Keskustelu:Minkki

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lähteet 4 ja 5 linkit on kuollut. Kummastakin tulee "Not found".  –Kommentin jätti Koira91 (keskustelu – muokkaukset)

Havaintoni, tämä vai mikä?[muokkaa wikitekstiä]

Näin merenrannalla, kivien lomassa, vedenrajaa pitkin kulkevan lähes mustan, pitkänomaisen otuksen, jota ajattelin täksi. Se ei pelännyt ihmistä lainkaan ja katseli minua, eikä sillä ollut mikään kiire pakoon. En ollut siitä kovin kaukana. Oliko kuitenkaan, kun se oli hyvin tumma -- melkein musta? Hyvin tumma -- sellainen tummanruskeasta vielä tummempi? Paljon tummempi kuin kastanja. Otus oli pitkänomainen ja näytti fretiltä. Oliko se sitten hilleri tai vesikko? Alueella on kyllä minkkitarhoja, lähin ehkä 10-20 kilometrin päässä. Artikkelin lukijana siis kiinnostaa, että mistä nämä pitkänomaiset otukset oikein erottaa keskenään? --Hartz (keskustelu) 10. lokakuuta 2014 kello 16.36 (EEST)

Tämä nyt taas ei kuuluisi tämän artikkelin keskustelusivulle vaan kahvihuoneeseen, jossa voi kysyä vapaasti mitä mieleen tulee. --Stryn (keskustelu) 10. lokakuuta 2014 kello 16.40 (EEST)
Lähinnä kiinnostavat minkin ja hillerin erot. Artikkelissa kerrotaan minkin ja vesikon eroista, mutta vesikosta kertovassa artikkelissa sanotaan, että vesikko on Suomesta hävinnyt (ei se sitten se voinut olla). Lisäksi on sellainen kuin kärppä. --Hartz (keskustelu) 10. lokakuuta 2014 kello 16.44 (EEST)
Artikkelin kuvat ovat aika huonoja. Ehkä tällaiseksi mieltäisin näkemäni otuksen:
Tumma minkki
. Artikkelissa voitaisiin mainita, että minkkiä ei saa sekoittaa hilleriin, vesikkoon eikä kärppään, eikä muuten saukkoonkaan, joka viihtyy myös veden läheisyydessä. --Hartz (keskustelu) 10. lokakuuta 2014 kello 16.52 (EEST)
Mitään alaleuan valkeaa läikkää en muuten pannut merkille -- mielestäni näkemälläni otuksella ei ollut sellaista (olisin kyllä hyvin huomannut ja pannut merkille, kun se tapitti minua muutaman metrin päästä). --Hartz (keskustelu) 10. lokakuuta 2014 kello 16.57 (EEST)