Keskustelu:MV-lehti/Usein kysytyt kysymykset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Minkä maan lakia MV-lehti noudattaa?
MV-lehti on espanjalainen julkaisu joten se on Espanjan lainsäädännön alainen. Suomen rikoslakia voidaan kuitenkin soveltaa tilanteissa, jossa rikos on tehty Suomen ulkopuolella, mutta jossa rikos itsessään on kohdistunut Suomeen tai suomalaiseen silloin kun kyse on tietyistä rikoksista tai siitä on määrätty yli kuuden kuukauden vankeusrangaistus. [1] Tälläisiä rikoksia voivat olla mm:
Käytännössä kuitenkin oikeuksien valvominen valtioiden rajojen yli voi olla liian kallista tai hankalaa.[2]
Tarvitseeko MV-lehden noudattaa Journalistin ohjeita?
Ei tarvitse. Suomalaiset joukkoviestinnän harjoittajat ja journalistit, käytännössä suuret kustantajat ja heidän palveluksessaan olevat toimittajat, ovat sitoutuneet noudattamaan alan eettisiä toimintaperiaatteita jotka ovat kirjattu Journalistin ohjeisiin ja niitä valvovan Julkisen sanan neuvoston päätöksiin, mutta tämä on vapaaehtoista.
Millä perusteella MV-lehteä sanotaan epäluotettavaksi/vihaalietsovaksi/rasistiseksi jne...?
Wikipedia pyrkii referoimaan artikkeleissaan sitä mitä ns. riippumattomissa lähteissä (ks. tarkistettavuus, merkitse lähteet, ei uutta tutkimusta) on artikkelin aiheesta kirjoitettu. MV-lehden kohdalla lähes kaikki lähteet pitävät sitä epäluotettavana ja maahanmuuttovastaisena. Merkittävä osa on pitänyt sitä myös rasistisena tai vihaa lietsovana.