Keskustelu:Teekkarien elokuvakerho Montaasi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Roskamerkinnän lisääjä kertoo perusteluksi, että "merkityksetön harrastekerho, joka ei ole verrattavissa perinteisiin elokuvakerhoihin".

Ei pidä paikkaansa. Montaasi on yksi suomen vanhimmista ja perinteikkäimmistä elokuvakerhoista, jonka toiminta on jatkunut keskeytyksettä yli 50 vuotta. Sivulla oleva tieto on tällä hetkellä toki tynkä, mutta olen laajentamassa sitä parhaillaan. Asetyyli 13. marraskuuta 2008 kello 15.44 (EET)

Tarkoitin perinteisillä elokuvakerhoilla elokuvia esittäviä kerhoja. Tällaisia harrastekerhoja on jokaisessa oppilaitoksessa, ja niiden jäseninä ja perustajina on ollut myöhemmin nimeä saaneita henkilöitä, mutta mielestäni name dropping ei tässä auta, kerho mikä kerho, niitä riittää, ja muistaakseni on paljon poistettukin yrittäjiä.--Ulrika 13. marraskuuta 2008 kello 16.07 (EET)
Vertaisin sitä tähän, joka poistettiin. --Ulrika 13. marraskuuta 2008 kello 16.13 (EET)
Ei ehkä yhtä merkittävä kuin Polyteknikkojen ilmailukerho(PIK), mutta riittävän. -- Petri Krohn 13. marraskuuta 2008 kello 23.16 (EET)
Yli 50-vuotiaat elokuvakerhot on IMHO musta merkittäviä ja se et ne näyttämisen lisäksi tekee leffoja on pelkästään merkittävyyttä lisäävä asia. --Zache 14. marraskuuta 2008 kello 06.38 (EET)
Montaasi oli erityisen merkittävä syntyessään, sillä 50-60-lukujen taitteessa elokuvantekemistä ei opiskeltu tai opeteltu muualla. Merkittävyys nojautuu pitkälti Risto Jarvan ym. tekemisiin Montaasissa sekä yhteistyöhön Ylioppilasteatterin kanssa; saipa Montaasissa tehty elokuva Työtä ylioppilasteatterissa valtion elokuvapalkinnonkin (lähde: [1]). Väitän, että Montaasi on Suomen elokuvahistorian kannalta merkittävä ja ansaitsee paikkansa Wikipediassa. Olen kuullut, että Montaasin nykytoimintaakin arvostetaan mm. TaiKissa. --Yrjö Kari-Koskinen 14. marraskuuta 2008 kello 09.47 (EET)
Kuulopuhe ei riitä, tarvittaisiin konkretiaa.--Ulrika 14. marraskuuta 2008 kello 10.07 (EET)
Löysin itse sitä konkretiaa. Kas kun eivät vastaanväittäjät vaivautuneet.--Ulrika 14. marraskuuta 2008 kello 10.10 (EET)
Luotimme sinun ahkeruuteesi kun kerran olit jo tehokkaasti aloittanut roskamerkinnällä :) Ei vaaskaan, meitsiltä oli yöstä netti rikki ja painuin sit takas katselemaan unia notta virastoaikojen alettua se ehjättäis. Muuten olisin varmaan etsinyt netistä jotain konkreettista historiallista arvoa tälle, joten kiva kun hoidit asian tällä välin. --Zache 14. marraskuuta 2008 kello 14.30 (EET)