Keskustelu:MoonTV

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"MoonTV:n alkuperäinen TV-tarjonta sisälsi pelkästään mobiilipelejä ja -palveluita"

Miten totta tämä on? En muista nähneeni yhtään mobiilipeliä MoonTV:ltä. Oliko niitä edes olemassa kanavan alkuvaiheissa 1990-luvulla? Eivätkä musiikkiohjelmatkaan mielestäni olleet "pääasiallista ohjelmistotarjontaa". --Mikko Paananen 8. tammikuuta 2005 kello 08:49 (UTC)


Kyseessä taisi olla itseasiassa puhelinpelejä, joita pelattiin samalla tavalla kuten MTV3sen Hugoa. Lisäksi oli myös tekstiviesteillä toimivia "virtuaalisia postikortteja". Sekä Jukebox-ohjelma, josta pystyi tilaamaan tekstiviestillä musiikkivideon. Se taisikin olla aluksi ainoa musiikki-ohjelma. Näiden lisäksi oli myös PC-Peliluola, sekä myydyimmät pelit TOP10 lista. Myöhemmin vasta tulivat juonnetut musiikkiohjelmat. MoonTV:n alkuajoista muistan myös lukuisat lähetyshäiriöt.

(En pistä pahakseni jos joku kirjoittaa paremman artikkelin.) --Saaku


Lataamo ja Kelaamo ohjelmista:

Itse en muista Kelaamo-nimistä ohjelmaa, mutta Lataamon muistan. Kummallakin on samantapainen kuvaus, joten oletan, että jompi kumpi on väärin nimetty. Jos joku voisi varmistaa, että oliko kumpikin vai ainoastaan toinen. Lisäksi, siirsin Lataamon pois Musiikkiohjelmat-otsikon alta ja korjasin pari typoa. -- kebabi

Lataamo ja Kelaamo ohjelmista: Toinen käsitteli fanien kotiväsättyjä leffoja ja toinen fanien tekemiä musavideoita. En nyt muista vaan kumpi.

Lataamossa oli omia videoita. Musavideo-ohjelman nimi ei kyllä minusta ollut Kelaamo, vaan oisko ollut Verstas? --Louhikärmes 16. elokuuta 2006 kello 19.34 (UTC)

Alkuperäinen juontaja

[muokkaa wikitekstiä]

Kuka olikaan se hujoppi joka juonsi MoonTV:n peliohjelmia ennen Stakulaa ja Puhaa? Muistelen että sen jätkän etunimi oli Kimmo, mutta sen enempää en muista. Kommentin jätti MoonTV (keskustelu – muokkaukset).

Mitä ärsyttävää tämä Aslak teki? Hansul 27. toukokuuta 2006 kello 15.53 (UTC)

Aslak teki katureportaaseja. Joku kaverini kaveri vissiin tunsikin tämän "Aslakin", joka taisi olla oikealta nimeltään "Joni" tms. --FinnishWikipedist 13. syyskuuta 2006 kello 16.55 (UTC)

Kimmo Nikkanen juonsi lähes kaikki juonnetut ohjelmat ennen kuin uusi sukupolvi löysi paikkansa. Kommentin jätti Kikkeri (keskustelu – muokkaukset). --Jaakonam 6. kesäkuuta 2008 kello 09.55 (UTC)

Konemusiikkiohjelma

[muokkaa wikitekstiä]

Juontajiin lisättiin Meri-Tuuli, siitä tuli mieleen, että MoonTV:llä oli joskus myös konemusiikille tarkoitettu ohjelma, jota juonsi juuri tämä Meri-Tuuli. Muistaako kukaan sen ohjelman nimeä? --kebabi 25. kesäkuuta 2006 kello 16.37 (UTC)

Meri-Tuuli juonsi Nousu-nimistä ohjelmaa. Kommentin jätti 192.100.124.219 (keskustelu – muokkaukset). --Jaakonam 6. kesäkuuta 2008 kello 09.53 (UTC)

...lähti ja kehitti maailman ensimmäisen patentoidun TV-Konseptin vuonna 2006. Tämä patentti on vasta matkansa alkuteillä, mutta on saanut alkunsa Moon TV:n ajoilta. Lisää aiheesta löytyy osoitteesta: iwittytv.com

Ihan hyvin olisi voinut kerralla mainita mistä patentista on kyse, eikä vain viitata: katso tuolta. Argus 9. elokuuta 2006 kello 16.26 (UTC)

Alkuperäinen juontaja - vastaus

[muokkaa wikitekstiä]

Kimmo Nikkanen ja Pekka Kossila hoitivat MoonTV:n ohjelmien juontamisen ennen kuin uusia löydettiin. Kommentin jätti Nuori Adams (keskustelu – muokkaukset). --Jaakonam 6. kesäkuuta 2008 kello 09.54 (UTC)

Patenttihakemus on Jenkeissä edelleen vetämässä. Asia etenee hitaasti koska alan (patentin käsittelijöitä) specialisteja ei vaan yksinkertaisesti ole. Lyhyesti summattuna iWiTTYTV konseptissa katsojilla on mahdollisuus muokata annettua kuvamateriaalia. Toisin kuin YouTubella kuva ja ääni materiaali on mahdollista tsekata lailliseksi ennen postituksen hyväksymistä (materiaali on jo serverillä). Tämä myös mahdollistaa matskun upgreidauksen TV lähetyksiä vastaavaksi ja näinollen potentiaalissa on tusinoittain uusia TV formaatteja ja siksi uusi nimi. www.iwittytv.com kertoo kaiken englannin kielellä.

Moon TV info Wikipedialla alkaa näyttämään aika De Factum, mutta Mikillä eli Mikael Honkavaaralla ei suoranaisesti ollut aikanaan mitään tekemistä perustamisen kanssa. Hän laittoi alulle ensimmäiset webin interaktiiviset (MTV3, etc.) pelikuviot Finngemma mainostoimiston kautta yhdessä Mikan kanssa. Ei aikanaan tuottanut ensimmäistäkään ohjelmaa kanavalle tai tehnyt aiheeseen liittyviä päätöksiä-ehdotuksia. Hannun ja alussa vähän Mikankin kanssa asioita tahkottiin.

Valkeapää ja Ojasti

[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli antaa ymmärtää, että Taru Valkeapää olisi jotenkin ponnahtanut MoonTV:n kautta julkisuuteen. Tosi asiassa hän juonsi jo vuonna 1993 suuren suosion saavuttanutta Hugoa (valtakunnankanavalla). Samaten Alex Ojasti oli Aikakoneineen tahkonnut hittejään ennen MoonTV:tä. --TBone 4. elokuuta 2008 kello 09.10 (UTC)

Muun muassa Taru Valkeapää, Arttu Harkki, Alex Ojasti ja MoonTV:n alkuvuosien tähdet Kimmo Nikkanen, Thomas Puha ja Miika Huttunen tuottaja Pekka Kossilan löytöjä kanaville.

Arttu oli siellä hommissa mutta teksti kertoo, että löysin hemmoille hommia TVn puolella, ei suoraan Moon TVssä. Tarun vaadin Ylelle Hugo hommiin (Omistimme Hugon Suomi oikeudet), johon JP (YLEn tuottaja) suostui väännön jälkeen.

Meillä oli historiaa ennen Muukkaria. (Aikakoneen) Alex löytyin yleishaulla ollen ylivoimaisesti paras "pupeteeri". Hänellä synkkas Artun kanssa Vito tuotannoissa satasella. Saksalaiset opettajatkaan eivät uskoneet että teimme ohjelmaa livenä! Kaikki pupettiohjelmat nauhoitettiin RTLn Saku kanaville, vaan Suomessa vedettiin livenä ja uuden tekniikan kanssa yhdistettynä ongelmia riitti. Uskomukseni on että siksi hommat loppuikin koska suorat lähetykset meni hiukan pitkiksi aika ajoin. Joka toinen oli suora ja toinen nauhotettu samana aamuna. Moon TV konsepti oli kuitenkin jo lähes pulkassa joten harmitus jäi lyhyeen. Oma kanava oli tuohon aikaan aika jees.

Popparistara Ricky Martin tuli yhtenä aamuna kehiin ja kukaan ei tienny mitään heebosta (vuosi oli 96). Kuivia juustokinkkusämpylöitä oli pöydällä kun katottiin miehen Rion esitystä noin sadalle tuhannelle katsojalle. VHS rullasi vielä kun mies köpötti alas HTVn studioon. Oltiinhan IHMEISSÄÄN. Lupas tulla takas Suomeen(?) eikä pelannu Viton kans videopelejä. Historiikiä on ja löytyyy... Kommentin jätti Kikkeri (keskustelu – muokkaukset).

MoonTV tulossa takaisin?

[muokkaa wikitekstiä]

Google-haulla löytyi tällaista. Sivut eivät jostain syystä avaudu normaalisti, vaan ainoastaan välimuisti-linkistä. Kelpaavatko nuo lähteeksi sille, että MoonTV on ehkä tulossa takaisin? --85.23.119.101 30. marraskuuta 2008 kello 12.17 (EET)[vastaa]

Kyllä ainakin minun mielestäni, kun vain on aitoa. --Juusomoro 30. marraskuuta 2008 kello 12.24 (EET)[vastaa]

MoonTV - Hyvästi televisio

[muokkaa wikitekstiä]

YLE TV1 lähettää huomenna dokumentin MoonTV:stä klo. 21:15. --HannuMakinen 7. helmikuuta 2009 kello 22.24 (EET)[vastaa]

Alastomat uutiset?

[muokkaa wikitekstiä]

Eikös tuolta tullut joskus myös 'Alastomat uutiset' joissa uutistenlukijana oli mm. Rakel Liekki? Näin siis muistan lukeneeni/kuulleeni kun ei tuo kanava täällä Oulun läänissä asti näkynyt. Tai jos näkyi, niin en ainakaan koskaan nähnyt sen ohjelmia. 85.217.45.196 22. tammikuuta 2011 kello 03.46 (EET)[vastaa]

Näköjään se on tullut Aluetelevisiosta eli ATV:stä, ainakin Rakel Liekin artikkelin mukaan. En tiedä sitten yhtään milloin... 82.141.125.0 24. tammikuuta 2011 kello 17.45 (EET)[vastaa]

Muut kanavat/yhtiöt etc

[muokkaa wikitekstiä]

Etsiskelin tossa vanhoja videoklippejä hakusanalla MoonTV. Törmäsin Moon Television Network -sivustoon. Ilmeisesti uusiseelantilainen kanava(yhtiö)... Pitäisikö artikkelissa mainita jotain asiasta (tyyliin otsake/kappale Muut samannimiset)? --Usm 17. helmikuuta 2011 kello 13.24 (EET)[vastaa]