Keskustelu:Helsinki-Malmin lentoasema

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kiitotien pituus ei ole nippelitietoa, kun kuvaillaan lentokenttää, vaan aivan keskeinen ja olennainen tieto.--80.186.221.174 7. syyskuuta 2005 kello 06.48 (UTC)

Merkitys-osio[muokkaa wikitekstiä]

Tämä muokkaus [1] on hieman ongelmallinen. Esimerkiksi väite "Euroopan lentoturvallisuusorganisaatio Eurocontrolin pitkän aikavälin ennusteiden mukaan lentoliikenne Länsi-Euroopassa ja Pohjoismaissa kasvaa jopa yli kaksinkertaiseksi 2012 tasosta vuoteen 2050 mennessä" on varmaan paikkansa pitävä, mutta miten se liittyy Malmin lentokenttään? Tämä sitä seuraava väite taas "Muualla Euroopassa ja USA:ssa pieniä, vapaalla aikataululla palvelevia city-kenttiä ja niiden tarjoamaa sujuvaa saavutettavuutta pidetään merkittävinä valtteina metropolien välisessä kilpailussa kansainvälisistä investoinneista, ja liike-elämä käyttää niiden palveluja jo rutiinilla ruuhkautuvien suurkenttien sijasta" ei löydy helposti annetusta lähteestä, ja vaikuttaa hieman kirjoittajan omalta argumentilta. Yhdessä nämä väitteet antavat kuvan siitä, että artikkeli yrittäisi perustella, miksi kenttä pitää säilyttää; Wikipedia-artikkelin tehtävänä ei kuitenkaan ole rakentaa argumenttia. Tuo lähentelee uutta tutkimusta. Artikkeli voi kertoa, kenen mukaan kenttää ei pitäisi purkaa ja mitkä ovat kyseisen tahon perustelut. Esim. "Taho x on vedonnut liikennekasvuennusteisiin ja esimerkkeihin muualta maailmasta".--Olimar 26. helmikuuta 2016 kello 17.34 (EET)

Totesin tuon saman ja laitoin 'uudelleen kirjoitettava'-täpän. Kappaleen viimeinen virke on faktaa, mutta koko alkuosa on argumentointia jonkun asian perustelemiseksi. Poistaisin alkuosan. Kysymys ei ole siitä, etteikö teksti olisi asiaa. --Huhdanjo (keskustelu) 26. helmikuuta 2016 kello 17.57 (EET)
Näistä poistetuista asioista (pitkän aikavälin ennuste lentoliikenteen voimakkaasta kasvusta vuoteen 2050, EU-parlamentin lausuma huoli yleisilmailua ja liikelentoja palvelevan lentokenttäkapasiteetin riittävyydestä lähitulevaisuudessa, vapaalla aikataululla palvelevien city-kenttien renessanssi USA:ssa ja Keski-Euroopassa) muodostui viitteillä varustettu faktakokonaisuus lukuun, joka on nimeltään "Merkitys". Mikäli merkitystä käsittelevään lukuun ei sovi sisällyttää mitään sen kannalta relevantteja, virallisiin viitteisiin pohjaavia dokumentoituja kehityskulkuja, jotka eivät vielä ole historiaa vaan vasta meneillään, jää tieto näistä kehityskuluista lukijoilta saamatta. Kaipa se sitten täytyy kierrättää "Taho x" -tyylisesti.S. (keskustelu) 4. maaliskuuta 2016 kello 01.29 (EET)
Wikipedian tiedot perustuvat lähteisiin eikä uutta tutkimusta saa tehdä. Periaatteessa noiden asioiden linkitys toisiinsa ja kehityskulku, "isompi kuva", ja Malmin kentän rooli siinä pitäisi käydä ilmi lähteestä. Vaikka EU on korostanut pienkenttien merkitystä, niin jossain lähteessä pitäisi lukea, että huolen ilmaisu on myös relevantti asia Malmin kentän kannalta. Artikkelin kirjoittaja ei saisi tehdä johtopäätöksiä; tietojen tulee olla tarkistettavissa lähteistä. Wikipedia-artikkelilla ei ole tarkoitus argumentoida jonkin asian puolesta, vaan esittää faktat asiasta.--Olimar 4. maaliskuuta 2016 kello 09.57 (EET)