Keskustelu:Salatut elämät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Mielestäni artikkelissa on kerrottu sarjasta hyvin ja perusteellisesti. Lähteitä on hyvin ja sivu on tietoa täynnä :) Salkkariprofessori (keskustelu) 17. maaliskuuta 2017 kello 15.51 (EET)

Vastustan, artikkeli vaatii kielenhuoltoa. Esim. lauseen "Jenni joutui vahingossa Seppo Taalasmaata uhanneen tappajan ampumaksi" kaltaista poliisin tiedotustyyliä tulee välttää. Tekstissä on myös puhekielisiä ilmauksia, kuten "tunnari". Trivialuettelo tulisi siirtää luetteloon jaksoista ja roolihahmot-osioon saada edes lyhyt johdanto, kaikki roolihahmot on toki viisaasti linkitetyssä luettelossa. VA:n kautta tästä voisi saada jopa HA:n melko pienellä vaivalla, kunhan nämä ongelmat korjataan. --Smaug the Golden (keskustelu - muokkaukset - lokit) 17. maaliskuuta 2017 kello 23.38 (EET)
Vastustan. Lähteitä ei todellakaan ole hyvin. --Sblöbö (keskustelu) 19. maaliskuuta 2017 kello 23.41 (EET)
Olisi kyllä hienoa saada tästä kestosuosikista lupaava artikkeli, mutta ikävä kyllä ei vielä eväät riitä. Jaksokuvaukset ovat ongelmallisia, kun niitä ei ole lähteistetty ja niiden tyyli ei välttämättä ole tietosanakirjaan sopivaa. Kohuosasto on vähän lapsellinen, kun kaikki Iltasanomien julkaisemat "herätti paljon keskustelua" -maininnat on otettu tosissaan. Artikkelissa on paljon triviaa, mutta ei mitään yleistä analyysia sarjasta, sen tyylistä ja suosion syistä.--Tanár 22. maaliskuuta 2017 kello 20.01 (EET)
Per Tanár. Artikkelissa on paljon sisältöä, joka kannattaisi jakaa pääartikkeleihin, jotta tämä artikkeli voisi keskittyä olennaiseen. Esimerkiksi kaikki spin off -julkaisut ja oheismateriaalit kannattaisi laittaa omaan artikkeliin ja kirjoittaa niistä tiivis yhteenveto tähän. Erikoisjaksot ja päätösjaksot kannattaisi myös eriyttää tästä artikkelista. Jo pienellä trimmaamisella saisi selkeämmän kuvan siitä, mihin artikkelissa kannattaa keskittyä. Toisekseen sarjan teemat ovat tärkeitä, sarja on kunnostautunut esimerkiksi homoseksuaalisuuden ja kehitysvammaisten kuvaamisessa: [1], [2]. Salattujen elämien lööppikohuista voi hakea jotain yhteenvetoa vaikka tästä gradusta [3].--Olimar 22. maaliskuuta 2017 kello 20.55 (EET)
Hyvä Olimar, tuota juuri ajoin takaa. Sarjan teemoista olisi hyvä olla oma osio ja samoin kritiikki/suosion syyt/asema (sarja suhteessa muihin suomalaisiin tv-sarjoihin).--Tanár 23. maaliskuuta 2017 kello 10.46 (EET)
Hommaa hoidettu. (lisätty omat artikkelit spin-offeille) muuta huomioitavaa? --Zuissii (keskustelu) 24. maaliskuuta 2017 kello 15.28 (EET)
Olimar hoiti hommaa myös parempaa päin.. Onko nyt vielä jotain, mitä parannettavaksi haluttaisiin --Zuissii (keskustelu) 24. maaliskuuta 2017 kello 18.43 (EET)
Koska artikkelissa on paljon lähteetöntä tietoa, ei tätä voi asettaa lupaavaksi. –Makele-90 (keskustelu) 25. maaliskuuta 2017 kello 15.16 (EET)
Nyt vähän hämää kun artikkeli on yhtä aikaa vertaisarvioinnissa ja ehdolla lupaavaksi. Koska tekemistä selvästi vielä riittää, on parempi että suljetaan tämä keskustelu ja jatketaan vertaisarvioinnissa.--Tanár 26. maaliskuuta 2017 kello 10.54 (EEST)

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Salkkariartikkeli on pitkään ollut hyvän/lupaavan arvoinen, mutta kieliasua tässä artikkelissa pitäisi parannella, missä kohdissa, ja miten? Nimenikin mukaisesti aion pistää panokseni tähän artikkeliin. --Salkkariprofessori (keskustelu) 20. maaliskuuta 2017 kello 09.34 (EET)

Viiteettömiä kohtia on siellä täällä, ja yksi osio on merkitty ihan mallineella lähteettömäksi. Lisäksi artikkeli käsittelee pääasiassa Salkkarien sisältöä, joten olisi tärkeää saada mukaan asiaa sarjasta itsestään. Esimerkiksi sarjan tekemisestä ja tekijöistä. Myös vastaanotosta voisi olla enemmän infoa, nyt artikkelissa ei käsitellä palautetta muuten kuin katsojalukujen ja palkintojen kautta. --Miihkali (artikuloi) 22. maaliskuuta 2017 kello 14.17 (EET)
Kommentteja on myös sivulla Keskustelu:Salatut elämät, koska artikkeli ehdotettiin lupaavaksi. Niillä pääsee hyvin eteenpäin, ja siellä on mainittu lähteitäkin. Lyhyesti: artikkeli on sirpalemainen, erikoisjaksot ja spin offit kannattaisi siirtää omiksi artikkeleikseen, teemoista ja kritiikistä pitäisi olla omat osiot.--Tanár 23. maaliskuuta 2017 kello 11.47 (EET)
Niin, miten tästä voisi vääntää paremman, onko ehdotuksia.
Tehdyt:
  • Olimar korjaili jäsentelyä, lisäsi mm. vastaanotosta jne.
  • Lisätty omiin artikkelihinsa erikois- ja päätösjaksot sekä spinoffit ja oheismateriaalit --Zuissii (Juttusille) 1. huhtikuuta 2017 kello 09.15 (EEST)
Lupaava artikkeli -ehdotuksen keskustelussa oli paljon ideoita, joita ei ole vielä toteutettu. Nyt kun jäsentelyä on selkeytetty ja tauhkaa siirretty ala-artikkeleihin, on toivottavasti vähän helpompi lähteä liikkeelle sisällön kehittämisen kanssa. Lue LAE-keskustelu vielä kerran ajatuksella läpi ja vertaile vaikka joihinkin kattaviin sarja-artikkeleihin esim. englanninkielisen Wikipedian puolella. Etsi lähteitä ja täydennä artikkelia niiden pohjalta. --Olimar 7. huhtikuuta 2017 kello 22.22 (EEST)

Out of date clock icon 2.svg Viimeisestä kommentista on kulunut noin 2 viikkoa, joten arkistoin vertaisarvioinnin parin kuluttua, ellei uusia kommentteja tule. --Zuissii (Juttusille) 7. huhtikuuta 2017 kello 22.04 (EEST) Zuissii (Juttusille) 21. huhtikuuta 2017 kello 11.06 (EEST)

Lupaava artikkeli -ehdotus 2[muokkaa wikitekstiä]

Otetaan asia uudestaan pöydälle. Kävin artikkelin kauttaaltaan läpi lähteineen päivineen. Otin huomioon aiemmassa ehdotuksessa kompastuskiviksi jääneisiin asioihin (mm. kohuosio siivottu ja jätetty vain suurimmat uutiset, puuttuvia lähteitä lisätty). Laajensin artikkelia myös sarjan alkuvuosien, tekijöiden ja internet -osioiden osalta. Keskustelu on vapaa. --Turska (keskustelu) 12. tammikuuta 2020 kello 15.00 (EET)

Asiallinen artikkeli. Kannatan. --KorsoTV Uusi (keskustelu) 12. tammikuuta 2020 kello 15.14 (EET)
Oikein hämmästyin kuinka artikkeli on muuttunut sitten viime näkemän! Hyvää työtä, ja lupaavaksi kannatan minäkin! --Hedelmätiski (keskustelu) 12. tammikuuta 2020 kello 17.09 (EET)
Meinasin jo kannattaa, mutta artikkelissa näkyisi olevan vielä lähteettömiä kohtia. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 12. tammikuuta 2020 kello 18.32 (EET)
Lähteettömiä kohtia tosiaan näyttäisi olevan. Kohtaa "Sarjan teemoja" voisi muokata luettavammaksi nykyisen todella pitkän sanojen luettelun sijaan. Tai sitten jättämällä siihen vain oleellisimmat. Tuotanto-osion alaotsikot Luominen ja Tekeminen ovat jotenkin päällekkäisiä ja ympäripyöreitä. Tarkoittaako luominen käsikirjoittamista, suunnittelua yms? Otsikoiksi voisi muuttaa selvemmät ja tarkemmat termit. --Sblöbö (keskustelu) 14. tammikuuta 2020 kello 09.41 (EET)
Artikkeli on muuttunut paljon viime näkemästä. Lupaavaksi kannatan minäkin. --Bau98 (keskustelu) 14. tammikuuta 2020 kello 20.49 (EET)