Keskustelu:Hakkeri

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alunperin hakkeri tarkoitti tietoliikennejärjestelmiin muratautuvaa henkiloä. Merkitys näyttää muuttuneen.

Ei kun se on juuri se krakkeri, eli tässä on kyseessä artikkelissa mainittu yleinen sekaannus. Nykykäytössä kyllä omasta mielestäni "hakkeri" tarkoittaa tällaista murtautujaa, mutta alkuperäinen käyttö on sitä mitä artikkeli kertoo. Jpta 15:16 helmi 17, 2004 (UTC)

Miten voidaan sanoa, että maan talous perustuu johonkin ammattiryhmään, tässä tapauksessa tietotekniikkaa syvällisesti osaaviin? Mihin joutuisimmekaan ilman vaikkapa siivoojia? Tai maanviljelijöitä? Vai yritetäänkö tässä selittää jotakin alan osuudesta talouskasvuun? Se olisi jo täsmällisemmin sanottu. - Jean d'Arc 20:25 maalis 18, 2004 (UTC)~

Merkitys[muokkaa wikitekstiä]

No, ollaanko krakkeri -sanan merkityksestä yhtä mieltä ts. se on se tietokoneisiin/järjestelmiin murtautuja?


Tuosta hakkeri/krakkeri:sta on keskusteltu jo 10vuotta... Eihän kukaan ei käytä sanaa krakkeri, paitsi ehkä joku pieni harrastaja ryhmä. Sana esiintyy yleensä vain tälläisissä keskusteluissa.

Eiköhän juuri sen vuoksi sanan oikea tarkoitus ole tuotava esiin, ettei sattuisi tälläisiä väärinkäsityksiä. --Stonda 07:40 loka 30, 2004 (UTC)

--

In personal conversations with technical people, I call myself a hacker. But
when I'm talking to journalists I just say "programmer" or something like that.
							    -- Linus Torvalds
Tämä artikkeli on kirjoitettu kuvastamaan joidenkin ihmisten mielipidettä ja toivetta siitä, mitä sanan pitäisi heidän mielestään tarkoittaa, tai mitä se on joskus joissain piireissä tarkoittanut. Artikkeli ei kuvaa sitä, miten sanaa todellisuudessa yleiskielessä käytetään. Poleeminen saarna vs. tietosanakirja-artikkeli, preskriptiivinen vs. deskriptiivinen, romanttinen mytologia Hienoista Ylevistä Hakkereista vs. todellisuus... 88.113.38.90 9. heinäkuuta 2008 kello 16.50 (UTC)
Minusta artikkelissa pitäisi mainita tosiaan aika selvästi se, että termiä käytetään nykyään todella usein puhuttaessa tietojärjestelmiin murtautujista. Toisaalta pitää tietysti kertoa sanan alkuperäinen tarkoitus ja esitellä sen laajaa suosiota tietoturvaskenessä. Kummankaan suositteleminen ei ole aiheellista, tietty jos jostain kielitoimistosta tms. ylhäältä on jotain suosituksia niin niistä omat kappaleensa. –Neurovelho 9. heinäkuuta 2008 kello 17.03 (UTC)