Keskustelu:Sosionomi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässä artikkelissa kerrotaan, että sosionomin tutkinto suoritettiin ennen yliopistossa. Kyseessä oli siis yhteiskuntatieteellinen tutkinto. Sen suorittaneita työskentelee esim kunnanjohtajina. Tässä artikkelissa taas puhutaan sosionomi (amk) tutkinnosta, joka on siis sosiaalisen alan tutkinto. Tämän artikkelin voisi korjata joku tästä tarkemmin tietävä. Käsittääkseni myös suuntautumisvaihtoehtoja pitäisi tarkentaa.Juha.EBT 30. lokakuuta 2006 kello 20.16 (UTC)

Artikkelin voisi ehkä siirtää nimelle Sosionomi (Amk) ja tehdä sosionomista tarkennussivun. --Cuprum 19. marraskuuta 2007 kello 07.49 (UTC)

Sosionomi vs. valtiotieteen kandidaatti[muokkaa wikitekstiä]

Petri Krohn on esittänyt, että nyttemmin lakkautetun sosionomitutkinnon suorittaneet henkilöt ovat saaneet valtiotieteen kandidaatin arvonimen. Hänen antamansa lähdeviite tutkinnon suorittaneille annetusta automaattisesta arvonimestä on Perniön sosiaalilautakunnan pöytäkirja, jossa yksittäinen yliopistososionomi esittää tällaista vedotessaan pätevyyteensä. Nähdäkseni lähde ei ole luotettava, sillä se on yksittäisen henkilön tarkemmin erittelemätön mielipide. Lait ja asetukset, joihin henkilö vetoaa, eivät sisällä mainintaa siitä, että kaikki sosionomit olisivat automaattisesti valtiotieteen kandidaatteja. Erityisen ihmeellistä tämä olisi siksi, että suuri osa sosionomeista valmistui Tampereen yliopistosta, josta valmistutaan nykyään yhteiskuntatieteiden kandidaateiksi ja maistereiksi.

Sinänsä tällä ei ole yliopistososionomien asemaan mitään merkitystä, sillä yliopistosta saatu tutkinto sosionomi on alempi korkeakoulututkinto siinä missä valtiotieteen kandidaattikin. Todennäköisesti Perniössä virkaa hakenut henkilö on sekoittanut käsitteet. --M. Porcius Cato 29. lokakuuta 2008 kello 20.02 (EET)[vastaa]

VANHA tieto tuo, ettei ylempi AMK-tutkinto anna oikeutta tieteelliseen jatkotutkintoon, sillä: Tieteelliseen tai taiteelliseen jatkotutkintoon johtaviin opintoihin voidaan ottaa opiskelijaksi henkilö, joka on suorittanut: 1) soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon; 2) soveltuvan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon; taikka 3) soveltuvan ulkomaisen koulutuksen, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin.(Lähde: Yliopistolaki)Kommentin jätti 84.249.76.136 (keskustelu – muokkaukset)

"Näistä tärkeimpiä ovat lapsi-, nuoriso- ja perhetyö,erityisryhmienohjaus, sosiaalipedagogiikka, diakoninen sosiaalityö ja sosiaalipalveluiden ohjaus." Aika monta osa-aluetta puuttuu, kuten esim. vanhustyö ja päihde- ja mielenterveystyö. "Tärkeimpiä" on varmaan heikko ilmaus, koska lukijalle tulee mieleen kysymys, kenen mielestä tärkeimpiä.. 87.100.249.169 4. joulukuuta 2013 kello 18.17 (EET)[vastaa]