Keskustelu:Lukko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämähän on erinomainen artikkeli! Olenkin aina halunnut tietää miten lukko toimii. Hyvä, että tätä sivua on muokattu parempaan suuntaan!

Uudelleensarjoitus[muokkaa wikitekstiä]

Tämän takia on tärkeää ilmoittaa sarjoituksesta isännöitsijälle, jotta uusi sarja sopii yleisavaimeen.

Tärkeää kenen kannalta? Käsittääkseni lukkoa ei ole pakko sarjoittaa sopimaan yleisavaimeen, joskin näin tekeminen varmasti helpottaa isännöitsijän ja huoltoyhtiön työtä. -- Piisamson 20. huhtikuuta 2007 kello 07.53 (UTC)


Tärkeää senkin kannalta, että hätätilanteessa, jos pitää päästää sisään asuntoon, on siihen taloyhtiöllä avain. Ennen tässä aritkkelissa sanottiin samassa kohtaa jotakuinkin seuraavasti:"Sarjoitus merkitsee sitä, että haittalevyt asetetaan useassa lukossa siten että ne voi avata samalla yleisavaimella." Lukkoa ei välttämättä tarvitse sarjoittaa ollenkaan yleiavaimella, lukuunottamatta kerrostaloja.


Taloyhtiöllä ei ole tarvetta pääsyyn asuntoon yleisavaimella kuin hätätilanteessa. Niin, sitä lukkoa ei ole pakko sarjoittaa toimimaan yleisavaimella, mutta hätätilanteessa rikottu ovi/lukko on asukkaan ongelma/kustannus.

Täsmennyssivu[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko tästä (lukko) parempi tehdä täsmennys sivu, lukko voi mm. tarkoittaa "lukituslaitetta", jääkiekkoseuraa tai suppaa. QWerk 21. huhtikuuta 2007 kello 06.30 (UTC)