Keskustelu:Suomalainen elokuva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kansalliselokuva...[muokkaa wikitekstiä]

"Sodan jälkeen tilanne kuitenkin alkoi parantua ja kymmenen vuotta sodan päättymisen jälkeen valmistui Suomen kansalliselokuva Tuntematon sotilas.". Onko Suomen kansalliselokuva jokin virallinen käsite? Google antaa lähinnä neuvostoliiton kansalliselokuvaa ja jonkin hajamaininnan "suomalaisten kansalliselokuvasta". Jos ei, niin sitä ei pitäisi käyttää tässä. --ML 2. joulukuuta 2006 kello 16.53 (UTC)

En usko sen olevan mikään virallinen käsite (tosin virallisuutta ei pitäisi mitata vain Google-osumilla...), lisäksi sana "kansalliselokuva" kuulostaa kyllä tyhmältä (varmaankin juuri siksi), joten pois vaan. --Iossed 2. joulukuuta 2006 kello 16.58 (UTC)
Termi oli tekstissä jo ennen kuin muokkasin sitä, enkä tullut kiinnittäneeksi asiaan sen enempää huomiota. Mutta nyt kun mainitsit niin en muista ikinä ennen kuulleeni että Suomella olisi virallinen kansalliselokuva, eli pois. -- Shinnin | Keskustelu 2. joulukuuta 2006 kello 17.18 (UTC)

Tekijä ilmoittautuu[muokkaa wikitekstiä]

Toivottavasti aktiiviset kirjoittaja-osallistujat eivät pahastu, että muokkailin aiemmin varsin vaatimatonta sivustoa varhemman elokuvan suhteen. Siinä olleet selkeät virheet olivat häirinneet usein täällä pistäytyessä. Nyt löytyi parituntinen siihen, että se sai jotakin ryhtiä autonomian ajan elokuvan ja 1920- sekä 1930-luvun alun suhteen. Pahoittelen että en ehdi enempään tällä kertaa - uusia viitteitä tein lähinnä omiin kirjoituksiini ja sielläkin missä ei viitattu, on kyse omista, vielä julkaisemattomista kirjoituksista.

Myöhemmät ajat vaatisivat samanlaisen muokkauksen. En osaa enkä uskalla tehdä väliotsikkoja, mutta niitä voisi kyllä harkita: Autonomian aika, 1920-luku, Äänielokuvan tulo, 1930-luku, Talvisodan ja jatkosodan elokuva, 1940-luvun jälkipuolisko, 1950-luku jne. voisivat olla joitakin.

Viitteiden teon kömpelyys vähän haittasi kokematonta, mutta taisinpa siinä sivussa senkin oppia. Yst. terv. Jari Sedergren, tutkija Kansallisessa audiovisuaalisessa arkistossa, entisessä Suomen elokuva-arkistossa. Kommentin jätti 85.156.225.249 (keskustelu – muokkaukset).

Jos tietopuoli (ja peruskirjoitustaito) on hallussa ei ole aihetta pelätä herättävänsä paheksuntaa. --Usp 26. maaliskuuta 2008 kello 15.46 (UTC)

1980 luku[muokkaa wikitekstiä]

Miksei elokuvasta: "Uuno Turhapuro armeijan leivissä" (1984) mainita mitään? --Zunter 9. elokuuta 2011 kello 14.56 (EEST)

Arvelisin johtuvan siitä, että artikkeli on vielä kesken ja siinä on keskitytty (ns.) merkittäviin elokuviin - ei välttämättä niihin katsotuimpiin. Suosionsa takia Turhapuro-sarja ansaitsisi kyllä maininnan. Toisaalta muissakaan osioissa ei ole kerrottu yleisösuosikeista. Mutta muokkaa rohkeasti (lähteiden kera tietenkin) esim. "1980-luvulla Suomen katsotuimpia elokuvia olivat Uuno Turhapuro-elokuvat (esimerkkinä esim. mainitsemasi elokuva joka oli katsotuin Turhapuro 1980-luvulla)". Ja jos oikein haluat nähdä vaivaa,niin noista yleisösuosikeista voisi mainita joka vuosikymmenen kohdalla (jos lähteitä löytyy).--Nedergard 9. elokuuta 2011 kello 15.27 (EEST)

Arkistoitu vertaisarviointi 1[muokkaa wikitekstiä]

Arkistoitu vertaisarviointi 2[muokkaa wikitekstiä]