Keskustelu:Battlefield V

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poisto[muokkaa wikitekstiä]

Pelistä on jo artikkeli nimellä Battlefield 5.--MAQuire (keskustelu) 30. marraskuuta 2018 kello 22.35 (EET)

Eipä ollutkaan, vaan kielilinkit olikin liitetty ohjaussivuun.--MAQuire (keskustelu) 30. marraskuuta 2018 kello 22.42 (EET)

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Sanoisin, että aika valmis paketti. Risuja ja ruusuja otetaan vastaan. --Coen (keskustelu) 11. kesäkuuta 2019 kello 00.55 (EEST)

Kannatan, tässähän on potentiaalia jopa hyväksi artikkeliksi. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 15. kesäkuuta 2019 kello 08.37 (EEST)
Kannatan ja merkitsen. --PtG (keskustelu) 15. kesäkuuta 2019 kello 16.01 (EEST)

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Artikkeli valittiin vastikään hyväksi artikkeliksi, mutta sopivampi status voisi olla suositeltu artikkeli. Pituudeltaanhan tämä on jo pidempi kuin monet muut suositellut videopeliartikkelit (Alan Wake, Flower (videopeli), The Legend of Zelda: Ocarina of Time jne.). Lähteitäkin löytyy monipuolisesti. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 3. heinäkuuta 2019 kello 11.51 (EEST)

Keskeisimmistä palkinnoista voisi ainakin kirjoittaa vastaanottoon. Enwikin perusteella monta ehdokkuusta ja yksi voittokin. En tiedä, onko jotain muuta oleellista puuttuvaa tietoa. --PtG (keskustelu) 7. heinäkuuta 2019 kello 14.18 (EEST)
Totta. Haluaisikohan Coen pistää vielä palkinnot artikkeliin? Artikkelista voitaisiin saada suositeltu. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 7. heinäkuuta 2019 kello 21.00 (EEST)
Tai voisinhan itsekin yrittää tuon tehdä. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 8. heinäkuuta 2019 kello 19.56 (EEST)
Tehty. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 8. heinäkuuta 2019 kello 20.10 (EEST)

En ole pelannut tätä peliä ja mutta minusta artikkelin kieli Pelaaminen-osiossa oli paikoin vaikeaselkoista. Välillä termejä on suomennettu ja toisinaan taas ei, välillä tekstissä käytetään suomenkielisiä termejä (esim. Rynnäkkösotilas) ja välillä englannin (esim. Deathmatch). Varmasti asiaan vaikuttaa se, että monille pelaamiseen liittyville termeille ei ole olemassa vakiintunutta suomenkielistä nimeä. Minulla ei kuitenkaan ole mitään käryä siitä, miten osiota voisi selkiyttää.

Pelin ottamat taiteelliset vapaudet ovat olleet poikkeuksellisen voimakkaasti julkisuudessa. Jossain artikkelissa, joka löytyy myös viiteluettelosta, teaserin saamaa kritiikkiä on arvosteltu naisvihamielisyydestä, mikä olisi ehkä hyvä mainita myös jutussa. Itse siirtäisin Kohut-osion Vastaanoton alle pois Kehityksestä.--Bürpstäfyl (keskustelu) 10. heinäkuuta 2019 kello 13.20 (EEST)

Kuten jo sanoitkin, jotkut englanninkieliset termit voidaan suomentaa, toisia taas ei. Missään sanakirjassa ei ole vastinetta esimerkiksi sanalle Deathmatch ja tämän takia uskon, että artikkelissa voi tällaisissa tilanteissa olla myös englanninkielisiä termejä. Pitäisiköhän tuo trailerikohu pistää Vastaanotto-osion alle? Peliähän ei oltu vielä trailerin julkaisun aikana julkaistu, jolloin sitä ei oltu periaatteessa "vastaanotettukaan". –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 10. heinäkuuta 2019 kello 15.37 (EEST)
Vilkaisin en.wikistä. Siellä kohut on ahdettu Reception-osioon Pre-release-alaotsakkeen alle.--Bürpstäfyl (keskustelu) 11. heinäkuuta 2019 kello 10.45 (EEST)
Kaksipiippuinen juttu, sillä kehitysosio vähän ajaa takaa sitä, kuinka kohut vaikuttivat lopputulokseen: "peli oli teaserin ja lopullisen version välillä muuttunut hilpeästä synkäksi." Peliä kehitettiin.. no, aika vapaamieliseksi, mutta kohun myötä se muuttui jossain määrin realistisemmaksi. Wilhelm Franke -kohu taas viittaa osittain siihen, että peliä on alusta asti kehitetty puolueettomaksi esim. jättämällä hakaristit pois. Coen (keskustelu) 11. heinäkuuta 2019 kello 13.52 (EEST)
Täysin totta. Minusta olisi kuitenkin selkeämpää käsitellä kohuja isommin omana otsakkeenaan vastaanotossa ja viitata niihin vain tarpeen mukaan kehitysosiossa.--Bürpstäfyl (keskustelu) 13. heinäkuuta 2019 kello 13.30 (EEST)

Out of date clock icon 2.svg Viimeisestä kommentista on kulunut kaksi viikkoa, joten arkistoin vertaisarvioinnin seitsemän päivän kuluttua, ellei uusia kommentteja tule. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 31. heinäkuuta 2019 kello 20.34 (EEST)