Keskustelu:Omakustanne

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tarkempaa määrittelyä kaivataan[muokkaa wikitekstiä]

Koska omakustannestatusta käytetään poistoäänestysten merkittävyyskriteerinä, olisi ehkä paikallaan, että käsite määriteltäisiin mahdollisimman tarkasti, tai ainakin nykyistä tarkemmin. Olisiko artikkeliin syytä luoda alakohdat, joissa omakustanteen tunnusmerkit selvitettäisiin erikseen kirjan, äänilevyn ja filmin tapauksissa? Tällöin tekstiin voisi myös lisätä esimerkkejä tai ennakkotapauksia. --Sumafi 11. kesäkuuta 2007 kello 07.42 (UTC)

Vaikuttaako Gramex-tuen saaminen äänilevyn omakustannestatukseen? --Sumafi 11. kesäkuuta 2007 kello 07.42 (UTC)

Ovatko ns. "masterdiili" -sopimuksella levitetyt äänilevyt aina/koskaan/joskus omakustanteita? --Sumafi 11. kesäkuuta 2007 kello 07.42 (UTC)

Miksi menestyvien artistien oman yrityksen maksamia äänitteitä ei nimitetä omakustanteiksi? --Sumafi 11. kesäkuuta 2007 kello 07.42 (UTC)

Vastauksen kysymykseesi menestyvistä artisteista tiedät varmaan itsekin. Omakustanneartisti sisältää ajatuksen, että kun artisti ei saa tuotteitaan muuten julkisuuteen, hän julkaisee ne itse. Menestyneen artistin kohdalla tätä laatukynnysongelmaa ei ole, joten omakustanne ei tunnu aivan oikealta termiltä. --Ulrika 11. kesäkuuta 2007 kello 10.23 (UTC)
Jos näin on, niin tämä on silloin oleellinen seikka omakustanne -käsitteen määrittelyssä ja olisi jollakin tavalla tuotava esiin artikkelissa. --Sumafi 11. kesäkuuta 2007 kello 10.29 (UTC)
Ilmaisin sellaisen mutu-käsityksen. Virallisesti tietysti kaikki omat levynsä kustantaneet ovat omakustanneartisteja, mutta jos perustaa levyfirman, jolla on ammatti-ihmiset tekemässä töitä, ja lisäksi omat levyt menevät todistettavasti kaupaksi muillekin kuin isälle ja äidille, ja yritys julkaisee muidenkin levyjä, niin kyllä kai sitä olisi vähän oudon tuntuista puhua omakustanteista. Ehkä näille väitteille pitäisi saada jostakin asiantuntevia lähteitä, varsinkin jos joku asettaa ne kyseenalaisiksi. --Ulrika 11. kesäkuuta 2007 kello 10.37 (UTC)
Itse olen aina ajatellut pragmaattisesti, että omakustannettu tarkoittaa samaa kuin itse maksettu. Mutta kyllä tuohon sanaan liittyy suomenkielessä myös jonkinlainen arvolataus. enWikissä on lause: "There are a number of reasons that writers choose to self-publish, although one of the most common is that their work is not of interest to a commercial publisher." Tämän mukaan tuo "ei saa tuotteitaan muuten julkisuuteen" on vain yksi motiivi omakustantamiselle, joskin yleisin sellainen. Se ei siis kuuluisi omakustanteen määritelmään. On tietysti mahdollista, että omakustantaminen ja 'self-publishing' eivät ole täysin identtisiä merkityksiltään. --Sumafi 11. kesäkuuta 2007 kello 11.03 (UTC)

Omakustannetapahtuma[muokkaa wikitekstiä]

Termi lienee uutta tutkimusta sillä sellaista ei löydy ainakaan Googlen kautta. Pitäisiköhän poistaa ja jäädä odottamaan ainakin ensimmäistä esiintymistä? --Ulrika 11. kesäkuuta 2007 kello 09.26 (UTC)