Keskustelu:Lappeenranta

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tällä sivulla on mainittu Kivisalmi. Se sivu on kuitenkin poistettu jo aiemmin. Ilmeisesti viittauksetkin täällä pitäisi poistaa? --Ilkant 16. kesäkuuta 2008 kello 15.01 (UTC)

Tässä artikkelissa ei ole mainintaa entisestä ministeristä, joka oli kotoisin Lappeenrannasta. En muista hänen nimeään, mutta joku tietävä voisi merkitä hänet tänne. --LASSIO1994 9. syyskuuta 2009 kello 15.09 (EEST)

Lappeenrannan kaupunginosat[muokkaa wikitekstiä]

Lähteenä muutoksille on käytetty Lappeenrannan karttapalvelun karttaa ja Kansalaisen karttapaikkaa. Pallo ja Tyysterniemi ovat Pallo-Tyysterniemi. Armila on Myllymäkeä. Hovinpelto on Hakalissa. Huhtiniemi on Kuusimäessä. Joutsenoa ei mainita kaupunginosana. Kiiskinmäki löytyy talonnimenä. Korkea-aho löytyy nimellä Korkia-aho, kylä. Pikisaari on saari, ei kaupunginosa. Pontus on Laihiassa (Lappeenranta). Toikansuo löytyy kaatopaikan nimenä, ei kaupunginosa. Nämä siis poistettu kaupunginosista ja muutamia lisätty.--IA 2. tammikuuta 2010 kello 08.05 (EET)

Eikö Armila ole Lepolaa? Samanniminen katu ja terveysasema-sairaala siellä ainakin on, kylää tietysti saattaa olla ties missä.
Lappeenrannan karttapalvelussa on entisen Joutsenon keskustan alueella numeroidut ja nimetyt alueet Putkinotko, Lintukangas, Lampikangas, Pulp, Ahvenlampi, Honkalahti, Kesola ja Pöyhiänniemi. Ovatko nämä kaupunginosia? Samoin Nuijamaa on numeroitu ja nimetty (nyt merkitty kyläksi), ja myös Korvenkylässä on muutamia tällaisia. En kyllä edes tiedä onko kaupungilla virallista kaupunginosa- ja kyläjakoa, joten pelkästään karttojen perusteella voi olla vaikea saada täydellistä luetteloa. Tilastointitarkoituksiin sen sijaan on suur- ja tilastoaluejako (ks. Lappeenrannan asukasluku osa-alueittain -pdf), jota voisi hyödyntää. Ylämaa tuosta vielä luonnollisesti puuttuu –Kooma (di algo) 2. tammikuuta 2010 kello 12.21 (EET)
Entisen Joutsenon alueella on kyllä numeroituja nimiä, mutta en tiedä voiko niitä nimittää kaupunginosiksi, koska niitä ei nimitetä kaupunginosiksi tuossa kartassa missään (aluehaku). Nuijamaa siellä kyllä mainitaan kaupunginosana nro 89. Sekään ei varmaan ole sama alue kuin koko entinen Nuijamaan kunta, niinkuin Lauritsalan kaupunginosa ei ole koko entinen kauppala.--IA 2. tammikuuta 2010 kello 12.43 (EET)
Palataanpa asiaan viisi vuotta myöhemmin. :D Laitoin alulle artikkelin Lappeenrannan alueellinen jako. Nykyään karttapalvelu tunnistaa Joutsenon ja Korvenkylän numeroidut alueet kaupunginosiksi, samoin kaupungin sivustolta löytyvässä kaupunginosaluettelossa ne ovat mukana. Ylämaata karttapalvelu ei tunnista, mutta sekin on luettelossa. –Kooma (keskustelu) 5. huhtikuuta 2015 kello 16.47 (EEST)

Kuvat[muokkaa wikitekstiä]

Kuvitus voisi olla hieman monipuolisempaa. Nyt on kolme kuvaa Lappeenrannan satamasta + yksi kirkko, yksi kirkon muistomerkki ja yksi opisto. --Alphaios 7. elokuuta 2011 kello 14.27 (EEST)

Kulttuuri[muokkaa wikitekstiä]

On hyvin kyseenalaista, että Lappeenranta olisi Etelä-Karjalan kulttuurin keskus, päin vastoin se titteli taitaa kuulua Imatralle (mm. taiteen ammattikorkeakoulu, big band -festivaalit ja oikea kulttuurikeskus).

Ei voida myöskään sanoa, että Lappeenrannan kaupunginteatteri olisi Etelä-Karjalan johtava ammattiteatteri. Imatran teatteri kerää jatkuvasti suuremmat yleisömäärät. Kommentin jätti 145.247.17.133 (keskustelu)

Joutsenon kaupunginosan linkki[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko Joutsenon kaupunginosaan sopivampi linkki tämä? Olisi ns. varmempi lähde. http://www.lappeenranta.fi/Suomeksi/Palvelut/Asukas-_ja_aluetoiminta/Kaupunginosat/Joutsenon_keskustataajama.iw3

212.226.57.179 5. joulukuuta 2012 kello 13.50 (EET)