Keskustelu:Kiinteistörekisteri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kysymys manttaalista siirretty neuvontaan. --Ulrika 27. tammikuuta 2009 kello 22.15 (EET)

Täsmenne artikkelin nimessä[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin aiempi siirto nykyiselle täsmenteelliselle nimelle (josta kyllä keskusteltiin kahvihuoneessa, joskin vasta artikkelien uudelleennimeämisen jo alettua rohkeasti muokaten) voi olla ongelmallinen etenkin kielilinkkien takia, kun niistä nyt löytyy täsmenteettömillä nimillä eri maiden kansallisia kiinteistörekistereitä joka tapauksessa (eikä siitä varsinaisesti ole mitään haittaa). Varsinkaan kun mitään yleistä artikkelia kiintyeistörekisteristä ei ole, täsmenne itse asiassa on aika tarpeeton. Tarpeelliseksi se kävisi vasta, jos olisi erikseen artikkeleita Suomesta ja muualta. Niin kauan kuin ei ole, sen itse asiassa aika triviaalin seikan esiin tuonti, että kiinteistörekistereitä on eri maissa, hoituisi ehkä helpommin artikkelin määritelmässä kuin täsmenteellä niin kauan kuin muita artikkeleita ei kuitenkaan ole. Yleensähän muutenkin on pidetty kai jopa käytäntönä, että ensimmäiseksi kirjoitettu artikkeli saa täsmenteettömän nimen, vaikka se olisi joku täysin triviaali musiikkialbumi, ja nimenomaan oltu sitä mieltä, että täsmenteitä ei tule asettaa "ennakkoon" vaan vasta tarpeen vaatiessa jos enemmän artikkeleita tulee. Miksi siis tässä kuitenkin on menetelty toisin?--Urjanhai (keskustelu) 11. maaliskuuta 2013 kello 14.05 (EET)

Täällä voisi nyt keskustella. Niin kauan kuin artikkelia kiinteistörewkisteristä yleensä tai katasterista (jos se on oikea yleinen nimitys) ei ole, niin tarvitaanko mitään täsmennettä, joka johtaa siihen että tarpeelliset interwikilinkit aivan turhaan ja tarpeettomasti menetetään.

Sitten kun joskus käsittely tulee niin laajaksi, että on kaksi eri artikkelia, voidaan palauttaa täsmenne. Nyt täsmenne vain sekoittaa ja hävittää interwikit. Rinnastuu siis vähän siihen, jos luotaisiin luokkia ennen kuin on niille sisältöä, jos on täsmenne ennen kuin on mitään täsmennettävää.--Urjanhai (keskustelu) 29. maaliskuuta 2019 kello 09.57 (EET)

Toisaalta nyt sv:fastighetsregister on wikidatassa linkitetty artikkeliin fi:Maarekisteri. Se on kinteistörekisterin vanha nimi, joka sv-wikissä mainitaan vain vanhana nimenä. Tässä siis tarvittaisin hiukan erityisasiantuntemusta jos haluttaisiin ssavuttaa paras mahdollinen yhteensopivuus interwikeissä. Noin likimäärin kiinteistörekisteri sopisi ehkä tuonne wikidataan parhaiten vastineeksi niin kauan kuin ei ole artikkelia katasteri. --Urjanhai (keskustelu) 29. maaliskuuta 2019 kello 10.20 (EET)

Poistin tuon ja siirsin tämän täsmenteettömäksi ja näköjään moitittu käyttäjä oli jo yhdistänyt linkin Kiinteistörekisteri Wikidataan.--Urjanhai (keskustelu) 29. maaliskuuta 2019 kello 10.37 (EET)

Käsitteet[muokkaa wikitekstiä]

Tässä on lisätietoa käsitteistä Kiinteistöjärjestelmä ja Katasteri:

Niiden mukaan Katasteri Suomessa on nimeltään kiinteistörekisteri. Myös Ruotsissa se on samanniminen, joten sen puolesta täsmenne on Suomea koskevassa artikkelissa paikallaan. Yleiskäsite on kuitenkin tuo Katasteri (näkyy olevan en-iw:nä en:Cadastre, jonka määritelmä siellä on juuri tuo: "in a country", eli yleiskäsite), joka sitten eri maissa voi olla eri niminen.--Urjanhai (keskustelu) 11. maaliskuuta 2016 kello 14.54 (EET)