Keskustelu:Riisi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


(Ensimmäinen keskustelu)[muokkaa wikitekstiä]

En viitsi ruveta aloittamaan editointisotaa täällä, mutta haluan jättää eriävän mielipiteen jasmiiniriisiä koskevaan kohtaan. Ensinnäkin, siinä täysin järjettömästi käytetään sekaisin nimityksiä jasmiiniriisi ja jasmine-riisi. Toiseksi, kuuluuko wikipedian riisiartikkeliin kauhistelu siitä, että USA mahdollisesti joskus saattaisi kilpailla Kaakkois-Aasian maiden kanssa jasmiiniriisin tuotannossa ja kuuluuko Sarmelan pamfletti, joka luultavasti ei tämän enempää riisiä käsittele, artikkelin kirjallisuusluetteloon? --128.214.182.110 22. helmikuuta 2007 kello 07.42 (UTC)

Olisit vain korjannut. Ei yksi muokkaus vielä sotaa tee. Koko "Riisilajikkeita" -osio on todella ala-arvoinen ja paikoin jopa suorastaan virheellinen. Olisi oikein hyvä, jos joku riisistä oikeasti jotain tietävä pystyisi ottamaan sen käsittelyyn. --B. Nuhanen 22. helmikuuta 2007 kello 10.18 (UTC)

Poistin pahimmat jutut, kuten otsikon riisilajikkeista, jonka alla ei mainittu ainoatakaan riisilajiketta (en tiedä ainuttakaan, mutta edellinen kirjoittaja ei tiennyt edes mikä lajike on) ja viittauksen villiriisiin, joka ei ole riisi ensinkään ja josta on oma artikkeli. --88.112.173.138 23. helmikuuta 2007 kello 15.56 (UTC)

Lisäilin hieman lisää riisin viljelystä, mutta kuten sanoit B. Nuhanen, artikkeli on yhä edelleen todella ala-arvoinen ja säälittävä. Toivottavasti siihen saadaan lisää parannusta --Kim Kujala 95 3. joulukuuta 2007 kello 14.27 (UTC)

Lisäyksesi oli varmasti muuten ihan asiallinen, mutta kun tuota riisiä viljellään niin monissa olosuhteissa ja monilla tavoilla, ei lisäys sellaisenaan käy. Mieluummin ei tietoa kuin harhaanjohtavaa tietoa. —B. Nuhanen 3. joulukuuta 2007 kello 14.33 (UTC)

Riisilajit[muokkaa wikitekstiä]

Mita jarkea oli menna kokonaan poistamaan riisilajit? Kylla se on aika merkittavaa tietoa, ja pitaisi vahintaan siirtaa omaan artikkeliinsa jos se on liian pitka tanne. Jpatokal 4. tammikuuta 2008 kello 09.41 (UTC)

Tuo osio oli niin täynnä virheitä, että se oli parempi poistaa kokonaan. —B. Nuhanen 4. tammikuuta 2008 kello 11.18 (UTC)
Se olisi kuitenkin syytä palauttaa jotenkin korjattuna ja mahdollisesti lyhennettynä. Hyvänä lähteenä voi käyttää esimerkiksi Arno Rousin kirjaa Auringonkukasta viiniköynnökseen - ravintokasvit ihmisen palveluksessa, kunhan sitä vain ei suoraan kopioida niin, että kyseessä olisi tekijänoikeusloukkaus. Otsikon tosin ei pitäisi olla (eikä ollutkaan) riisilajit vaan ehkäpä riisityypit, sillä ne kuuluvat kuitenkin samaan lajiin, lukuunottamatta afrikanriisiä, joka on eri lajia, joskin läheistä sukua (mikä siinä poistetussa kappaleessa aivan oikein sanottiinkin). Viimeksimainitusta ei liene niin paljon sanottavaa, että se ansaitsisi oman artikkelinsa, mutta lyhyt maininta sen olemassaolosta olisi kyllä paikallaan; mainitaanhan se ohimennen tuossa kirjassakin riisin yhteydessä. KLS 4. tammikuuta 2008 kello 11.38 (UTC)
Wikipedia:Muokkaa sivuja rohkeasti! --Lendu 4. tammikuuta 2008 kello 11.40 (UTC)
Kelpaisiko nyt muokkaamassani muodossa ainakin jaktokehittelyn pohjaksi? Tähän olisi syytä lisätä vielä kappale riisityypit, jossa mainittaisiin ainakin jotkin tärkeimmät jaottelut, joissa kuitenkaan ei ole kysymys eri lajeista. KLS 4. tammikuuta 2008 kello 11.54 (UTC)