Keskustelu:Luettelo jääkäreistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nykyisellään luettelo on minusta tylsä nimiluettelo, joka voisi monien muiden Wikipedian luetteloiden tapaan olla tietosisällöllisesti paljonkin parempi. Ehdottaisin, että luettelo muutettaisiin seuraavaanlaisen kaltaiseksi. Siitä ilmenisi helposti montako jääkäriä on luettelossa (numero), nimi, synnyin- ja kuolintiedot, ammatti tai muuta tietoa sekä kumman puolella sisällissodassa taisteli. Värivalintoja saa kommentoida. --qWerk 3. marraskuuta 2007 kello 16.12 (UTC)

Nro Nimi Syntymä- ja kuolinaika Muuta Punainen/
Valkoinen
1 Lahja Johannes Aalto 29. elokuuta 1892 Iitti19. syyskuuta 1956 Askola Ammatiltaan opettaja ja toimittaja
2 Jääkärin nimi Syntyi (päivä ja paikka) – kuoli (päivä ja paikka) Muuta tietoa, esim ammatti. Viereiseen laatikkoon väri sen mukaan kumman puolella Suomen sisällissodassa taisteli, punaisten vai valkoisten.

Artikkelin pituus

[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli on koolt

Mielestäni tosi hyvä hyvä idea! :) --Vnnen 3. marraskuuta 2007 kello 16.15 (UTC)
Tokihan näitä voi jalostaa. Alkujaan oli tarkoitukseni koota matrikkeli jääkäreistä, joka olisi kattavampi kuin, mitä tämänhetkiset julkaistut matrikkelit ovat.--Vesteri 10. marraskuuta 2007 kello 23.45 (UTC)

Hänet vihittiin avioliittoon vuonna 1923 Olga Kovalaisen kanssa. Olga kuoli vuonna 1918 ja toisen kerran hän avioitui vuonna 1929 Hilma Vartiaisen kanssa.

Artikkelin koosta

[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli on aivan hillittömän kokoinen, mille asialle pitäisi tehdä jotakin. Lisäksi artikkeli ei ole edes varsinainen luettelo, vaan joistakin jäkstereistä on kirjoitettu itsenäisen artikkelin verran tavaraa. Näille mielestäni kirvestä.

Lisäksi kysyisin, että missä ja koska on päätetty, että jääkäriys tekee automaagisesti merkittäväksi? Jääkäreitä on kumminkin aika liuta, ja iso osa hepuista on ihan rivisotilaita, joista on vain ”syntyi aikaan x, palveli paikassa y, meni naimisiin z:n kanssa ja kuoli paikassa foo” -tason faktoja. Yhtä hyvin kai jokaisesta Che Guevaran sissistä voisi olla artikkeli. --Louhikärmes 19. kesäkuuta 2008 kello 02.25 (UTC)

Korjausta vaatii. Pituutta on 645kB, ja oma kahdeksanmegaisenikin yskii (vai onko kyseessä Wikipedian hitaus). Ei mitään järkeä kirjoittaa osasta tänne, ja osasta oma artikkeli.. "Jotain tarttis tehrä". kallerna 27. kesäkuuta 2008 kello 11.51 (UTC)
Omasta mielestäni kaikki, joista on artikkelin verran tietoa, laitetaan omaan artikkeliinsa. Tuon Qwerkin ehdotuksen voisi toteuttaa. --Juusomoro 27. kesäkuuta 2008 kello 12.33 (UTC)

Vielä kysyisin Vesteriltä, että mikä ihmeen mergisminpuuska tämä sivu on? Jillord aloitti tämän, mutta sinä teit tästä sivusta näin älyttömän pitkän. --Juusomoro 27. kesäkuuta 2008 kello 12.41 (UTC)

Moikka! Kyllä minä tämän aloitin, mutta Jillord siirsi sen tuolata Jääkäipataljona artikkkelista omaan luetteloon. Eikä tama nyt mikään puuska ole vaan yritykseni on tehdä sisällissotaa käsittelevä suurempi kokonaisuus johon ko. henkilöt kuuluvat. Jos antaisitte tämän luettelon olla jonkin aikaa koskematta se helpottaisi työtäni. Toki luettelosta tulee kokoluokassa suuri, mutta tulee siitä pienenemään kun henkilöistä kertyy tarpeeksi kerrottavaa, jotta voin tehdä niistä omat artikkelinsa. Tässä vaiheessa se ei ole tarpeen ja muutenkin helpottaa kuvien ja linkkien lisäilyä ns. keskitetysti. Vesteri 27. kesäkuuta 2008 kello 12.52 (UTC)
Tämä on oikea tapa käsitellä henkilöitä, joista ei ole omaa artikkelia. Jos luettelosta tulee liian pitkä, voidaan se jakaa osiin esimerkiksi aakkosjärjestyksen mukaan Luettelo jääkäreistä A-K, Luettelo jääkäreistä L-P, ja Luettelo jääkäreistä R-Ö. Tuohirulla 25. elokuuta 2008 kello 00.36 (EEST)[vastaa]

Omia artikkeleita

[muokkaa wikitekstiä]

Edellisestä keskustelusta on jo kulunut aikaa. Olisiko mahdollista suoda kullekin oma artikkelinsa? Artikkelin mukana tulee Wikidata-kohde ja mahdollisuus linkittää eri aiheisiin. Merkittävyyden osalta kannatan sitä, että muistakin henkilöistä kirjoitetaan enemmän artikkeleita. – Susanna Ånäs (Susannaanas) (keskustelu) 30. maaliskuuta 2019 kello 12.47 (EET)[vastaa]

Luettelo jääkäreistä

[muokkaa wikitekstiä]

Mistä löytyisi tiedot numeroina, itseltä löytyy numero 646 jääkärimerkki, mutta en saa mistään tietoa kuka sen olisi saanut HankolainenHistorikko (keskustelu) 25. heinäkuuta 2021 kello 12.42 (EEST)[vastaa]