Keskustelu:Hortonin syndrooma

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Muokkaus 27. syyskuuta 2011 kello 10.46, "Poistin lääketieteen piiriin kuulumattomien hoitokokeilujen raportointia, lisäsin lääketieteellisen sivuston". Millä perusteella kyseiset kokeet eivät kuulu lääketieteen piiriin?

Mainittu Halpernin ja kumppaneiden LSD/psilosybiinitutkimus on julkaistu vertaisarvioidussa Neurology-lehdessä. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16801660 (Lisään myös itse artikkeliin tuon suoran linkin, joskin kyseinen artikkeli olisi ollut löydettävissä jo aiempien linkkien kautta.)

Lisäksi BOL-148-tutkimus julkaistiin vertaisarvioidussa Cephalalgia-lehdessä, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20713566

Palautan artikkelin ko. osion kyseistä muokkausta edeltävään asuun. Alkulimaolio 27. syyskuuta 2011 kello 21.22 (EEST)

Aiheen kannalta epäelevantteja. Kokeet voidaan mainita kyseisten aineiden artikkelissa. Erilaisia epäolennaisia kokeita tehdään tuhottomasti, mutta todelliseen merkitykseen asti niistä ei pääse juuri mikään. Jos vertaisarvioituja tutkimuksia alkaa näkyä enemmän ja on todennäköistä että aineita aletaan laajemmalti käyttää, palataan sitten asiaan. --Pulmona 24. lokakuuta 2011 kello 10.06 (EEST)

Nikotiini ja Ergotamiini[muokkaa wikitekstiä]

Hoitona käytetty Ergotamiini supistaa verisuonia, olisko tupakointi (nikotiini) samaa ajava asia? Ergotamiinista on myös kehitetty LSD, ehkä siksi jälkimmäinenkin voi auttaa?--RicHard-59 7. tammikuuta 2012 kello 11.40 (EET)

LSD:tä on kokeiltu tämän cluster headachen hoidossa, mutta LSD-hoidon haittapuolena ovat hallusinaatiot joita aine tunnetusti aiheuttaa (hallusinogeeni). 2-Bromo-LSD sen sijaan muistuttaa LSD:tä, mutta ei tuota hallusinaatioita, joten se on lupaava lääke tämän cluster headachen hoidossa, mutta vaarana tietenkin on, että jos sitä käytettäisiin yleisesti lääkkeenä, niin näppärät saisivat jalostettua bromosta LSD:tä pienellä kemian osaamisella. --Hartz (keskustelu) 26. tammikuuta 2015 kello 21.03 (EET)
Minkä tason näppäryyttä tuo sitten vaatii? Kuka tahansa voi keittiössä tehdä muunnoksen vai kalliitta laitteita ja korkeakouluopintoja? Itse vähän epäilen että ensisijainen ongelma bromo-lsd:ssä on enemmänkin tutkimusrahoituksen puute kuin mikään väärinkäyttöpotentiaali.--Custoo (keskustelu) 27. tammikuuta 2015 kello 17.05 (EET)