Keskustelu:Hevaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Joonasl valehtelee. Vepsä -nimistä pitäjää ei ole ollut ikinä olemassa Inkerissä. Vepsä on entisen Hevaan pitäjän (kappeliseurakunnan) kirkonkylä. Hevaan asema pitäjänä on vaihteleva joissakin yhteyksissä se on oma itsenäinen pitäjä, mutta joissakin yhteyksissä se on kappeliseurakuntana Kapriolle. --Inzulac 24. elokuuta 2007 kello 12.14 (UTC)

Näyttäisi olevan jostain syystä tuolla paikannimitietokannassa merkitty Vepsä ensin ja muut variaatiot rinnakkaisiksi nimiksi kaikkien pohjautuessa ilmeisesti samaan paikannimilistaan. Sen mukaan voisi olla vaikka Vopsa. Harvinaisen sekavaa jälleen. Jossain Kotuksen sivulla oli kyll Hevaa nimenä. --Ekeb 24. elokuuta 2007 kello 16.41 (UTC)
Hevaa on entinen kylä ja Vepsä nykyinen kylä. Molemmat ovat venäjäksi Kovaši ja sijaitsevat entisen Kaprion alueella. Ilmeisesti kyse on kahdesta eri kylästä, jotka sijaitsevat maantieteellisesti lähekkäin. --Hippophaë 25. elokuuta 2007 kello 02.56 (UTC)

Tunnettuihin hevaalaisiin kuuluu Olgoi-akka Hevaan Tönttölästä, josta Matti Kuusi on kirjoittanut.--Urjanhai (keskustelu) 19. toukokuuta 2013 kello 18.13 (EEST)[vastaa]