Keskustelu:Trafalgarin taistelu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli on valittu hyväksi artikkeliksi.
Artikkelin äänestys on arkistoitu.
Tätä sivua ehdotettiin suositelluksi artikkeliksi, mutta ehdotus kaatui.
Artikkelin suositellut artikkelit -äänestys on arkistoitu.

Artikkelin arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli oli vertaisarvioinnissa 31. tammikuuta - 22. helmikuuta 2007

Trafalgarin taistelu[muokkaa wikitekstiä]

Olen viime päivinä puuhaillut tämän artikkelin parissa ja tavoitteena on suositeltavuus. Artikkeli on vielä keskeneräinen (lähteet, taistelun merkitys historialle), mutta alkaa vaikuttaa jo aika hyvältä. Parannusehdotuksia otetaan kiitollisena vastaan jo nyt. --Green Bonsai 31. tammikuuta 2007 kello 16.28 (UTC)

Keskeneräisistä asioista olen samaa mieltä. Kirjallisuutta olisi voinut käyttää vähän monipuolisemmin, kirja on lähteenä kaikista paras ja englanniksi aiheesta on kirjoitettu paljonkin. Pitäisikö olla Renoutable vai Redoutable ja onko alusten kirjoittaminen kursivoidusti tosiaan jokin käytäntö? – Kuohatti 3. helmikuuta 2007 kello 15.42 (UTC)
Ainakin lähdeteoksessa (50 taistelua jotka muuttivat maailmaa) muistaakseni kaikki aluksien nimet oli kursivoitu. --Green Bonsai 3. helmikuuta 2007 kello 15.44 (UTC)
Tuo on käytäntö ainakin englannissa ja englanninkielisessä Wikipediassa (mistä ei voi tietenkään päätellä mitään siitä, miten se pitäisi suomeksi tehdä). En löytänyt tyylioppaastamme kursivointiohjeita, mutta Jukka K. Korpelan Nykyajan kielenoppaassa on käsitelty kursivointia. Vetäisin tuosta sen johtopäätöksen, että kyseessä on huomion herättämistapa, joka ei ole tarpeen ja jota ei olisi suositeltava käyttää (vrt. Andy McCoy -artikkelissa henkilönnimet kursivoitu), mutta tämä on vain oma mielipiteeni.
Espanjan lippu on muuten tuossa taistelumallineessa väärin. Tuo lippu otettiin käyttöön vasta Francon ajan jälkeen. Korjaisin asian, mutta en ole aivan varma pitäisikö käyttää valtio- vai kansallislippua. – Kuohatti 4. helmikuuta 2007 kello 13.50 (UTC)

Tieteen Kuvalehti lähteenä[muokkaa wikitekstiä]

... ei kyllä ole paras mahdollinen. Kirjoittajat ovat niin sanottuja tiedetoimittajia, joiden lähdekritiikki on lähellä nollaa. Lehden tarkoitus on tehdä värikkäitä ja myyviä juttuja, ei niinkään pysyä totuudessa sanan ahtaassa eli normaalissa mielessä. Lehden jakamat tiedot on syytä tarkistaa muista lähteistä. Toivo ja Toivo (keskustelu) 2. kesäkuuta 2020 kello 17.43 (EEST)[vastaa]