Keskustelu:Henkilötodistus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alko[muokkaa wikitekstiä]

Tosiaan tässä on paikallaan tuo malline "käsitellään vain suomalaisesta näkökulmasta", kun kerran artikkelin toinen osio käsittelee Alkossa käypiä papereita... --Pxos (keskustelu) 16. syyskuuta 2012 kello 19.16 (EEST)

Kappas, tässä onkin tervehdys itseltäni monen vuoden takaa. Kävin äsken poistamassa kokonaan Alkoa koskevan osion tarpeettomana ja tulin keskustelusivulta etsimään keskustelua asiasta. Löysinkin oman kommenttini. --Pxos (keskustelu) 11. helmikuuta 2017 kello 21.20 (EET)

Henkilöllisyystodistus nimeksi?[muokkaa wikitekstiä]

Itselläni pistää silmään artikkelin nimi henkilötodistus, koska itse olen tottunut käyttämään nimitystä henkilöllisyystodistus. Googlesta haettaessa henkilöllisyystodistus-termi on selvästi yleisempi (henkilötodistus 378 000 tulosta, henkilöllisyystodistus 691 000 tulosta), mutta onko tähän nimeämiseen joku muu lähde? --ZeiP (keskustelu) 30. heinäkuuta 2020 kello 14.22 (EEST)

Lainsäädännössä puhutaan nykyään henkilökortista. Sitä ennen asiakirjan nimi oli henkilötodistus ja sitä ennen henkilöllisyystodistus. Ajan ratas pyörii.--Htm (keskustelu) 30. heinäkuuta 2020 kello 14.43 (EEST)
Ja tämä artikkeli pitäisi yhdistää artikkeliin henkilökortti.--Htm (keskustelu) 30. heinäkuuta 2020 kello 14.47 (EEST)
Henkilökorttihan on eri asia, myös passi käy henkilö(llisyys)todistuksena. En itse täysin allekirjoita näiden yhdistämistä, koska henkilökortti-tyyppinen kortti taitaa löytyä suunnilleen kaikista Schengen-maista, eikä varmaan muuallakaan ole aivan synonyymi henkilötodistukselle vaan erikseen on määritelty millä dokumenteilla henkilöllisyytensä voi todistaa. Itse parantaisin tätä artikkelia tuomalla tietoa muualta maailmasta ja selkeyttäisin artikkelien välistä eroa.
Siirsin nyt tästä artikkelista mobiilivarmenne-asiat toisaalle, koska ne eivät mielestäni liity juurikaan tähän ”fyysiseen dokumenttiin”. Yksi vaihtoehto artikkelien jaottelemiseksi olisi toki henkilötodistus (jossa voisi kertoa sekä passista, henkilökortista että konseptista yleisesti), sähköinen tunnistaminen (verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne, kansalaisvarmenne) ja erikseen ainakin mobiilivarmenteelle ja kansalaisvarmenteelle omat sivut, joissa kerrotaan niiden konseptista, synnystä ja käytöstä. --ZeiP (keskustelu) 30. heinäkuuta 2020 kello 15.00 (EEST)
Kun siirrät artikkelista A tietoa eli tekstiä copypastesiirrolla artikkeliin B (joka on joko ihan uusi artikkeli tai ohjaussivu, josta ohjaus poistetaan), merkitse sekä lähtö- että tulopuolelle muokkausyhteenvetoon, mitä olet siirtänyt ja minne se on siirretty. Tekijäoikeusnäkökulmat nääs.--Htm (keskustelu) 30. heinäkuuta 2020 kello 15.07 (EEST)
Hyvä huomio, unohdin näemmä linkin kohdesivulta. Laitoin nyt pienen muutoksen jonka yhteenvedossa viittaus siihen versioon, josta sisältö on siirretty. --ZeiP (keskustelu) 30. heinäkuuta 2020 kello 15.14 (EEST)
Kiva!--Htm (keskustelu) 30. heinäkuuta 2020 kello 15.26 (EEST)