Keskustelu:Herlin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miksi tämä on Herlin ja Rockefeller on Rockefeller? Eikö selkeämpi otsikko olisi Herlinin suku ja Rockefellerin suku?--Bluto 25. lokakuuta 2011 kello 18.24 (EEST)

Tämä lienee vakiintunut tapa esimerkiksi tieteellisessä sukututkimuskirjallisuudessa ja ehkä tietosanakirjoissakin. Täsmennettä tyyliin Herlin (suku) käytetään vain, jos jokin muu merkitys on ensisijaisempi, ja muutenkin pidempi muoto ehkä lopultakin vain sekoittaisi. --Urjanhai 25. lokakuuta 2011 kello 18.32 (EEST)
Meinasin vain kun en.wikissä on Rockefeller Family. Olisi myös kiinnostava saada varmempia näkökulmia, eikä "lienee" ja "ehkä" perusteluja, ei pahalla.--Bluto 25. lokakuuta 2011 kello 20.20 (EEST)
En-wiki on en-wiki ja englanninkielinen, fi-wiki on fi-wiki ja suomenkielinen. Ja tuon mitä sanoin, voisi varmaan sanoa indikatiivissakin.--Urjanhai (keskustelu) 27. elokuuta 2012 kello 19.57 (EEST)
Eli eri kielissä sanontatavat vaihtelevat, ja kukin wiki pyrkii käyttämään oman kielensä vakiintunutta tyyliä ja ilmaisutapoja.--Urjanhai (keskustelu) 17. joulukuuta 2014 kello 09.31 (EET)

Jäsenet järjestyksessä[muokkaa wikitekstiä]

Miksi ihmeessä suvun jäsenet luetellaan kahteen kertaan eri järjestyksissä? --Jmk (keskustelu) 11. lokakuuta 2017 kello 19.44 (EEST)

Ei varmaan minkään järkevän syyn takia. Poistin aakkosjärjestyslistan. Yleinen käytäntö sukuartikkeleissa näyttää olevan yksi kronologinen lista (esim. artikkeleissa Serlachius (suku), Fazer (suku), Ahlström (suku), Wallenberg (suku), Thyssen (suku) jne. K347 (keskustelu) 12. lokakuuta 2017 kello 12.36 (EEST)
Sukuartikkeleissa nimet ovat yleensä olleet aikajärjestyksessä syntymävuoden mukaan ja täsmennyssivuilla taas aakkosjärjestyksessä. Eräs yksittäinen käyttäjä lisäili aakkosittaisia listoja myös sukuartikkeleihin, joten parikymmentä artikkelia sisältää kaksinkertaisen listan. Artikkelissa Ehrnrooth keksittiin ratkaisuksi lajiteltava taulukko, mutta sitä ei ole taidettu käyttää muualla. --Risukarhi (keskustelu) 13. tammikuuta 2018 kello 01.29 (EET)
Kyllä nuo kaksinkertaiset varmaan on syytä poistaa. Tarvittaessa voi käyttää lajittelevaa taulukkoa. Oma kysymyksensä on, voisiko lisäksi täsmenyssivulla olla aakkosellinen luettelo. Tässä tapauksessa ei taida olla artikkeleita muuhun sukuun kuin tähän kuuluvista saman nimisistä, mutta joskushan on muitakin samnannimisiä tai ei ole varmasti tiedossa, ketä kuuluvat omana artikkelinaan käsiteltyyn sukuun tai eivät.--Urjanhai (keskustelu) 13. tammikuuta 2018 kello 10.38 (EET)