Keskustelu:Salaoja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tervehdys kaikki.

Suuri kiitos Linkkerpar:lle palautteesta. Olen ottanut palautteen vastaan ja lukenut sääntöjä tarkemmin. Ns. keltanokkana opitaan alussa nopeasti ja on ollut mukava huomata, että muut jaksavat auttaa.

Saamassani viestissä mainitaan, että ”Tiukasti aiheessa pysyvä hyötysivusto, kaupallinen ja mittava on vain perustelluissa poikkeustapauksissa hyväksytty linkki. Mikäli lisäämäsi linkki kuuluu mielestäsi ehdottomasti artikkeliin, keskustele linkin lisäämisestä artikkelin keskustelusivulla.”

Tässä sitä sitten ollaan, toivottavasti oikeassa paikassa artikkelin keskustelusivulla.

Olen ollut vuosien varrella aktiivinen Wikipedian käyttäjä/lukija ja mielestäni https://kodinplaza.fi/blogi/hinta-analyysi-salaojat –linkin lisääminen olisi ollut hyödyllinen lisä aiheesta kiinnostuneille lukijoille.

Kodinplaza.fi on mittava, tiukasti aiheessa pysyvä hyötysivusto sekä paljon vähemmän kaupallinen verrattuna moniin muihin sivustoihin. Kodinplaza.fi:n tarkoitus on selkeästi auttaa ihmisiä nimenomaan tiedon selvittämisessä, ei kaupallistamisessa. Sivustolla ei ole mainoksia ja kaikkeen sisältöön pääsee käsiksi maksutta.

Katsokaa esimerkiksi tämän linkin lähteitä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Maatalous -> https://www.tiede.fi/blogit/totta-toistaiseksi/epaile-vain

Tiede.fi:n laskeutumissivulla ajetaan heti tekemään tilausta räikeän värisellä nappulalla sekä lähes koko ruudun kokoisella näyttömainoksella. Tämä on vain yksi esimerkki ja näitä löytyy luonnollisesti tuhansia lisää.

Arvostan palautettanne suuresti ja ymmärrän täysin, mikä on johtanut aiemmin linkin hyväksymättä jättämiseen. Tämän keskustelunavauksen pohjalta pyytäisin teitä harkitsemaan asiaa uudelleen myös tältä kantilta. Nestooor1 (keskustelu) 16. tammikuuta 2019 kello 16.14 (EET)

Aiemmin olit lisännyt toisen kaupallisemman sivun artikklin loppuun, nyt näyttää olevan samat tiedot vähän eri paketissa blogiin ujutettuna ja tarjouspyynnön esittäminen kätketympänä. Teetko maksullisia muokauksia? Jos teet niin ota huomioon myös käyttöehdoissa oleva kohta maksetuista muokkauksista (luvun viimeinen kohta "Ilmoittamatta tehdyt maksetut muokkaukset"). --Linkkerpar 16. tammikuuta 2019 kello 20.05 (EET)

Ymmärrän mitä tarkoitat, ensimmäinen sivu oli kaupallisempi kuin toinen. Kiitos ohjelinkistä ja vastauksena kysymykseesi: ei, en tee maksullisia muokkauksia.

Ymmärtääkseni Kodinplaza.fi:n sivuilla ei myydä jäsenyyksiä, palveluita, tuotteita tai muitakaan oheistuotteita ja kaikkeen sisältöön on maksuton pääsy. Ymmärrän myös, että tarjouspyynnön jättämisen mahdollisuus johtaa siihen, että tulkitset linkin olevan ”rajamailla”. Kuitenkin verrattuna muihin Wikipedian linkittämiin sivuistoihin, Kodinplaza on tässä suhteessa erittäin epäkaupallinen.

Mitä mieltä olet? Kuulisin mielipiteesi mielelläni. Nestooor1 (keskustelu) 17. tammikuuta 2019 kello 12.25 (EET)

Siinä on kyllä toinenkin ongelma joka on se että Wikipedia on tietosanakirja ja kuten tällä käytäntösivulla sanotaan mitä Wikipedia ei ole 8. ”Käyttöopas, käsi- tai oppikirja” jne. Jos haluat muuttaa käytäntöä niin voi koettaa sitä tuolla Wikipedia:Kahvihuone (käytännöt). Hyvillä perusteluilla noita käytäntöjä saa muutettua mutta en usko että tässä on niin hyviä perusteluja. Talonrakennusta varten on omia foorumeja jonne tuollaiset linkit varmaan kelpaavat, ja ihmiset osaavat kyllä käyttää hakukoneita. Tämä ei ole sitä että yrittäisin kaivaa jonkun syyn että saisin hylättyä linkkisi, vaan tilanne on sama kaikesta veneenrakennuksesta auton huoltoon jne. Kaikenlainen artikkelien parantaminen on muuten aina tervetullutta mutta siis täytyy ottaa huomoon tuo että tämä on verkossa oleva tietosanakirja. --Linkkerpar 17. tammikuuta 2019 kello 13.04 (EET)