Keskustelu:Leanaliisa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

All Studio Finland Publishing on Leena-Liisa Pirhosen omistama Levy-yhtiö sekä kustantaja. http://www.suomenyrityshaku.fi/index.php?action=yrityskortti&id=120312Kukkonen 3. kesäkuuta 2007 kello 09.08 (UTC)

Jos levyn julkaisee omistamansa "levy-yhtiön" kautta, sitä on tapana sanoa omakustanteeksi. Levy-yhtiöstä ei löydy vakuuttavia tietoja, ei sen toiminnasta sen paremmin kuin muista julkaisuistakaan. Edel Records ei taas ole julkaissut hänen levyään, se toimii vain jakelijana eli tukkukauppana, näin Pirhonen ilmoittaa MySpace-sivustolla. --Ulrika 3. kesäkuuta 2007 kello 14.00 (UTC)

Sinä et taida tietää että levy-yhtiöt jaetaan nk. major-yhtiöihin ja independent-yhtiöihin! Omakustanne on sellainen jonka artisti kustantaa omilla varoillaan, Pirhosen levyn on kustantanut All Studio Finland! Minä levyn tuottajana tiedän! Kommentin jätti 83.254.156.186 (keskustelu – muokkaukset).

Niin ja Pirhonen omistaa All Studio Finlandin. Siis omakustanne. Mitä muuta "yhtiö" on julkaissut? --Ulrika 3. kesäkuuta 2007 kello 14.52 (UTC)

Sinulla tuntuu olevan vaikea ymmärtää omakustanteen ja "virallisen" kustanteen välillä, omakustanteen julkaisee artisti omilla varoillaan ja hoitaa sen jakelun. Pirhosen levyt kustantaa hänen kustannusyhtiönsä ja ne jaellaan Suomessa Edelin kautta ja kansainvälisesti Playground Scandinavian kautta. Esim. CDON.COM ei myy omakustanteita lainkaan, eikä myöskään Anttila siksi Pirhosen viimeisin levy niistä löytyy. Kukkonen

Kyllä ne on Wikipediassa luokiteltu (niin levyt kuin kirjatkin) omakustanteiksi, jos omien teostensa julkaisemiseksi on perustanut yrityksen. Palataan asiaan, sitten kun julkaisija on jokin yleisesti arvostettu levy-yhtiö (katso tarkemmin Poiston suuntaviivat). --Ulrika 3. kesäkuuta 2007 kello 15.28 (UTC)

All Studio Finland ei ole perustettu vain Pirhosen teoksia kustantamaan. Jos All Studio Finland ei olisi "arvostettu" kustantaja ei myöskään Pirhosen kaksi viimeistä singleä ja albumi olisi saanut jakelua Edelin kautta sillä he eivät jakele omakustanteita!Kukkonen

Kun All Studio Finland on on Leena-Liisa Pirhosen toiminimi yksityisenä elinkeinonharjoittajana, ja hän on sillä toiminimellä julkaissut omia levyjään, ne ovat Wikipediassa omakustanteita. --Ulrika 4. kesäkuuta 2007 kello 01.42 (UTC)

IP-numerolla esiintyvän käyttäjän identiteetti?[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä Sumafiko se nyt ip-numerollaan harrastaa muokkaussotaa. Pirhosen levyt on tehty Pirhosen toiminimen All Studio Finland kautta omakustanteena, mutta sitä ei jostakin syystä saisi mainita artikkelissa. Onko omakustanne kirosana? --Ulrika 7. kesäkuuta 2007 kello 12.25 (UTC)

Minä teen ja olen aina tehnyt kaikki muokkaukseni tällä Sumafi-tunnuksella. Kyseinen IP-numero ei ole minun käytössäni. --Sumafi 7. kesäkuuta 2007 kello 13.18 (UTC)
Se täytyy sitten olla Kukkonen, joka siirtyi IP:n käyttöön. --Ulrika 7. kesäkuuta 2007 kello 15.53 (UTC)

Leanaliisan levyt on/eivät ole omakustannelevyjä?[muokkaa wikitekstiä]

Ei oikein tunnu Wikipedian arvoiselta, että yksi käyttäjä yrittää levittää jatkuvasti valheellista tietoa ja väittää artisitin levyjä omakustanteiksi vaikka ne eivät omakustanteita ole vaan täysin virallisia, levy-yhtiön julkaisemia tuotteita. Kommentin jätti 212.247.15.161 (keskustelu – muokkaukset).

"Levy-yhtiö" on todellisuudessa Pirhosen toiminimi, jonka nimellä on julkaistu vain Pirhosen levyjä. Montako kertaa tämäkin asia pitää toistaa, että lopetat tuon jankuttamisen? Ole nyt tyytyväinen, että artikkeli säilytettiin, äläkä valita enää. --Ulrika 11. kesäkuuta 2007 kello 06.43 (UTC)
Pirhosen toiminimi on levy-yhtiö/kustannusyhtiö (All Studio Finland Publishing), sillä ei ole merkitystä kenen tuotteita se julkaisee. Minä olen ihan tyytyväinen äänestyksen tulokseen mutta en levittämääsi väärään informaatioon! Kommentin jätti 212.247.15.161 (keskustelu – muokkaukset).
Hehheh. Pirhosen All Studio Finland ja sen aputoiminimi All Studio Publishing (ei: All Studio Finland Publishing) on toiminimi yksityisenä elinkeinonharjoittajana. Se ei ole yhtiömuotoista toimintaa, sillä yhtiön nimessä on joko Oy, Ay tai Ky ja sen perustaminen vaatii pääomaa, ja se siis on aivan eri asia kuin ilmoituksella perustettava toiminimi. Ja sillä asialla on Wikipedian kannalta merkitystä, että se ei ole julkaissut muiden tuotteita. Mikä tässä on väärää informaatiota? Mitä enemmän jankutat, sitä enemmän tosiasioita tuon esille. Jatka vain. --Ulrika 11. kesäkuuta 2007 kello 07.03 (UTC)
Olen Ulrikan kanssa samaa mieltä siitä, että toiminimi ei ole yhtiö, mutta en näe, että toiminnan hallinnollisella muodolla on suurtakaan merkitystä p.o. asian kannalta. Kysehän on siitä, kuka kustantaa, eli maksaa. Myös toiminimi voi kanavoida useamman eri tahon osallistumisen levyn kustannuksiin, tai ohjata muusta toiminnasta saadun tulon levyntekoon. Ja toisaalta myös osakeyhtiön voi Suomessa omistaa yksi ainoa ihminen. Koska teillä kahdella on eri näkemys siitä mitä käsite 'omakustanne' äänilevyn kohdalla tarkoittaa, ehdotan, että siirrätte huomion pois tästä artikkelista ja pyritte artikkelissa Omakustanne määrittelemään käsitteen niin tarkasti, että epäselvyyttä ei jatkossa olisi. Tämä siksi, että muuten sama kinaaminen on taas edessä jonkun toisen artistin poistoäänestyksen yhteydessä. --Sumafi 11. kesäkuuta 2007 kello 07.58 (UTC)
Näköjään kinaaja nyt lopetti. En usko että juuri tällaisia ongelmia tulee vastaisuudessa enemmälti, sillä en muista niitä puolitoistavuotisen aktiivisen Wikipedia-urani ajalta yhtään. Minusta ja uskoakseni monista muistakin käsite on aivan selvä. Tässä on koko ajan ollut sellaista väkisintunkemisen ja käsitteiden hämärtämisen makua, jota aina silloin tällöin esiintyy, kun artikkelin aiheessa ei ole todellista substanssia. Vaikka määrittelyt tehtäisiin kuinka tarkasti, aina riittää niitä, joille säännöistä on heidän mielestään poikkeuksia juuri heidän kohdallaan ja käsitteet voidaan määritellä joka kerran uudelleen. --Ulrika 11. kesäkuuta 2007 kello 08.42 (UTC)
Ehkä näin on, mutta jos katsot artikkelin Omakustanne nykytilaa, niin ei se mikään valtion tiedonjulkistamispalkinnon arvoinen esitys ole. Usein tällaiset kiistat on helpompi ratkaista, jos käsitteet määritellään ensin yleisemmällä tasolla (joihin sitten voidaan viitata) ennen kuin tarkastellaan erityistapausta. Voi olla, että omakustanne -käsite on useimmille selvä, mutta ei se kyllä minulle sitä ole. Listasin tärkeimmät avoimet kysymykset artikkelin keskustelusivulla. --Sumafi 11. kesäkuuta 2007 kello 09.11 (UTC)
Ulrika, minä en tajua motiivejasi kun kinaat asiata josta sinulla ei ole mitään tietoa. ja jos jossain ei ole subtanssia, niin sinun pohjattomassa asiantuntemattomuudessasi. Kommentin jätti 212.247.15.161 (keskustelu – muokkaukset).
Arvoisa 212.247.15.161, sen sijaan, että jatkat tässä dialogia käyttäjä Ulrikan kanssa, voisit auttaa omaa (ja yhteisön) asiaa huomattavasti paremmin osallistumalla artikkelin Omakustanne toimittamiseen. Mikäli olet musiikkialan asiantuntija, minua erityisesti kiinnostaisi saada vastaukset artikkelin keskustelusivulla esittämiini kysymyksiin. Älä kuitenkaan vastaa keskustelusivulle, vaan editoi rohkeasti itse artikkelia, joka on tällä hetkellä pelkkä tynkä. Sen sijaan, että hoet, että käyttäjällä Ulrika ei ole asiasta "mitään tietoa", voisit antaa hänelle (ja meille muille) sitä tietoa. Missä tapauksissa toiminimen kustantama äänilevy on/ei ole omakustanne? Vastaus artikkeliin Omakustanne, kiitos. --Sumafi 11. kesäkuuta 2007 kello 09.19 (UTC)

Taiteilijanimestä[muokkaa wikitekstiä]

Onko kenelläkään mitään tietoa, milloin Pirhonen on ottanut Leanaliisa-nimen taiteilijanimekseen? Se olisi hyvä mainita artikkelissa. --JannE 11. kesäkuuta 2007 kello 12.34 (UTC)

Mielipiteeni[muokkaa wikitekstiä]

Jos artisti omistaa oman levy-yhtiön, niin joskus artisti tahtomatta kutsuu levyjään silloin omakustannelevyiksi vaikka sanalla "omakustanne" tarkoitetaan yleensäkin sellaista levyä joka on kustannettu ilman levy-yhtiön apua.

Kelpaisiko muuten profiilikuva Leanaliisan Facebook-sivuilta? Toinen vaihtoehto olisi se että joku kävisi hänen keikallaan ottamassa livekuvan. --T.Antero (keskustelu) 26. marraskuuta 2017 kello 21.08 (EET)[vastaa]