Keskustelu:Kiasma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hmm, Kiasmassahan ei ole esillä kuin murto-osa sen kokoelmista ja suurta osaa ei sen seinillä koskaan tullakaan näkemään, sillä Kiasmalla ei ole tapana pitää näytillä maalauksia vaan lähinnä uutta tilataidetta. Sen sijaan Ateneumin seinillä on usein Kiasman kokoelmiin kuuluvia maalauksia. Mikähän olisi parempi ilmaisu kuvaamaan tätä tilannetta. Ravel 20. huhtikuuta 2006 kello 16.12 (UTC)

Mielipiteesi perustuu näköharhaan. Mitä olen asiaa seurannut, Kiasmassa on ollut esillä kaikenlaista, myös maalauksia. Ateneumin seinillä on toivottavasti tulevaisuudessakin Kiasman kokoelmia esillä ja Kiasmassa voisi olla hyvinkin Ateneumin kokoelmia. Itse näyttelystähän riippuu, mutä teoksia ripustetaan, ei siitä kenen kokoelmiin joku teos kuuluu. Kahden museon sisäinen työnjako on vaan se, että ennen vuotta 1960 debytoineiden taiteilijoiden teokset kuuluvat Ateneumille ja sen jälkeen Kiasmalle. Taiteen esityksestä siinä ei ole kyse, vaan asioiden järkevästä hoidosta. --Kulttuurinavigaattori 23. syyskuuta 2006 kello 08.15 (UTC)
En ole itse ainakaan Kiasman seinillä juuri nähnyt maalauksia. Kiasman kokoelmiin kuuluvat maalaukset, jos pääsevät museon seinille, nähdään lähinnä Ateneumin seinillä. Olen tästä puhunut Kiasman henkilökunnan kanssa joten en ymmärrä miksi tässä olisi kyse vain minun henkilökohtaisesta mielipiteestäni. Lopulta kyse on kuitenkin ilmaisusta, jota artikkelissa tulisi käyttää - ainakaan näytteillä ei ole kokoelmat. Ravel 26. syyskuuta 2006 kello 07.26 (UTC)


Pitäisikö tänne laittaa asiaa tapauksesta teemu mäki? Tunnen itse monta jotka eivät mene kiasmaan ko tapauksen takia.Kommentin jätti Serenity (keskustelu – muokkaukset).

Kiasman Tee ite parempi -galleria[muokkaa wikitekstiä]

Kiasma avasi ovensa kansalaistaiteelle vuonna 2010 Kiasma Tee ite parempi -verkkogalleriassa. Miksi Wikipedia ei näytä arvostavan korkeakulttuurista kansalaistaidetta vai mistä johtuu, että siitä ei löydy edes mainintaa Kiasman sivuilta? Tee ite parempi galleriassa on ~600 kansalaistaideteosta ja useat teokset ovat olleet mediahuomion mustassa pisteessä kohta vuoden. Kiasman Tee ite parempi gallerian teokset täydentävät toinen toisiaan ja haastavat perinteiset Järjestetty juttu -näyttelyn uutteen perspektiiviin, johon näyttely on yhdistetty. Monet teokset ovat aikaansa edellä ja niissä voi nähdä Kiasman taidepolitiikkaa kritisoivia teoksia sekä Ars-Fennika -näyttelyn voittajan ennakko onnittelut institutionaalisia vallankäyttäjiä ravistelevalla tavalla Erikoista näyttelyssä on se että, voidaan puhua institutionaaliseta taidekokeilusta, jonka mukaan kaikki taide mikä on Kiasmassa on taidetta. Kiasmalla on rajalliset vaikutusmahdollisuudet käyttää valta-asemaa tämän kaltaiseen toimintaan, mutta täytyy muistaa että näyttelyn järjestäjän eli Kiasman velvollisuus on toimia edustuksellisesti nykyajan "Picassoja" kohtaan, ettei Kiasma menettäisi arvovaltaansa näköalattomuutensa tähden vaan osaisi toimia otollisesti oikealla hetkellä ja antaa näyttelylle sille kuuluvaa arvonantoa myös julkisuudessa selkeämmin. Kiasma voisi halutessaan nostakaa teokset kansallisaarteeksemme ja hoitaa kuvasto korvaus asiat kuntoon oikeuden -mukaisemmalla tavalla.Kommentin jätti Suomen Kuningas (keskustelu – muokkaukset)

Tee ite parempi. Olit lisännyt aihetta koskevan lauseen ja viitteen Kiasman sivulle otsikon "Kokoelmat ja teosten valinta" alle, johon se ei varmasti sovi. Kirjoita asiallinen selostus aiheesta ja laita se viitteineen sopivampaan paikkaan niin eiköhän arvostustakin ala löytyä.--Kulttuurinavigaattori 18. tammikuuta 2011 kello 00.51 (EET)[]
Sama käyttäjä lisää artikkeliin Suomi Tuomas von Boehmia Akseli Gallen-Kallelan rinnalle ja Tuomas von Boehm-artikkeliin mainintaa Teemu von Boehmista, jota käsittelevä artikkeli on poistettu poistoäänestyksellä (100% kannatti poistoa). Ja Kiasma-artikkeliin hän lisää linkkiä, joka johtaa Tuomas von Boehmin Tee ite parempi -galleriaan lisäämään kuvaan. Vaikuttaa markkinoinnilta, mahdolliselta itsemarkkinoinnilta.--109.204.183.91 18. tammikuuta 2011 kello 23.34 (EET)[]
Ja näemmä tehnyt lisäksi artikkelitoiveen Teemu von Boehm [1] tästä poistoäänestyksellä poistetusta. Ko artikkeli oli ennen poistoa tehty juurikin artikkelitoiveen kautta.--109.204.183.91 18. tammikuuta 2011 kello 23.38 (EET)[]