Keskustelu:Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Parannusehdotuksia[muokkaa wikitekstiä]

Eikö tämän sivun voisi kokonaisuudessaan liittää Salibandyn alle, koska se ei juurikaan sisällä informaatiota ja on vain "turha" linkki.

-Varjojenpuutarhuri Kommentin jätti Varjojenpuutarhuri (keskustelu – muokkaukset). --Eetvartti (Kerro) 8. toukokuuta 2008 kello 15.33 (UTC)

Häh? Onhan tässä informaatiota ihan tarpeeksi, joten ei mitään syytä siirtää mihinkään. --Anr 8. toukokuuta 2008 kello 15.45 (UTC)
Kuten muissakin lajeissa niin myös salibandyn osalta on mielestäni syytä noudattaa sellaista kaavaa, että lajiartikkelissa (Salibandy) kerrotaan lajista yleisesti eikä paisuteta sitä kilpailutuloksilla. Jos tämä MM-artikkeli tuntuu liian suppealta, niin ainahan voi kirjoittaa lisää... --Lax 8. toukokuuta 2008 kello 15.48 (UTC)


Naisten salibandyn maailmanmestaruuskilpailut[muokkaa wikitekstiä]

Olen yrittänyt päästä eroon näistä Naisten salibandyn maailmanmestaruus otsikoista, koska mielestäni ei ole millään lailla perusteltua eikä järkevää, että on olemassa artikkeleita nimellä Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut (vvvv) ja Naisten salibandyn maailmanmestaruuskilpailut (vvvv). Tähän ongelmaan on olemassa kaksi ratkaisua. Joko erotellaan kaikki artikkelit nimillä Miesten salibandyn maailmanmestaruuskilpailut (vvvv) ja Naisten salibandynmaailmanmestaruuskilpailut (vvvv) tai sitten ollaan poliittisesti korrekteja, tasa-arvoisia, puoleettomia ja mielestäni eniten informatiivisia ja siirrettään kaikki naisten salibandyn MM-kisa -artikkelit salibandyn MM-kisa -artikkeleiden alle.
-Varjojenpuutarhuri 1. elokuuta 2008 kello 14.45 (UTC)

Siitä olen samaa mieltä, että jos naiset mainitaan otsikossa niin samoin pitää mainita miehetkin ja että pääsääntöisesti lyhempi parempi. Kun nyt joka toinen MM-artikkeli käsittelisi naisten ja joka toinen miesten MM-kisoja, niin saattaa jonkin verran hämätä artikkeleita kelaavia lukijoita, että otsikosta ei käykään ilmi joka toisen MM-artikkelin kuuluvan vähän eri sarjaan. Pääartikkelin kautta yksittäisiä MM-kisoja tutkivia sen ei pitäisi haitata, mutta artikkelien lukemiseen on monta muutakin tietä. Mutta tässä vaiheessa minulla ei ole kuitenkaan mitään sitä vastaan, että sukupuolet häivytetään kokonaan artikkelien nimistä ja että Salibandyn naisten maailmanmestaruuskilpailut 1999 ja Naisten salibandyn maailmanmestaruuskilpailut 1999 siirretään nimelle Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut 1999, jne. --Lax 1. elokuuta 2008 kello 16.29 (UTC)
Itse kannattaisin muotoa Salibandyn naisten maailmanmestaruuskilpailut (vuosi), koska se noudattaa muiden lajien käytäntöä, ja mielestäni sekoittaa lukijoita, jos joka toisen vuoden artikkelissa sanotaan, että kyseessä on naisten sarja. --Juusomoro 1. elokuuta 2008 kello 16.32 (UTC)
Määkin kannatan. --ArttuS (Qaqpllk) 1. elokuuta 2008 kello 16.34 (UTC)
Kahvihuonepohdinnan ja sitä seuranneen tutkiskelun tuloksena tuntuu sittenkin niukasti paremmalta käyttää salibandyn MM-kisoissa mies/nais-määritettä (ja nimen omaan muodossa Salibandyn naisten... eikä Naisten salibandyn...). Tämä pääartikkeli toki saa olla yhteinen, mutta vuosikohtaisissa voisi käyttää sukupuolen nimeä. Tätä ei sitten pidä suoraan yleistää muihin lajeihin tutkimatta asiaa. --Lax 1. elokuuta 2008 kello 17.19 (UTC)
Kahvihuonepohdintoja sivuten olen ennemminkin sitä mieltä, että kyseessä naisten salibandyn MM-kisat eikä salibandyn naisten MM-kisat. Perustelen näkemystäni seuraavalla dialogilla:
Mistä on kysymys?
Kilpailuista
Mistä kilpailuista?
Maailmanmestaruuskilpailuista.
Mistä maailmanmestaruuskilpailuista?
Salibandyn maailmanmestaruuskilpailuista.
Kenelle suunnatuista salibandyn maailmanmestaruuskilpailuista?
Naisille
Siis kyseessä on Naisten salibandyn maailmanmestaruuskilpailut
Eli kysymys ei ole kisoista, jossa naiset kilpailevat naiseudesta (vrt. naisten maailmanmestaruuskilpailut), vaan kisa jossa naiset kilpailevat salibandysta. Ja jos joku heittää vasta-argumentiksi, että tämä on yleinen käytäntö niin tämä menee painimiseksi. ;)--Varjojenpuutarhuri 1. elokuuta 2008 kello 21.17 (UTC)
Vasta-argumenttina heitän, että kyseessä on laji nimeltä salibandy, ei laji nimeltä naisten salibandy. :) --Quinn 1. elokuuta 2008 kello 21.22 (UTC)

Siis itse asiassahan nämä eivät ole Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut, vaan Naisten salibandy-maailmanmestaruuskilpailut tai Miesten salibandy-maailmanmestaruuskilpailut. Eli siis "naisten" tai "miesten", ei "salibandyn". 82.141.73.110 29. marraskuuta 2012 kello 16.40 (EET)

Ja oikeastaan noita ei tarvitse eritellä, koska salibandyssä on vain yhdet mm-kisat vuotta kohden. Erittelyn tarvii vain nuorten kisoille, joita ei myöskään tarvi eritellä sukupuolien mukaan koska ne järjestetään vuorovuosina. 82.141.64.44 9. joulukuuta 2012 kello 01.39 (EET)

Tuosta naisten ja miesten kisojen erillisistä artikkeleistä johtuen wikilinkki engl. kieleen ei ole oikea, koska siellä käsitellään kaikki kisat yhdessä artikkelissa.
Joko kaikki kisat tähän, tai sitten kaikille oma artikkeli, eihän nykyisessä tavassa ole mitään järkeä. 91.154.188.185 18. heinäkuuta 2018 kello 10.27 (EEST)