Keskustelu:Balthasar Russow

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ehdolla lupaavaksi[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Perustiedot löytyy, viitteet kunnossa, noudattaa tyyliohjeita. Kielessä olisi hiomista, mutta lupaavaksi menee näinkin.--Tanár 3. kesäkuuta 2010 kello 10.08 (EEST)

Kävin kielen pikaisesti läpi, korjasin typoja ja jaoin kappaleita lyhyemmiksi.--Tanár 3. kesäkuuta 2010 kello 10.19 (EEST)

Olisiko muuten järkevää siirtää artikkeli nimelle "Balthasar Russowin Liivinmaan kronikka"? Samaan tapaan kuin Henrikin Liivinmaan kronikka. Russow kun ei käsittääkseni tehnyt kronikan lisäksi mitään erityisen merkittävää. J.K Nakkila 3. kesäkuuta 2010 kello 11.00 (EEST)

Voisi olla. Nyt, jos ei satu muistamaan Russowin nimeä, pelkkä Liivinmaan kronikka ohjaa Henrikin kronikkaan. Siitä voisi tehdä täsmennyssivun, jossa mainitaan sekä Henrikin että Russowin kronikat.--Tanár 3. kesäkuuta 2010 kello 11.08 (EEST)

En huomannut enää mitään silmiinpistävää ongelmaa kielessä ja parannusehdotuksena niin wikilinkkejä voisi olla enemmänkin. Artikkeli on joka tapauksessa oikein sopiva lupaavaksi; -> arkistoin keskustelun ja merkkaan. --Zache 4. kesäkuuta 2010 kello 09.15 (EEST)

Artikkelin jakaminen[muokkaa wikitekstiä]

Itse kronikkaa käsittelevä osa kannattaisi erottaa tästä omaksi artikkelikseen nimelle Balthasar Russowin Liivinmaan kronikka. Kronikka on käsitelty erillisenä aiheena viron- ja latviankielisissä Wikipedioissa. On hämäävää, kun henkilöartikkeli alkaa kirja-tietolaatikolla, joten tämä kannattaisi pyhittää pelkästään henkilöä käsitteleväksi artikkeliksi. Tiedon erottaminen olisi helppoa, kun teksti on tuossa jo valmiina. Pitää vain kirjoittaa tähän tilalle lyhennelmä samasta asiasta. Teen se itse, jos kukaan ei vastusta. --Risukarhi (keskustelu) 24. syyskuuta 2015 kello 13.53 (EEST)

En vastusta, ihan hyvä idea. J.K Nakkila (keskustelu) 24. syyskuuta 2015 kello 14.43 (EEST)
Erotin kronikan omaksi artikkelikseen nimelle Balthasar Russowin Liivinmaan kronikka. Muutin siellä tekstin osien järjestyksen, mutta en tehnyt asiasisältöön varsinaisia lisäyksiä. Jätin tähän kahden kappaleen tiivistelmän, jota voi tietysti vielä pidentääkin. Muut saavat päättää, kumpaan artikkeliin tuo Lupaava-merkintä nyt kuuluu kun suuri osa tämän artikkelin aiemmasta sisällöstä on siirretty toiseen paikkaan. --Risukarhi (keskustelu) 24. syyskuuta 2015 kello 16.05 (EEST)

Artikkelin tiedoissa on muuten jotain häikkää: Johdannossa Russowin sanotaan tulleen Pyhän hengen seurakunnan kirkkoherraksi vuonna 1566, mutta myöhemmin leipätekstissä sanotaan "3. maaliskuuta 1563 hänestä tuli kirkkoherra ja köyhäinkassan hoitaja. Hän oli tässä virassa 33 vuotta eli kuolemaansa saakka vuonna 1600". Tiedot ovat ristiriitaiset ja jälkimmäisessä kohdassa on laskuvirhe. --Risukarhi (keskustelu) 24. syyskuuta 2015 kello 16.12 (EEST)

Pitänee käydä tarkastamssa kronikasta jossain vaiheessa. J.K Nakkila (keskustelu) 24. syyskuuta 2015 kello 18.37 (EEST)