Keskustelu:Saarenmaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ei ole aivan selvää, käsitteleekö tämä artikkeli saarta vai maakuntaa. Esimerkiksi vaakuna on maakunnan eikä saaren, toisaalta pinta-ala on saaren eikä maakunnan. Muhu on oma saarensa, vaikka se tässä mainitaan osana Saarenmaata ym. ym. Tarvitaanko toinen artikkeli? --Oami 23. heinäkuuta 2009 kello 19.24 (EEST)

Se voi hyvin käsitellä molempia, kunnes Saaren maakunnasta tehdään oma. Historiallinen maakunta oli nimeltään Saaren maa, nykyinen ilmeisesti Saare maakond.
Aakkosjärjestys kuntaluettelossa on saksan mukainen koska sen pitää täsmätä kartan numerointiin. --Ulrika 17. tammikuuta 2010 kello 10.38 (EET)
Kannatan erillisartikkelia, mutta nimellä "Saarenmaan Maakunta" tai "Saarenmaa (maakunta)". Periaatekeskustelu nimestä täällä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kahvihuone_(kielenhuolto)#Saaren_maakunta_vai_Saarenmaan_maakunta.3F --LemonKing (keskustelu) 24. huhtikuuta 2012 kello 09.20 (EEST)
Tein maakunnasta oman artikkelin ja siirsin osan tiedoista sinne. --LemonKing (keskustelu) 25. huhtikuuta 2012 kello 13.57 (EEST)

Muokkauspyyntö[muokkaa wikitekstiä]

Historiaa: "Pakanallisen Saarenmaan kukisti veristen taisteluiden ja kapinoiden jälkeen vuonna 1237 Kalparitaristolle ja Saarenmaan-Läänemaan hiippakunnalle."

Voisiko joku täydentää tuon lauseen? Itseänikin kiinnostaa, kuka tai mikä pakanallisen Saarenmaan kukisti.