Keskustelu:Newtonmetri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Puuttuuko" tästä siksi merkintä {{tynkä}} koska tämä sisältää tähän asiaan jo tarpeeksi tietoa, eikä tarvita laajempaa artikkelia? Kommentin jätti Elian (keskustelu – muokkaukset).

Ei, kyllä tuostakin saisi enemmän kirjoitettua, joten siinä saa olla tuo tynkämalline. --mzlla 24. toukokuuta 2006 kello 12.33 (UTC)

Yksikkö[muokkaa wikitekstiä]

Nyt yksiköksi ehdotettiin jopa ilmaisua "N x m", koska laskentaa liittyy ristituloa. Palautin vanhan muodon, koska tällaista muodoa _yksikön_ tunnuksena en ole nähnyt eikä sille ollut mitään lähdettä.

Huomatkaa, että nyt puhutaan yksiköstä ja sen tunnuksesta eikä mistään laskukaavasta.

"N · m" lähteenä on esim. [1], sivu 39. Lisäsin artikkeliin myös suomenkielisen lähteen, SI-oppaan. --Aulis Eskola 6. lokakuuta 2009 kello 20.56 (EEST)

Saman kaltaisia yksiköitä ovat: esim. Ah, Wh, Ns ja Ωm. Vastaavien yksiköiden kirjoitustavasta on keskusteltu myös täällä. Ristiriitaista taitaa olla, koska mainittu SI-opas kirjoittaa "Wh", mutta "N · m". Ei yhteenkirjoittaminen "Nm" ole kait sen ristiriitaisempaa kuin kirjoittaa "Wh"!? --Aulis Eskola 6. lokakuuta 2009 kello 21.12 (EEST)