Keskustelu:Kreikan kieli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eksyttyäni tänne toista kautta päätin kokeilla kääntää jonkun matkaa englanninkielisestä wikipediasta tänne. Linkkejä puuttuu ja kielikään ei välttämättä ole parasta mahdollista, mutta jospa sivu on paikoillaan tai materiaali jotenkin käyttökelpoista. --Blades 23:26 maalis 24, 2004 (UTC)

Artikkeli käsittelee nyt melko laajasti kaikkia kreikkalaisiakieliä, ei niinkään nykykreikkaa. Olisiko parempi siirtää tämä nimelle kreikkalaiset kielet ja erottaa varsinaista nykykreikkaa käsittelevä osuus kreikan kieli-artikkeliin? --thule 23. toukokuuta 2006 kello 13.52 (UTC)

Kyllähän artikkeli painottuu jo nyt aika selvästi nykykreikkaan, kreikan laajempi historia käsitellään tällä hetkellä artikkelissa muinaiskreikka. Nykykreikan eri muotoja (dimotiki, katharevusa, alueelliset murteet) ei tässä vaiheessa ole syytä erottaa toisistaan - sitä voi harkita sitten kun niistä on vähän enemmän tekstiä. Sinänsä on kyllä totta, että artikkeleiden tämänhetkinen järjestys ei välttämättä ole paras mahdollinen. Asian korjaamiseksi itselläni on mielessä lähinnä kaksi vaihtoehtoa:
Olisi kiva kuulla vielä muidenkin mielipiteitä asiasta. --Mb 23. toukokuuta 2006 kello 16.18 (UTC)
Hm, olisi kyllä hyvä että olisi artikkeli kreikan kielen historia, jonka lisäksi sitten ala-artikkelit eri vaiheista. Ja kreikan kieli -artikkelissa olisi lyhyet summasummarumit kehitysvaiheista, mutta pääosa artikkelista käsittelisi nykykreikkaa. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 8. kesäkuuta 2006 kello 00.07 (UTC)