Keskustelu:Dark Floors

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Lisätietoa juonesta[muokkaa wikitekstiä]

Lordin virallisten sivujen keskustelufoorumilta (http://www.bmgfinland.com/lordiforum/viewtopic.php?t=3953&postdays=0&postorder=asc&start=300 ) löytyy tekstinpätkä elokuvan juonesta englannin kielellä. Tekstin luotettavuudesta ei kuitenkaan ole varmuutta:

"Concerned for his autistic daughter’s health, the father sees a removal from the hospital by force as the only option. An elevator break-down prevents a smooth exit and renders them trapped with others. Yet the incident is only the beginning of a descent into nightmare. As the doors open the hospital appears mysteriously deserted. When mutilated bodies are found, creatures from a dark world start a frightening attack. It soon becomes clear that the survival of the group may rest solely on the little girl."

--Mr. Showman 9. toukokuuta 2007 kello 14.31 (UTC) Lordi ihan lastenmusaa.--84.249.160.78 20. heinäkuuta 2009 kello 17.32 (EEST) Tässä äskettäin tekemäni suomennos:

Autistisen tyttärensä voinnista huolestunut isä tajuaa sairaalan olevan ainoa vaihtoehto tyttärelle. Sairaalan hissin hajoaminen ehkäisee vaivattoman ulospääsyn ja pakenemisen. Vielä tämä tapaus tulisi johtamaan painajaiseen. Kun ovet avautuvat, sairaala muuttuu arvoituksellisesti asumattomaksi. Kun raadellut ruumiit on löytetty, olennot pimeyden maailmasta aloittavat pelottavan hyökkäyksen. Siitä tulee loppu vasta kun (hirviö-)ryhmä on saanut pienelle tytölle rauhan.

--Mr. Showman 9. toukokuuta 2007 kello 14.39 (UTC)

Kysely lehdistökuvien käytöstä[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia:Kahvihuone (tekijänoikeudet)#Dark Floors -lehdistökuvat --Mr. Showman 10. kesäkuuta 2007 kello 08.09 (UTC)

Kuvankaappaus TV-uutisista[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia:Kahvihuone (tekijänoikeudet)#Kuvankaappaus TV-uutisista --Mr. Showman 25. kesäkuuta 2007 kello 11.33 (UTC)

Kohtauskuvat[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia:Kahvihuone (tekijänoikeudet)#Dark Floors -kohtauskuvat --Mr. Showman 10. heinäkuuta 2007 kello 13.00 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli käsittelee helmikuussa ensi-iltaan tulevaa Lordi-elokuvaa. Aihe on ajankohtainen ja tiedot artikkelissa muuttuvat vielä. Koska elokuvaa ei olla vielä julkaistu, esimerkiksi juoni-osio on melko lyhyt, sillä elokuvan juonesta ei olla kerrottu enempää. Elokuvan tullessa teattereihin käyn sen katsomassa ja kirjoitan juoni-osioon lisää elokuvan tapahtumista.

Juoni-osiota ei siis vielä tässä vaiheessa suuremmin voida parantaa, mutta olen pyrkinyt kirjoittamaan selkeästi elokuvan kuvauksista ja tekoprosessista. Otan mielelläni vastaan kehitysideoita artikkeliin liittyen ja mahdollisesti laitan artikkelin tulevaisuudessa ehdolle hyväksi artikkeliksi / suositelluksi sivuksi. --Mr. Showman 9. joulukuuta 2007 kello 10.43 (UTC)

Tein jotain pientä fixausta, lisäsin lähdepyyntöjä ja sellasta. Viitemallineet kaipaisi säätöä edelleen: niistä voisi poistaa tyhjänä olevat kohdat (koodi helppolukuisemmaksi), vaihtaa lehtiartikkeleihin lehtiviite-malline ja lisätä siihen yhteen linkkiin verkkoviitemallineen. Awan roolin kuvaus-editointi-jutusta oli mainittu tyyliin kolme kertaa, ehkä yksi riittäisi. Ensi-ilta-kaupungin valinta -osio oli vielä turhan spekulatiivinen, sen voisi päivittää että jos se kaupunki kerran nyt on jo Rovaniemi. Sitten joku Oulu-addressi sai liikaa huomiota artikkelissa. Musiikista voisi tehdä oman kappaleensa: mitä kaikkea Lordilta kuullaan, tuleeko muilta jo tunnetuilta esittäjiltä biisejä, onko pelkkää instrumentaalia jne. Sitten kun elokuva on valmistunut, voi kertoa sen saamasta kritiikistä/palkinnoista jne. Enkä mä muuten ymmärrä miksi lavasteet ja tehosteet on budjetti-otsikon alla. Oot aika ajoissa liikkeellä, olis varmaan kannattanut vertaisarvioittaa lähempänä leffan ensi-iltaa. --Velma 10. joulukuuta 2007 kello 09.45 (UTC)
Olen työstänyt artikkelia viime keväästä lähtien, etenkin elokuvan kuvausten aikana. Toki on vielä liian aikaista laittaa artikkelia mihinkään äänestykseen, eikä se ole tarkoitukseni. Tarkoitukseni on nyt vertaisarvioittaa artikkelia parempaan kuntoon, ja elokuvan ilmestymisen jälkeen saatan laittaa sen äänestykseen. Tulevaisuudessa aion myös kertoa artikkelissa elokuvan saamista arvosteluista ja palkinnoista. Musiikille kannattaa tehdä oma osio, tosin suurempaa tietoa elokuvamusiikista ei vielä ole. Ainoa tieto musiikista on toistaiseksi se, että elokuvamusiikin on säveltänyt Ville Riippa ja lopputekstien aikana kuullaan uusi Lordin kappale. --Mr. Showman 10. joulukuuta 2007 kello 14.03 (UTC)

Tänään Kalevan verkkosivuilla uutisoidaan, että ensi-ilta olisi sittenkin Oulussa. Toisessa uutisessa kerrotaan, että ensi-ilta on sekä Rovaniemellä että Oulussa :) Lopullinen päätös kuulemma tehdään tammikuun alussa, joten siihen asti ei ole täyttä selvyyttä asiasta. Koitan kuitenkin saada tolkkua artikkelin maailmanensi-ilta kohtaan. --Mr. Showman 21. joulukuuta 2007 kello 05.43 (UTC)

Budjetti[muokkaa wikitekstiä]

Dark Floors -elokuvan budjetiksi on julkisuudessa mainittu 4,3 miljoonaa euroa, mikä tekisi elokuvasta yhden kaikkien aikojen kalleimmista suomalaiselokuvista. En ole nähnyt, että budjettia olisi missään kuitenkaan vahvistettu virallisesti. Esimerkiksi Suomen Elokuvasäätiön tuotantotukipäätöksessä [1] kokonaisbudjettia ei Dark Floors -elokuvan kohdalla mainita, vaikka muiden elokuvien tuotantotukipäätöksissä se säännönmukaisesti mainitaan. --Leinonenari

Arkistoitu vertaisarviointi 2[muokkaa wikitekstiä]

Asetan artikkelin nyt uudelleen vertaisarviointiin, eikä elokuvan ensi-iltaan (8.2.2008) enää ole kuin n. 20 päivää. Eli aihe alkaa olemaan erittäin ajankohtainen. Aika hyvä yhteensattuma, että olen alkujaan luonut artikkelin tasan vuotta ennen elokuvan ensi-iltaa (eikä elokuvan ensi-ilta vielä tuolloin ollut tiedossa).

Juonesta olen pyrkinyt kertomaan kaiken, mitä siitä on tähän mennessä tiedossa. Elokuvan valmistumisesta (kuvauksista yms.) olen pyrkinyt kertomaan monipuolisesti ja selkeästi ja olenkin työstänyt artikkelia / seurannut elokuvaprojektin etenemistä alusta alkaen. Viime aikoina mediassa on ollut esillä kiista elokuvan maailman ensi-illan pitopaikasta, mutta nyt on varmistunut, että tilaisuus on Oulussa. Olen pyrkinyt kertomaan maailman ensi-illastakin monipuolisesti ja selkeästi ja lisätietoa varmasti tulee, onhan ensi-ilta vielä tulevaisuutta.

Miltä osin artikkeli kaipaisi vielä parannusta (juoni kaipaisi laajennusta, mutta tässä vaiheessa sitä ei vielä voi suuremmin laajentaa). Tavoitteenani on jossain vaiheessa saada artikkelista hyvä artikkeli / suositeltu sivu. --Mr. Showman 15. tammikuuta 2008 kello 17.48 (UTC)

Onhan tuo ihan hyvä artikkeli.Lisäsin kyseiseen artikkeliin yhden mainoslauseen:)Kalmageddon 22. tammikuuta 2008 kello 12.00 (UTC)

Päivitin artikkeliin uuden elokuva-mallineen yleisten suositusten mukaisesti. Onko parannusehdotuksia artikkelin suhteen? --Mr. Showman 24. tammikuuta 2008 kello 06.18 (UTC)

Taiteellisia vaikutteita olisi hyvä käsitellä. Lordihan ei kai ole mitään fantasiamaailmaa ympärilleen rakentanut vai onko? Onko elokuvassa aineksia sarjakuvasta? Mistä sen maailma on rakennettu ja teemat haettu? --Tungsten 28. tammikuuta 2008 kello 11.35 (UTC)

Ei ole Lordi rakentanut fantasiamaailmaa. Elokuvan teema ja rakenne pohjautuvat 80-luvun kauhuelokuviin (Putaansuun suosikkielokuviin) ja vaikutteita on haettu myös japanilaisista elokuvista. Yritän kirjoittaa aiheesta artikkeliin jotain. --Mr. Showman 28. tammikuuta 2008 kello 14.55 (UTC)
Lisäsin Juoni-osioon maininnan, mistä elokuva on saanut vaikutteita. Lähde löytyy suoraan Solar Filmsin englanninkielisiltä sivuilta ( http://www.solarfilms.com/elokuvat/kaikki/darkfloors/en_GB/darkfloors/ ) --Mr. Showman 28. tammikuuta 2008 kello 14.58 (UTC)

Onko parannusehdotuksia artikkelin suhteen? --Mr. Showman 3. helmikuuta 2008 kello 11.20 (UTC)

Ne näyttelijät-osioon laitetut kuvat voisi sijoittaa jollain muulla tavalla kuin kaikki peräkkäin. Sed pilaa ulkoasun. --♥k♦ SpaceAce ♠m♣ 3. helmikuuta 2008 kello 11.22 (UTC)

Maailman ensi-ilta on pidetty ja olen kirjoitellut artikkeliin tietoa siitä. Artikkeliin on lisätty "Arvostelut"- ja "Mahdollinen jatko-osa"-osiot, myös juoni-osiota on paranneltu (laajenee lisää ensi viikolla, kun olen katsonut elokuvan). Mielestäni artikkeli alkaa olemaan melkeinpä valmis hyvä artikkeli -äänestykseen, tosin laitan artikkelin äänestykseen vasta sitten, kun juoni-osio on laajentunut. --Mr. Showman 7. helmikuuta 2008 kello 11.35 (UTC)

Noniin, olen nähnyt elokuvan ja laajensin juoni-osiota. Onko vielä parannettavaa vai laitetaanko artikkeli äänestykseen?--Mr. Showman 9. helmikuuta 2008 kello 17.27 (UTC)

Olen työstänyt artikkelia niin paljon, etten välttämättä enää edes huomaa artikkelissa olevia mahdollisia epäkohtia. Siksi toivoisin, että joku toinen käyttäjä lukisi artikkelin läpi ja mainitsisi ne kohdat, jotka mahdollisesti kaipaavat vielä parannusta. --Mr. Showman 9. helmikuuta 2008 kello 19.37 (UTC)

Nimi[muokkaa wikitekstiä]

Miksei artikkelin nimi ole Dark Floors – The Lordi Motion Picture, jos se on kerran elokuvan nimi? --Javatyk 9. heinäkuuta 2008 kello 15.10 (UTC)

The Lordi Motion Picture on elokuvan alaotsikko. Virallinen nimi on Dark Floors, joka on vakiintunut myös tiedotusvälineiden käyttöön. --Mr. Showman 14. heinäkuuta 2008 kello 11.00 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi 3[muokkaa wikitekstiä]

Laitan artikkelin uudelleen vertaisarviointiin, sillä tavoitteenani on saada artikkelista suositellun tasoinen. Tällä hetkellä artikkeli on hyvä artikkeli, joksi se valittiin viime helmikuussa, samoihin aikoihin kun elokuva tuli ensi-iltaan. Tuolloin artikkelin heikkoutena pidettiin lähinnä sitä, että aihe on liian ajankohtainen. Toki aihe on vieläkin ajankohtainen, sillä elokuva on tulossa mm. syksyllä dvd-levitykseen USA:ssa. Elokuvan levitysoikeudet on myyty useisiin maihin ja tänä kesänäkin elokuvaa markkinoidaan muutamilla elokuvafestivaaleilla. Suomessa elokuva julkaistiin äskettäin dvd:llä. Ostin dvd:n, eli artikkelin työstäminen suositelluksi on nyt huomattavasti helpompaa, sillä voin tarkastaa helposti dvd:ltä esim. elokuvan tapahtumia.

Mitä parannuksia artikkeli kaipaisi, jotta se olisi suositellun sivun tasoinen? --Mr. Showman 15. kesäkuuta 2008 kello 08.30 (UTC)

Artikkelia lukiessa tuli seuraavia asioita mieleen: Miten arvostelijat ulkomailla ovat suhtautuneet elokuvaan? Onko se saanut murska-arvostelut sielläkin vai onko vastaan otto ollut parempi? Menestymisestä voisi laittaa enemmän ulkomailla menestymistä. Ja noin yleisesti, mitä elokuvasta on tullut lisää sen jälkeen kun se ilmestyi? Miten tilanne on kehittynyt? Tuleeko se jatko-osa jossain vaiheessa vai onko juttu vielä auki? --Miihkali artikuloi 15. kesäkuuta 2008 kello 12.57 (UTC)
Toteutin toiveita. Arvostelut-osioon lisäsin maininnan, että elokuva on saanut ulkomailla parempia arvosteluita. Lisäsin myös otteita yhdysvaltalaisesta elokuva-arvostelusta. Elokuva ei ole ollut vielä elokuvateattereissa Suomen lisäksi muualla kuin Islannissa ja Virossa, joissa elokuva ei kovin hyvin menestynyt. Lisäsin jatko-osa -osioon maininnan, ettei mitään päätöksiä elokuvan jatko-osasta olla tehty. --Mr. Showman 15. kesäkuuta 2008 kello 14.04 (UTC)

Mielestäni tämä on nyt suositellun tasoinen, ainakin itse äänestäisin sitä. Syksyllä tähän voisi lisätä paljonko elokuva sai katsojia Amerikassa. --Juusomoro 24. kesäkuuta 2008 kello 14.35 (UTC)

Saiko elokuva jotain palkintoja tai onko se ollut edes ehdolla sellaisten saajaksi? --Velma 26. kesäkuuta 2008 kello 07.13 (UTC)

Ei vielä. Elokuvaa on markkinoitu muutamilla elokuvafestivaaleilla, mutta elokuva ei ole ollut vielä ehdolla minkään palkinnon saajaksi. --Mr. Showman 5. heinäkuuta 2008 kello 08.56 (UTC)

Dark Floorsille palkinto parhaista erikoistehosteista Espanjassa http://www.ses.fi/ --Lordisami 20. marraskuuta 2008 kello 19.40 (EET)

Kaipaa päivitystä?[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin johdannossa mainitaan että kauhuelokuvaa on tarkoitus esittää Pohjoismaissa ja myöhemmin maailmanlaajuisesti. Ilmeisen vanhentunut lause olisi syytä saattaa ajan tasalle, etenkin kun se näköjään löytyy jopa etusivulta. -- Piisamson 3. maaliskuuta 2009 kello 15.55 (EET)

Lisäksi aikamuodot vaativat päivitystä. Maailmalla menestymisestä ja vastaanotosta ei ole sanaakaan joten "floppausta" ei käsitellä juuri lainkaan... Oikeastaan voisi harkita pävitettävä mallinetta ja jossei päivitystä tapahdu niin ss-merkin poistamista :( .... Enpä voi sanoa että ss-äänestyksessä annettu lupaus olisi pitänyt: "Pidän kuitenkin huolen, ettei artikkelin taso tule laskemaan ja se tulee jatkossakin pysymään ajan tasalla." Gopase+f 29. heinäkuuta 2009 kello 18.07 (EEST)

Arkistoitu vertaisarviointi 4[muokkaa wikitekstiä]