Keskustelu:Jehovan todistajat ja syytteet lasten hyväksikäytöstä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käsittämätöntä vääristelyä ja mustamaalausta! En ole koskaan kuullut että Jehovan todistajat ois käyttäny ketään hyväks enkä niin uskokkaan. Tämänlainen artikkeli pitäisi poistaa, koska sei ei kuulu tietosanakirjaan, vaan on pikemminkin henkilökohtainen mielenilmaus Jehovan todistajia kohtaan. Asiaa, ei mielipiteitä, ei vääristelyjä/valheita!

Tämä artikkeli ei kuulu Wikipediaan![muokkaa wikitekstiä]

Tiivistin tätä keskustelun avausta ja siirsin alkuperäisen pitkän sepustukseni tänne: Arkisto1.

Lainaus wikin ohjeista: Tietosanakirjan artikkeli ei saisi väittää, että liikeyritykset ovat rikollisia, vaikka kirjoittaja uskookin näin olevan. Sen tulisi sen sijaan ilmaista se tosiasia, että jotkut ihmiset uskovat siten ja syyt miksi he näin uskovat, sekä sitten myöskin esittää, mitä vastapuoli asiasta sanoo. Linkki Neutraali näkökulma.

Ylläoleva ohje koskee myös uskontoja.

Samantien voisimme lisätä tänne alakohdan: "romaanit ja varastaminen". Eikö sekin, vaikka olisikin laajemmin tunnettu ongelma, olisi väestöryhmän puolueellista mustamaalaamista?

Tämä tietoteos paisuu mahdottomiin mittoihin jos täällä aletaan listaamaan erillisiä yksilöihin kohdistettuja oikeusjuttuja ja linkittämään niitä eri uskontoihin sen mukaan mihin uskontoon kulloinkin syytettynä oleva kuuluu.

Yksilöihin kohdistuneet syytökset, ja varsinkin erotettuihin jäseniin kohdistuneet syytökset, eivät anna aihetta omalle otsikolle Wikipediassa. Sivun palauttamista voisi harkita jos itse järjestö todetaan jonkun maan tuomioistuimessa syylliseksi joihinkin syytöksiin salailusta tai muusta pedofiliaan liittyvästä. Cumulo 20. tammikuuta 2007 kello 18.43 (UTC) Cumulo 19. tammikuuta 2007 kello 16.04 (UTC)

Valitan, on tosiasia että JT-yhteisössä "omat lait" menevät yli Suomen lakien. Ja kun tähän yhdistetään kiiltokuvamaisuus ja "me ollaan täydellisiä"imago, ei hyvä seuraa. Se että jonkun tuntemat JT:t VAIKUTTAVAT omaavan korkean moraalin, ei kerro mitään sisimmästä, eikä varsinkaan muista todistajista. Artikkelin sisältö on valitettavan totta. Kommentin jätti Nightderanger (keskustelu – muokkaukset).

Jos mielipiteesi on mielestäsi täyttä faktaa niin perustele se. Olisipa oma mielipiteesi mikä tahansa, niin tietosanakirjassa ei esitetä mielenilmauksia vaan faktoja. Vaikka monet nörtit pitävät esim. Microsoftia pahuuden perikuvana ei se silti anna aihetta otsikolle "Micosoft ja kuluttajien hyväksikäyttö". Hemulihamuli 1. huhtikuuta 2009 kello 0:34 (UTC)

Ihmeelliset kommentit-että otsikko ei sovi ja neutraalia näkökulmaa vaaditaan. Mielestäni ihan asiallinen artikkeli, ei mustamaalata, ei yleistetä. Jos joku ehdottaa otsikon muokkaamista, niin ehdottakoon samalla myös omat vaihtoehdot. Kiinnostunuttyyppi 6. joulukuuta 2007 kello 14.07 (UTC)

Jos joku vaatii otsikon muokkaamista, miksi ei ehdota samalla omaa vaihtoehtoa? Sovitaanko niin, että jos joku ei ole tyytyväinen nykyiseen otsikkoon, niin ennen mallinteen asettamista laittaa oma ehdotus artikkelin nimestä? --Kiinnostunuttyyppi 14. tammikuuta 2008 kello 15.47 (UTC)

Jos tehdään niin, että artikkelin nimi olisi Jehovan todistajat ja syytteet lasten hyväksikäytöstä?--Kiinnostunuttyyppi 2. helmikuuta 2008 kello 22.39 (UTC)

Kriittiset sivut hyvä lähde?[muokkaa wikitekstiä]

Mietin vain että ovatkohan nuo jehovan todistajiin kriittisesti suhtautuvat sivut oiken hyvä lähde artikkelissa. Voisimme saman tien käyttää uusnatsien ajatuksia lähteenä tummaihoisia koskevassa artikkelissa. Kyllähän nettiin tuollaisia voi kirjoitella kuka haluaa, mutta ettäkö tietosanakirjaan? --Hemulihamuli 1. helmikuuta 2009 kello 1:00 (UTC)

Liitä mukaan tämä uutinen artikkeli: http://www.walesonline.co.uk/news/wales-news/jehovahs-witnesses-ordered-destruction-notes-10848053