Keskustelu:Jehovan todistajat ja syytteet lasten hyväksikäytöstä/Arkisto1

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua.

Tämä artikkeli ei kuulu Wikipediaan![muokkaa wikitekstiä]

Samantien voisimme lisätä tänne alakohdan: "romaanit ja varastaminen". Eikö sekin, vaikka olisikin laajemmin tunnettu ongelma, olisi väestöryhmän puolueellista mustamaalaamista?

Tämä tietoteos paisuu mahdottomiin mittoihin jos täällä aletaan listaamaan erillisiä oikeusjuttuja ja linkittämään niitä eri uskontoihin sen mukaan mihin uskontoon kulloinkin syytettynä oleva kuuluu.

Tämän artikkelin kirjoittajalla on selvästi jotain antipaitoita tätä uskontokuntaa kohtaan. Yritetään luoda koko joukosta negatiivinen kuva sen perusteella että joitakuita yksilöitä on syytetty vakavista rikoksista.

Juttu sisältää paljon asiavirheitä ja tarkoituksenmukaista vääristelyä:

  1. Toinen kappale: Jos lapsi itse tulee puhumaan seurakunnan vanhimmille, häntä pidetään vain yhtenä tapauksen todistajana. annetaan kuva kuin tällaista tapausta ei seurakunnassa tutkittaisi. Totuus on, että yhdenkin syytöksen perusteella syytetty otetaan seurakunnan vanhimpien kuulusteluun. Jos syytetty kuitenkin kieltää tehneensä väärin niin silloin asiaa ei 'välttämättä' käsitellä sen enempää. Jos kuitenkin äitikin todistaa samasta asiasta niin perusteet jopa syytetyn erottamiseksi on olemassa. Historia tuntee paljon tapauksia joissa joku yksilö on halunnut kostaa omille vanhemmilleen keksimällä jälkikäteen hyväksikäyttötarinan tai tällainen ajatus voi johtua myös mielenterveysongelmista. Jos tällaisen kertomuksen kertominen takoittaisi automaattisesti syytetyn erottamista seurakunnasta niin se oli todella epäoikeudenmukaista. Tämä sama asia vahvistuu kun lukee artikkelin ensimmäisestä linkistä. Siinä sanotaan, että vanhimmat ovat jopa velvoitettuja ilmoittamaan viranomaisille hyväksikätöstä, myös yhden todistajan ilmoittamasta hyväksikäytöstä, aina kun paikallinen laki sitä heiltä vaatii.
  2. Toinen kappale: paheksutaan uskovien keskinäistä oikeudenkäyntiä maallisissa oikeusistuimissa. Englanninkielisestä wikistä käy jo ilmi, että lasten hyväksikäyttötapauksissa uhri saa tehdä aivan niin kuin hän itse haluaa ja minkä hän kokee parhaaksi. Viranomaisille saa ilmoittaa hyväksikäytöstä.
  3. Kolmas kappale: Annetaan kuva kuin pedofiili voisi työskennellä seurakunnassa. Tämä on todellisuudessa mahdollista vain äärimmäisissä poikkeustapauksissa. Esimerkiksi joku mies on 18 vuotiaana harrastanut seksiä 17 vuotiaan kanssa joka on yhdysvalloissa lain mukaan lapsen hyväksikäyttöä. Tämä asia olisi käsitelty komiteassa seurakunnan sisällä (ehkä tuomioistuimessakin - tosin tämä olisi harvinaista). Nyt pariskunta on naimisissa. Voisi olla mahdollista, että mies saisi myöhemmin nimityksen jopa vanhimmaksi. Julkisissa tuomioistuimissa pedofiliasta tuomitut tuskin missään tapauksessa saisi mitään erityisnimityksiä seurakunnassa. Tosin hänkin voi olla seurakunnan jäsen ja todistaja siinä missä muutkin. Mutta täytyy myös muistaa, että JT:lla on tiukka erottamiskäytäntö jossa katumattomattomat synnintekijät erotetaan täysin seurakunnasta ja heitä jopa kartetaan.
  4. Dokumenttiluetelossa on mainittu viimeisenä Suomi. Tämä ei kuitenkaan ole erillinen dokumentti vaan tekstitettynä esitetty ja aiemmin tekstissä mainittu bbc:n dokumentti. Lisäksi siinä oli paikallisen todistajan haastattelu jossa kävi ilmi että dokumentissa esitetty keskitetty pedofiililuettelo ei pitänyt ainakaan Suomen osalta paikkaansa.
  5. Viimeisiä tapauksia luettelossa: "Seurakuntavanhin tunnustaa syyllisyytensä" : Linkki johtaa uutissivulle jossa ei mainita mitään Jehovan todistajista vaan entisestä bussikuskista joka oli kävellyt alasti koulussa ja sitten tuomittu. Millä perusteella tämä tapaus on liitetty Jehovan todistajiin? Onko bussikuskin uksonnollinen vakaumus varmisttu jossain muussa tietolähteessä?
  6. Viimeisiä tapauksia luettelossa: "Betel vanhin haastettu" kun seuraa linkkiä niin huomaa, että kysessä oli 'minister' joka tarkoittaa JT kielenkäytössä 'julistajaa' joka status on ihan kaikilla kastetuilla ja jo joillakin kastamattomilla ja seurakunnan yhteydessä olevilla. Jos kyseessä olisi vanhin niin sana olisi 'elder'. Tämä vaikuttaa tahalliselta käännösvirheeltä jossa syytetyn asemaa yritetään esittää korkeampana kuin se oikeasti olikaan.
  7. Viimeisiä tapauksia luettelossa: "Entinen vanhin erotettu seurakunnasta - tuomittu". Jos kaveri on kerran potkittu pihalle, niin ei hänellä ole enää mitään tekemistä JT seurakunnan kanssa vaikka hän itsekin voisi väittää toista. Tietysti hän voi jonain päivänä palata takaisin mutta vanhimman tehtäviin ei ole paluuta.
  8. Viimeiaikaisia oikeustoimia. Ensimmäinen juttu on tehty yksittäisestä vanhimmasta joka ei välttämättä ole edes noudattanut seuran yleisiä toimintamalleja. Juttu on vieläpä kesken, mutta kertomuksen sävy antaa olettaa, että tämä on kirjoitettu syyttäjän puolelta.
  9. Berryjen tapaus. Tekstistä käy ilmi, että kanne oli hylätty. Perusteena oli, että vanhimmilla ei ollut velvollisuutaa raportoida tiedoistaan viranomaisille. Uhrit olisivat kuitenkin saaneet tehdä niin itse. Eiköhän tällaiset hylätyt kanteet kannattaisi ainakin jättää kokonaan mainitsematta?
  10. Missä on linkit ensimmäisessä kappaleessa mainitusta lehtiartikkelista ja oikeusjutusta?

On täysin älytön ajatus yrittää yhdistää Jehovan todistajat lasten hyväksikäyttöön. Jos tunnet edes joitakuita todistajia niin tiedät että heillä on todella korkea moraali ja vihaavat jopa sellaisia seksuaalitapoja jotka ovat nykymaailmassa täysin hyväksyttyjä kuten seksi ennen avioliittoa, aviorikos/syrjähypyt tai homoseksuaalisuus. Pedofilia on kaikkien heidän opetuksiensa räikeintä rikkomista. Kyseessä on vieläpä ainut kirkkokunta jolla on erittäin tiukka erottamiskäytäntö. Katumattomat lasten hyväksikäyttäjät erotetaan kun asia tulee julki seurakunnalle tai viranomaisille. Ovatko pedofiilit olleetkaan aitoja/todellisia todistajia kun ovat eläneet tällaista kaksoiselämää joka on täysin heidän opetuksensa vastaista? Liittykö heihin kohdistuvat oikeusjutut kyseiseen uskontoon? Minun mielestäni EI.

Minun mielestäni olisi erittäinkin aiheellista poistaa kokonaan tämä artikkeli ja palauttaa vain siinä tapauksessa, että jossain päin maailma oikeusistuimessa saadaan päätös jossa itse tämä järjestö todetaan syylliseksi laittomiin toimintatapoihin pedofiiliasioiden käsittelyssä. Yksilöihin kohdistuneet syytökset, ja varsinkin erotettuihin jäseniin kohdistuneet syytökset, eivät anna aihetta omalle otsikolle Wikipediassa. Cumulo 20. tammikuuta 2007 kello 18.43 (UTC) Cumulo 19. tammikuuta 2007 kello 16.04 (UTC)