Keskustelu:Raitioliikenne

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuvat[muokkaa wikitekstiä]

Linjan 6 kuva on niin pahasti tärähtänyt, että suosittelisin sen unohtamista. Tietosanakirjassa ei mielestäni toimi oikein perusteluna "mielenkiintoinen taiteellinen vaikutelmakaan". 3B kuvassa mielestäni tiukempi rajaus artikkelin kohteeseen (eli raitiovaunuun) olisi parempi. --Aulis Eskola 22:44 heinä 19, 2004 (UTC)

Muistelen että näistä on ollut aiemminkin puhetta? lisäksi kuvat ovat aivan jättikokoisia, vähintäänkin pitäisi kutistaa niin paljon että mahtuvat kerralla ruudulle ja latautuvat hitaammallakin yhteydellä. --Farside 22:48 heinä 19, 2004 (UTC)
Laitoin tilalle vähän paremmat kuvat Helsingin vanhoista ja uusista ratikoista. (Joku asiaa tunteva voisi kyllä täydentää tietoja niiden tyypeistä ja valmistusvuosista yms.) Tuon sisäkuvan jätin toistaiseksi paikalleen, vaikka tärähtänyt sekin on. (Hmm, en-wikistä saisi ainakin tällaisen tilalle.) --Jonik 14:12 elo 25, 2004 (UTC)

Kuvat ovat nyt parempia ja toimivat pienessä koossa suht OK. Mutta miten tuo monien kuvion sijoittelu pienen tekstimassan kylkeen saataisin toimimaan?! Jonkin kokoisilla ruuduilla nämä kuvat hyppivät sanoisinko koomisiin paikkoihin sivulla ja teksti kiertelee kuvia vielä ihmeellisemmällä tavalla... --Aulis Eskola 19:06 elo 25, 2004 (UTC)

Joo, se tärähtänyt kuva oli ihan hirveä, kai se on jo poistettu? Mielestäni thumbnailit voisi panna riviin johonkin sopivaan kohtaan. Thumbnaileistahan saa myös oletuskokoa pienempiäkin. --Toni 20:17 elo 25, 2004 (UTC)

Helsingin raitiovaunut[muokkaa wikitekstiä]

Aloitin Helsingin raitiovaunuille oman artikkelin. Mielestäni raitiovaunujen kohdalla on perusteltua käyttää samanlaista jakoa kuin metron ja Helsingin metron kohdalla. Helsingin omaan artikkeliin voidaan laittaa kaikenlaista Helsingille ominaista juttua ja jättää tämä artikkeli yleiseen raitiovaunuliikenteen kuvaamiseen.

Muokkaukset[muokkaa wikitekstiä]

"Raitiovaunut saastuttavat vähemmän" asian voisi oikaisten näinkin todeta mutta tarkkuuteen pyrkiessä pitää todeta että ne ovat päästöttömiä, energia saattaa olla peräisin tuuli-, vesi-, tai ydinvoimasta, näillä kaikilla on myös haittansa mutta päästöt ja saasteet eivät ole niin itsestään selviä. "tulevat käyttökustannuksiltaan halvemmiksi kuin linja-autot" Tässä ei ole määritelty mitä käyttökustannuksiin on luettu ja onko kyseessä kustannus per km/matkustajapaikka/vuositaso ja muutenkin ratakulujen poislukeminen vääristää suhdetta. "Ajan mittaan raitiovaunu maksaa itsensä takaisin, jos asukkaita on riittävästi." Ei se asukkaiden määrästä ole kiinni, ne pitää saada myös matkustamaan ja maksamaan lippunsa. Argus 12. tammikuuta 2007 kello 17.14 (UTC)

Uusi nimi artikkeliin[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli kertoo talla hetkella [1] paljon muusta kuin raitiovaunusta. Se kertoo raititiesta ja raitioliikenteesta enemman. Ehdottaisin etta tulisi seuraavat artikkelit:

Artikkeli on talla hetkella lyhyt ja vahan sattumalla loytyvaa asiaa siella. Voisi parantaa paljon, lisata referensseja,... mutta kannattaa ensin jakaa eri artikkelit ennen isompaa tyota. Mita muut on mielta?

Baldwin040 9. maaliskuuta 2010 kello 18.59 (EET)

Kannatetaan. Tässä olisi tosiaan aineksia kolmelle erilliselle artikkelille (Raitiovaunu, Raitiotie ja Raitioliikenne). Ainakin minun puolestani voi "muokata rohkeasti" ja siirtyä toteuttamisvaiheeseen, onhan asia jo viikon ajan ollut keskustelussa (nähtävästi ilman vastalauseita). --Alcedoatthis 18. maaliskuuta 2010 kello 02.45 (EET)
Nyt tarvii vain henkilon joka ymmartaa tasta aiheesta :) Voin laittaa alkuun, mutta jonkun pitaa kirjoittaa loppu. Lukeekohan tata tekstia kukaan, joka olisi kiinnostunut. Baldwin040 18. maaliskuuta 2010 kello 11.15 (EET)

Lähdemateriaalia[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelitietokanta ARTO:sta löytyy aihepiirin artikkeliviitteitä ainakin seuraavilla hakusanoilla: raitioliikenne, raitiotieliikenne,raitiotiet, raitiovaunut. Tietokannassa on siis viitteet ja itse artikkelit asianomaisissa julkaisuissa, mutta materiaalia siis on aika lailla saatavilla. Käyttö on avointa ja osoite: https://arto.linneanet.fi/--Juha Kämäräinen 21. maaliskuuta 2010 kello 19.51 (EET)

Raitiovaunun määritelmästä[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa väitetään, että:"Raitiovaunutyyppejä ovat raitiovaunu, johdinauto ja gyrobussit." Mihinköhän tämä mahtaa perustua, että johdinautot ja gyrobussit lasketaan raitiovaunutyypeiksi? Onko tälle tiedolle lähdettä, artikkelissa ei ainakaan näyttänyt oleva? Nakkiputka (keskustelu) 15. toukokuuta 2014 kello 01.29 (EEST)

Raitioliikenne Suomessa[muokkaa wikitekstiä]

Mainittujen kaupunkien lisäksi Suomessa on ollut raitioliikennettä myös Haagan kauppalassa. Jos jollakulla on lähde tiedossa niin sivun tiedot voisi täydentää, minulla ei tässä nyt ole. 194.136.12.44 3. joulukuuta 2014 kello 13.37 (EET)

Täydennys edelliseen[muokkaa wikitekstiä]

Haagan kauppalan lisäksi raitioliikennettä oli Kulosaaressa, joka oli itsenäinen kunta vuoteen 1946, jolloin se (kuten Haagakin) liitettiin Helsinkiin. Mainittakoon, että 1970-luvun alussa Helsingissäkin harkittiin raitiovaunuliikenteen lopettamista, mutta tätä ei toteutettu. Muokkaus 7. joulukuuta 2017 kello 16.47 (EET)