Keskustelu:Jenni Vainio

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Merkittävyys kyseenalaistettu[muokkaa wikitekstiä]

Tiedän, ettei kerran säilytettyä artikkelia voi poistaa merkittävyyskeskustelun jälkeen. Se ei ole tarkoituksenikaan. Tarkoitukseni on saada merkittävyyskeskustelussa riittävä vakuus sille, että sen jälkeen aloitettavassa poistoäänestyksessä artikkeli saadaan poistettua. Toivonkin, että koko Wikipedian Merkittävyys, tarkistettavuus, ulkoiset lähteet, kuvitelma, todellinen maailma, ei tietosanakirja-aihe -hokijajengi käy toteamassa tämän artikkelin aiheen merkityksettömäksi, jotta poistoäänestys voidaan aloittaa hilpeissä tunnelmissa. Iivarius 30. syyskuuta 2011 kello 22.48 (EEST)

Mutta kun poistoäänestys on tarpeeton, jos merkittävyyskeskustelussa saadaan "riittävä vakuus". Älä nyt viitsi pointata. Kaikilla on jotain aiheita, jotka itse poistaisi hetimmiten Wikipediasta, mutta joiden säilyminen pitää pitkin hampain hyväksyä koska muut eivät ole tarpeeksi samaa mieltä. Pitke 30. syyskuuta 2011 kello 22.52 (EEST)
Ai? Minulle on kyllä väitetty toista, siis osa on ollut jopa sitä mieltä, että poistoäänestys tulisi uusintatapauksissa aloittaa suoraan, koska merkittävyyskeskustelussa ei voida muuta todeta kuin tarve uudelle poistoäänestykselle. Eikä tämä mielestäni ole häiriköintiä, vaan ihan käytännönmukaista toimintaa, aikaakin on kulunut tämän artikkelin äänestämisestä pari vuotta, ja viimeisimmästä Salatut elämät -äänestyksestäkin suurin piirtein vuosi...Iivarius 30. syyskuuta 2011 kello 22.56 (EEST)
Sivuhuomiona: jos onnistut tekemään jotain Salkkarit-hahmoartikkelien yhdistämiseksi/karsimiseksi/pienentämiseksi, niin me mennään naimisiin ja vietetään kuherruskuukausi riehuen täällä :) Pitke 30. syyskuuta 2011 kello 23.04 (EEST)
Sopiiko että edustan yksinäni Merkittävyys, tarkistettavuus, ulkoiset lähteet, kuvitelma, todellinen maailma, ei tietosanakirja-aihe -hokijajengiä, niin tämä välimuodollisuus on hoidettu ja voit laittaa kaikkia tai useimpia salkkariartikkeleja koskevan yhdistämisäänestyksen pystyyn. Se kannattaa valmistella huolellisesti ja pitää vaikka kahvihuoneessa. Tämän artikkelin edellisestä poistoäänestyksestä saa osviittaa miten ei kannata toimia. -Ochs 30. syyskuuta 2011 kello 23.46 (EEST)

En aihetta tunne, mutta eikö tämä ole yksi sarjassa melkein koko ajan esiintyneistä päähenkilöistä? Artikkeli vaatii säätämistä, mutta pitäisin hahmoa kuitenkin sen verran tärkeänä, että oma artikkeli saa säilyä. Pitke 1. lokakuuta 2011 kello 08.56 (EEST)

On. Oli jo sarjan alusta lähtien siinä mukana, ja on edelleenkin. Välillä oli vähän aikaa sarjasta pois, kuten tektissä lukeekin. Ilman muuta merkittävä. --Stryn 1. lokakuuta 2011 kello 09.06 (EEST)
Symbol delete vote.svg Pois Näiden artikkeleiden siivoaminen ja poistaminen vaatii Wikipedian käyttäjiltä kohtuuttomasti vaivaa. --Thi 1. lokakuuta 2011 kello 14.17 (EEST)
Jospa siis puolitetaan työmäärä, ja jätetään tuo poistaminen pois. :) Symbol keep vote.svg Säilytettävä. On yksi pisimpään sarjassa esiintyneistä henkilöistä, ja yksi kolmesta Salkkareiden vielä mukana olevasta alkuperäishahmosta. -DragonMaster- 1. lokakuuta 2011 kello 14.55 (EEST)

Symbol delete vote.svg Pois ja välittömästi. Mikäli puoli vuosisataa ja yli 10 000 jaksoa esitetyn televisiosarjan keskeisestä tapahtumapaikasta kertova artikkeli ei ole merkittävä, niin ei ole tämäkään. Missä ovat artikkelin ulkopuoliset lähteet? –Cary 1. lokakuuta 2011 kello 16.56 (EEST)

Symbol keep vote.svg Säilytettävä. Hahmo on sarjassa merkittävä, ja artikkeli on laaja verrattuna esimerkiksi Ekholmin pariskuntaan. Coen 1. lokakuuta 2011 kello 17.39 (EEST)

Säilytettävä. Löytyy samasta luokasta muistakin hahmoista omat artikkelit, miksi tämä on juuri kyseenalaistettu? --Ville Siliämaa 2. lokakuuta 2011 kello 03.35 (EEST)

Itse pitäisin merkittävänä. Salattujen elämien pitkäaikaisin edelleen mukana oleva hahmo kahden muun kanssa, joten merkittävämmästä päästä tuon sarjan hahmojen joukosta. En toki tarkoita, että aivan mikä tahansa sarjassa vilahtanut hahmo olisi itsenäisen artikkelin arvoinen. Kun tuota luokkaa katsoo, silmiin osuvat ainakin tapaukset Erik Ekholm, Karin Ekholm, Aino Kaukovaara, Otto Kaukovaara, Rauni Koivukuja ja Noa Okada, jotka voisi huoletta yhdistää johonkin. Neljä näistä verrattain lyhytaikaisia sivuhenkilöitä, joilla ei suurta itsenäistä roolia sarjassa, vaan enemmänkin vain tukemassa päähahmojen juonikuvioita, ja kaksi puolestaan pikkulapsihahmoja, joilla ei suuria omia juonikuvioita. --Nironen 2. lokakuuta 2011 kello 04.05 (EEST)

Poistin merkittävyysmallineen (palauttakaa jos tarpeellista). Jonkinlainen konsensus näyttää syntyneen siitä, että televisiosarjojen pitkäaikaisista henkilöhahmosta saa tehdä artikkelin Wikipediaan, vaikka riippumattomia lähteitä ei olekaan. Ja mielestäni tämä on aivan oikein. --Cary 2. lokakuuta 2011 kello 13.31 (EEST)

Nähdäkseni täällä ei ole kunnon konsensusta edes tämän artikkelin säilyttämisestä, saati jostain laajemmasta päätöksestä.--Otrfan 2. lokakuuta 2011 kello 14.14 (EEST)
Tuollaista konsensusta ei ole syntynyt eikä siitä voi tällä keskustelusivulla päättää. Vaatisi muutoksen ainakin tarkistettavuuskäytäntöön, jonka kohtiin "Artikkelit saavat sisältää vain tietoja, jotka on julkaistu luotettavassa lähteessä" ja "Aiheita, joista ei ole koskaan kirjoitettu julkaistuissa lähteessä tai joista on kirjoitettu vain epäluotettavissa lähteissä, ei pidä sisällyttää Wikipediaan" pitäisi lisätä "poikkeuksena tähän artikkelit, jotka käsittelevät televisiosarjojen pitkäaikaisia henkilöhahmoja". Oikea paikka ehdottaa sellaista käytäntömuutosta on käytäntökahvihuone. – Kuohatti 16. lokakuuta 2012 kello 17.13 (EEST)

Salkkaripedia[muokkaa wikitekstiä]

Hienoa, että Wikipedian käyttäjien joukosta löytyy näin paljon tunnetta ja intohimoa Salkkareita kohtaan. Suosittelen lämpimästi herättämään Salkkaripedian jälleen henkiin. On mielestäni kaikkien yhteinen etu, että Salkkareista on oma ja kunnollinen wiki. Salkkaripediassa on huomattavasti enemmän vapausasteita kuin Wikipediassa ja voin melkein pistää pääni pantiksi, että siellä ei tule yhden ainutta merkittävyys-yhteenottoa. Salkkaripediassa on sallittua mainita jopa "jonkun Salattuihin elämiin kuuluvan henkilön mainitsema mielipide asiasta"[1]. Ehkäpä kaikkein hienoimpana ominaisuutena, Salkkaripediassa kirjoitetaan in-universe -näkökulmasta, eli ei tarvitse kökösti kirjoittaa todellisuuden näkökulmasta fiktiivisestä aiheesta vaan voi pää edellä sukeltaa suoraan sarjan sisälle. Salkkaripediassa ei kirjoiteta Seppo Taalasmaa on kuvitteellinen henkilö televisiosarjassa Salatut elämät.. vaan kirjoitetaan Seppo Taalasmaa on pihlajakadulla asuvat talonmies. - kerrassaan kaunista ja yksinkertaista <3

Kahvihuoneessa on aiheen ympärillä käyty keskustelua. Salkkari-yhteisö voisi aktivoitua ja ensitöikseen kloonata Wikipedian Salkkari-sisällön Salkkaripediaan, jonka jälkeen Wikipedian ja Salkkaripedian artikkelit toivottavasti kehittyisivät erilleen yhteisestä kantamuodosta. --Erantala (keskustelu) 16. lokakuuta 2012 kello 16.11 (EEST)

Miten tämä liittyy tämän artikkelin kehittämiseen? Ei sinne tarvitse väkisin yrittää saada porukkaa siirtämään artikkeleita täältä sinne. Jos ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Ihmetyttää jo tämä Salkkareiden väkisin poistaminen täältä. Onneksi on suuri fanijoukko vielä täällä, niin ei tarvitse pelätä Sepon ja Ismonkin poistamista. --Stryn (keskustelu) 16. lokakuuta 2012 kello 16.39 (EEST)
Miksi nämä Salkkarihahmoartikkelit pitäisi julkaista juuri Wikipediassa, kun parempiakin portaaleja löytyy? --Erantala (keskustelu) 16. lokakuuta 2012 kello 16.54 (EEST)
Ei kai niitä kaikkia pitäisikään julkaista juuri täällä, mutta eihän sitä voi estääkään. Ja onhan tämä sentään maailman (ja Suomenkin) suosituimpia nettisivuja. Kukapa nyt johonkin pieneen wikian sivustoon artikkeleita jaksaisi päivitellä, kun ei niitä kukaan edes lue siellä. --Stryn (keskustelu) 16. lokakuuta 2012 kello 16.57 (EEST)
Nimenomaan niiden kaikkien julkaisemista Wikipediassa yritetään hillitä (keskeisimmät hahmot tunnetuista teoksista, joiden varaan juoni rakentuu, on tapana mainita, Seppo ja Ismo saapi olla rauhassa). Wikipedian suosion ja tunnettuuden lieveilmiönä tänne on tyrkyllä jos jonkinmoista artikkelia, joiden julkaisijat tavalla tai toisella haluavat hyödyntää Wikipediaa oman asian edistämiseen. Ainut asia minkä edistämiseen Wikipedia on olemassa on vapaa tieto, ja tietosanakirjan tärkeä rooli on oleellisen tiedon löytäminen epäoleellisen tiedon tulvasta. Salkkaripediaa lukee varmasti niin moni ihminen kun on aiheesta kiinnostunut. --Erantala (keskustelu) 16. lokakuuta 2012 kello 17.33 (EEST)

Suojaus[muokkaa wikitekstiä]

Eiköhän ole syytä laittaa suojaus vielä huomisiltaan saakka, jolloin televisiosta esitetään jakso jossa vasta selviää kuoleeko hahmo vai. Täällä on näitä ennakkoon katsoneita pilvin pimein, jotka lisäävät tiedot takaisin, heti kun ne on saatu kumottua. --Mmmk (keskustelu) 20. maaliskuuta 2013 kello 21.57 (EET)

Mutta missään kai ei ole kielletty lisäämästä juonipaljastuksia ennen kuin jakso on esitetty televisiosta? --Stryn (keskustelu) 20. maaliskuuta 2013 kello 22.02 (EET)