Keskustelu:Kaupankäynti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Laittomat kaupankäynnin kohteet (tms. tarvitaanko tällainen osio?)[muokkaa wikitekstiä]

Tuli mieleen, että varmaan tällainenkin voisi olla. Poistin artikkelin alusta maininnan ihmiskaupasta, kun se ei tavanomaisiin kaupankäynnin muotoihin kuulu, vaikka onkin valitettavan yleistä.--Juha Kämäräinen 9. elokuuta 2006 kello 13.47 (UTC)

Vastaan kysymykseenne vain hieman myöhässä, että kyllä tarvitaan. --Mr. MasterBastard 23. heinäkuuta 2008 kello 03.31 (UTC)

Artikkelin sisältö[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeliin voisi saada lisää ryhtiä ottamalla mukaan historiallisen näkökulman (kaupankäynnin alku ja kehitys Suomessa ja maailmalla, kts. enwiki). Myös tilastotiedot kaupasta toimialoittain voisivat sopia tähän artikkeliin. Nykyiset määritelmät sekä syyt ja vaikutukset ovat minusta hieman hataran oloisia ja kaipaavat lähdettä. --JKV 10. elokuuta 2006 kello 09.15 (UTC)

Jos 'kaupankäynti' tahtoo sisältää kaiken vapaaehtoisen vaihdannan, artikkeliin tulisi sisällyttää maininta myös muiden talousjärjestelmien kuin markkinatalouden vaihdantamenetelmistä tai määritellä tämä 'kaupankäynti' markkinataloudelle ominaiseksi (ja viittaus [muihin] talousjärjestelmiin). Jii 11. elokuuta 2006 kello 08.28 (UTC)

Eiköhän tähän artikkeliin mahdu kaikki vaihdon muodot. Kauppaa on kuitenkin käyty tuhansia vuosia ennen Adam Smithiä. Tosin Wikipedian periaatteiden mukaisesti marginaaliset järjestelmät eivät saa viedä suhteettomasti tilaa tällaisesta yleisartikkelista. --JKV 14. elokuuta 2006 kello 08.43 (UTC)

Kaupankäynnin tavat ja säännöt[muokkaa wikitekstiä]

Kaupankäynnin kulttuureista, kuten erilaisista (historiallisista ja nykyisistä) tavoista ja säännöistä olisi hyvä olla tarkastelua.--Juha Kämäräinen (keskustelu) 26. toukokuuta 2022 kello 10.27 (EEST)[vastaa]