Kerttu Saalasti -säätiö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kerttu Saalasti oli nivalalainen kansanedustaja.

Kerttu Saalasti säätiö sr. on perustettu 29. toukokuuta 2000 edistämään Oulun Eteläisen alueen elinkeinoelämän monipuolistumista ja kilpailukykyä sekä tukemaan alueen yliopistollista tutkimus- ja koulutustoimintaa. Vuonna 2021 säätiön toimintaan liittyivät mukaan Raahen seudun toimijat. Laajentumisen myötä säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää korkeakoulutasoista tutkimus- ja koulutustoimintaa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa.

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan tukemalla taloudellisesti korkeakoulutasoista tutkimus- ja koulutustoimintaa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa, jakamalla säätiön tarkoitusperiä noudattaen avustuksia ja apurahoja, tukemalla säätiön tarkoitusta edistäviä ja siihen liittyvää tutkimusta, koulutusta ja muuta toimintaa sekä kaikilla muilla säätiön tarkoitusta hyödyttävillä laillisilla toimintamuodoilla.

Säätiö on saanut nimensä Oulun yliopiston perustamiseen olennaisesti vaikuttaneelta, silloiselta opetusministeriltä Kerttu Saalastilta, joka oli presidentti Kyösti Kallion tytär. Säätiön kotipaikka on Nivala, presidentti Kallion kotikunta.

Säätiön taustalla ovat alueen kunnat ja koulutusorganisaatiot. Säätiön hallinnosta vastaa hallitus, jossa on 17 jäsentä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]