Wikipedia:Ehdokkaat suositelluiksi sivuiksi/Trafalgarin taistelu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
  Tämä sivu on arkisto alla mainitun artikkelin suositellut artikkelit -äänestyksestä. Älä muokkaa tätä sivua. Uudet kommentit ja mielipiteet asiasta tulee sijoittaa asiaankuuluvien artikkelien keskustelusivuille.
  Äänestyksen tulos oli: Hylätty ~44% kannatus. MiPe (wikinät) 8. maaliskuuta 2007 kello 15.34 (UTC)

Trafalgarin taistelu[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni kelvollisen kattava artikkeli kyseisestä meritaistelusta, varsinkin kun aiheesta on olemassa todella vähän suomenkielistä kirjallisuutta. Voisin hyvinkin uskoa, että tämä artikkeli on kattavin suomenkielinen tietolähde aiheesta. Myöskin ulkoasu on mielestäni kunnossa. --Green Bonsai 22. helmikuuta 2007 kello 13.29 (UTC)

Kannatan[muokkaa wikitekstiä]

  1. Riittävä ja sujuva kokonaisuus. --jkv 23. helmikuuta 2007 kello 14.36 (UTC)
  2. Tuntuu kenties hieman lyhyeltä, mutta riittää minulle. Ässä 23. helmikuuta 2007 kello 15.08 (UTC)
  3. --kalamies 23. helmikuuta 2007 kello 20.09 (UTC)

Vastustan[muokkaa wikitekstiä]

  1. Itse taistelu saattaa olla kattavastikin kuvattu ja sen välittömistä strategisista vaikutuksistakin on kerrottu ainakin vähän. Silmiinpistävä puute kuitenkin on, ettei taistelun merkityksestä jälkimaailman silmissä (brittien kansallistunteessa, taiteessa, populaarikulttuurissa ym.) kerrota mitään. --ML 23. helmikuuta 2007 kello 14.21 (UTC)
  2. Artikkeli vaatii monipuolisempia lähteitä, mutta sitäkin enemmän laajempaa "taistelun vaikutukset" -osiota. – Kuohatti 23. helmikuuta 2007 kello 21.25 (UTC)
  3. Aihe vaatii laajempaa käsittelyä. --Olimar 2. maaliskuuta 2007 kello 14.33 (UTC)
  4. Hyvien kuvien ansiosta artikkeli täyttää riittävän monta näytöllistä, mutta itse tekstiä on liian vähän. –Ejs-80 2. maaliskuuta 2007 kello 19.00 (UTC)
  5. --Kouluhai ۞ 4. maaliskuuta 2007 kello 10.46 (UTC)

Keskustelu[muokkaa wikitekstiä]

Jäin kaipaamaan lisää tietoa. Artikkeli on kelpo, mutta esim enwikiin verratessa laajennettavaa löytyy. SS-tasoisena artikkelin pitäisi kertoa aiheestansa laajemmin. Lisäksi "viittaukset kulttuurissa" -osio puuttuu kokonaan. --Olimar 22. helmikuuta 2007 kello 13.49 (UTC)

EnkkuWikin vastaava artikkeli on kyllä laaja, mutta en silti lähtisi sieltä suomentamaan lisää materiaalia. Tuon englanninkielisen Wikipedian artikkelin lähteet eivät oikein vakuuta, varsinkin lähdepyyntöjä on liikaa. Ongelmanani tätä artikkelia tekiessäni on ollut, ettei suomenkielellä saatavaa kirjallisuutta ole tarpeeksi tarjolla. Jos joku sattuu tietämään jonkin Trafalgarin taistelua käsittelevän kirjan (mieluiten suomenkielisen sellaisen), olisin kiitollinen jos hän vihjaisisi kyseisen kirjan nimen. Ainakaan kirjastoa koluamalla en ole toistaiseksi löytänyt enempää kunnollista lähdemateriaalia, jonka pohjalta laajentaa artikkelia. --Green Bonsai 22. helmikuuta 2007 kello 15.23 (UTC)
En tarkoittanut suoraan enwikistä kääntämistä, mutta siitä voisi ottaa mallia. Oletko katsonut kaikki enwikin aiheesta muualla -linkit? Kirjastossa voi kysyä kirjastonhoitajalta opastusta, ovat usein olleet avuksi ainakin minulle. Tietoahan voi löytää myös muista historian kirjoista, kuin itse aiheeseen keskittyneistä. Mitään erityistä kirjaa en osaa sinulle sanoa, valitettavasti. --Olimar 22. helmikuuta 2007 kello 16.28 (UTC)
Olen kyllä katsonut myös useista muista historiaa käsittelevistä opuksista, mutta yleensä Trafalgar sivuutetään vain muutamalla lauseella Napoleonin sotien yhteydessä. No, jatkan etsimistä. --Green Bonsai 22. helmikuuta 2007 kello 17.24 (UTC)

Artikkelista puuttuu se erittäin oleellinen (!) seikka, että Nelson kuljetettiin takaisin Englantiin valtiollisia hautajaisia varten ginitynnyrissä! Lisäksi siitä, että Gibraltarilla on englantilaisten Trafalgarin taistelussa kuolleiden merimiesten hautausmaa voisi mainita. --Joonasl (kerro) 23. helmikuuta 2007 kello 14.28 (UTC)

Mielestäni artikkeli on nykyisellään toimiva kokonaisuus, vaikka laajennusvaaraa on varmasti moneen suuntaan. Itseäni kiinnoistaisi laivojen tekniset erot, sillä muistaakseni brittiläinen laivasto oli tarkkojen rakennussääntöjen vuoksi ainakin jossain vaiheessa tekniikaltaan jälkeenjäänyt. Myös ranskalaisten moraaliongelmaa, tarvikepulaa ja yleistä sekoilua voisi valottaa enemmän. --jkv 23. helmikuuta 2007 kello 14.45 (UTC)