Keskustelu:ESport

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Haluaisin alaa tuntevalta vahvistuksen etenkin suomalaisiin "eSport-tähtiin". --Agony (403) 19. kesäkuuta 2006 kello 20.23 (UTC)

Olen pelannut Counter-Strikeä nyt seitsemän vuotta ja tunnen huippupelaajat (en henkilökohtaisesti), ainakin kaikki CS huippupelaajat jotka artikkeliin oli merkitty pitävät paikkansa.

--HyprE 3. huhtikuuta 2007 kello 10.38 (UTC)

Edustin suomea vuoden 2006 World Cyber Gamesissa, pelasin peliä wc3 ja todellakin tiedän Suomen skenestä. Lisäilin noita esports tähtiä suomesta, mutta huomasin harmikseni, että ne on poistettu. SeiNiS 12. huhtikuuta 2007 kello 19.23 (UTC)


Esport nimi ei ole käytössä, ks. esim Google, tälle pitäisi saada parempi nimi. Tai sitten poistoehdotus. —MikkoM () 18. huhtikuuta 2007 kello 11.50 (UTC)

Joku tietäväinen voisi lisätä jotain tuosta Korean Starcraft ammatti skenestä, se kun nyt on niin hurjan iso siellä. Siellähän on ihan Starcraftilla 2 omaa kanavaakin ja rahasummat ihan eri lajissa, jos jollain on enemman tietoa niin vois kattoa jos saisi mahdutettua tuohon? Kommentin jätti KaspianH (keskustelu – muokkaukset)

Artikkelin nimi vaihtoon?

[muokkaa wikitekstiä]

Suora käännös englanninkielisestä termistä kuulostaa jotensakin huonolta (Esport center tulee varmasti kaikille ensiksi mieleen, eikä se liity tähän mitenkään). Eikö ammattimainen videopelaaminen tms. olisi sama suomalaisittain sanottuna? Yleensäkin suomenkielisiä lähteitä "peliurheilulle" kaivataan.

Täällä käytetään termiä videopeliammattilainen. Termiä "elektroninen urheilu" ei Googlen mukaan käytetä yhdessäkään suomalaisessa lähteessä wikipedian ja sen sisällön kopioijien ulkopuolella. "eSport" löytyy muutamilta klaanisivuilta. --Ras 28. helmikuuta 2008 kello 02.30 (UTC)

Itse keksitty marginaalitermi, alkukappaleessakin todetaan, notta ”Se tunnetaan paremmin videopelaamisella” (sic). Sisällön puolesta IMO yhdistettävä artikkeliin tietokonepeli, tai jotain. Eihän muistakaan urheilulajeista ja peleistä ole erikseen artikkeleita tyyliin ”ammattilaisjalkapalloilu” tjsp. --Louhikärmes 28. helmikuuta 2008 kello 02.46 (UTC)