Kenneth Eriksson (poliisi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kenneth Eriksson (s. 1960[1]) on suomenruotsalainen eläköitynyt rikosylikonstaapeli ja kirjailija. Hän on perehtynyt erityisesti paritus- ja ihmiskaupparikoksiin.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenneth Eriksson aloitti virkamiesuransa vuonna 1979. Aluksi hän toimi Tullin valvontatehtävissä sekä vanginvartijana. Vuonna 1982 Eriksson siirtyi Helsingin poliisilaitokselle. Toimittuaan muutaman vuoden järjestyspoliisina hän ryhtyi rikostutkijaksi. Vuodesta 1991 alkaen Eriksson työskenteli väkivalta- ja järjestäytyneen rikollisuuden parissa. Pääpainopiste työssä olivat aseelliset ryöstöt, kiristykset, jengirikokset sekä paritus ja ihmiskauppa. Eriksson suoritti poliisin alipäällystökoulutuksen vuonna 1995 ja pääsi ryhmänjohtajaksi. Eriksson on perehtynyt paritus- ja ihmiskaupparikoksiin. Hän on pitänyt aiheesta luentoja sekä kansallisesti että kansainvälisesti. [2]

Erikssonilta on julkaistu kaksi kirjaa. Hänen yhdessä toimittaja Jeanette Björkvqistin kanssa kirjoittama Kovat kadut on muistelmateos Erikssonin uran erikoisimmista ja kiperimmistä jutuista. Rikostarkastaja Petri Rainialan kanssa kirjoitettu Rahaan kahlitut kertoo Erikssonin tutkimista ihmiskauppa- ja paritusrikoksista. Niistä useimmissa Rainiala on ollut tutkinnanjohtajana.

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Björkvist, Jeanette & Eriksson, Kenneth: Kovat Kadut. Ammattirikollisten jäljillä. (Hård mot de hårda. True crime – en bok om brott, 2020) Suom. Kari Koski. Helsinki: WSOY, 2020. ISBN 978-951-0451-10-6.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]