Keskustelu:Megahertsimyytti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

No jooh, tällaistakin on varmaan olemassa mutta onko siitä ainesta sanakirjaan ja ennen kaikkea, onko termi yleisesti käytössä juuri tällä nimellä. Google antaa harvakseltaan hittejä hakusanoilla "megahertsin myytti" ja "megahertsimyytti". On siellä tämä ja tämä mutta pieniä on silakat joulukaloiksi. Luulisi että alaan liittyvästä myytistä löytyisi juuri netistä osumia vaikka kuinka.--Tanár 18. heinäkuuta 2008 kello 18.43 (UTC)

Artikkelin otsikko on vieras. Pitäisi ehkä mieluummin kirjoittaa artikkeli aiheesta en:Performance Rating, johon nykyinen sisältö siirretään. --Otrfan 18. heinäkuuta 2008 kello 19.07 (UTC)
Okei, mutta kun sellaista artikkelia ei ole, on vaarana että tämä jää tällaisena kellumaan artikkeliavaruuteen. Panen tähän nyt merkittävyysmallineen, niin katsotaan innostuuko kukaan yhtään selventämään tätä.--Tanár 19. heinäkuuta 2008 kello 09.51 (UTC)

Tämähän on sellaista tietoa, joka lukijan kannalta olisi ehdottoman tärkeää löytyä artikkelista prosessori tai kellotaajuus. Samulili 19. heinäkuuta 2008 kello 10.08 (UTC)

Kannattaisiko siinä tapauksessa yhdistää esim. kellotaajuuteen?--Tanár 19. heinäkuuta 2008 kello 10.55 (UTC)
Vaikkapa, mutta teksti ei kyllä ole kovinkaan tietosanakirjamaista. Ylipäätään termin Megahertsimyytti voisi jättää pois, samoin kuin mutuilevat "Ironista kyllä, Intel on joutunut oman gigahertsimyyttinsä uhriksi" ja "mikäli ostaja tuijottaa pelkkiä megahertsejä, hän voi kuvitella suorittimensa olevan liian hidas asemalle." -- Piisamson 19. heinäkuuta 2008 kello 11.09 (UTC)

Tjaa, notta merkittävyys on kyseenalaista. Noh, itse tuskin osaan arvioida artikkelin tekijänä sen merkittävyyttä neutraalista näkökulmasta. Tein tuon en wikipediassa olevan "Megaherz myth" artikkelin pohjalta, ja toin tänne. http://en.wikipedia.org/wiki/Megahertz_myth osoitteesta voit katsoa en puolella olevaa versioa artikkelista. Terv --Nvidia 19. heinäkuuta 2008 kello 11.17 (UTC)

Englannin kielisellä termillä googlella hakiessa tulee melkoinen määrä osumia, joista monet merkittäviltä sivustoilta. Koska artikkelin nimen suomennoksen oikeellisuutta tuskin kukaan kiistää, niin ainakin minä siirryn säilytyksen puolelle. --Otrfan 19. heinäkuuta 2008 kello 12.31 (UTC)
Näköjään se suomennoksen oikeellisuus kiistettiin sittenkin ja ihan syystä. Pitänee allekirjoittaneen opetella hyvempää suomea --Otrfan 19. heinäkuuta 2008 kello 12.54 (UTC)
Otrfan hei, kyseessähän on kaksi eri asiaa. Itse tuskin jaksan tehdä aiheesta eri sivua, joten jos joku on kiinnostunut tekemään aiheesta artikkelin, olisi ehkä viisaampaa laittaa siitä aiheesta alaotsikko Megahertsimyytin alle.
Joo, aika monet sivut käsittelevät tietokoneen suorituskykyä kokonaisuutena, mutta kyllä pelkän prosessorin suorituskykyä käsitteleviäkin juttuja löytyy[1]. Alaotsikko tuohon olisi kyllä hyvä saada termin muusta käytöstä. Voisin yrittää huomenna kirjoittaa muutaman sanan, ellei joku ehdi ensin.--Otrfan 19. heinäkuuta 2008 kello 13.12 (UTC)
Haluan omalta osaltani täsmentää, että en ottanut kantaa merkittävyyteen. Tietotekniikasta vähän ymmärtävänä, kenties juuri kyseisen myytin vallassa olevana tietokoneenkäyttäjänä ajattelen, että tämän tiedon tarjoaminen vaikka sivulla kellotaajuus on hyväksi tiedonlevitykselle. Samulili 19. heinäkuuta 2008 kello 14.15 (UTC)