Katie Rox

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo kanadalaisesta laulajasta. Brittiläisestä laulajasta katso Katy B.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Katie B
Katie Rox

Katie Biever (taiteilijanimeltään Katie Rox) on kanadalainen laulaja-lauluntekijä, joka on kotoisin Airdriesta, Albertasta. Nykyisin hän asuu Vancouverissa.

Katie on aikasemmin toiminut taustalaulajana Mandy Moorelle. Hän myös laulaa suurimman osan Songs From Instant Star 2 (Alexz Johnson, julkaistu huhtikuussa 2006) -levyn taustalauluista.

Jakalope[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän oli Jakalopen alkuperäinen laulaja. Dave "Rave" Ogilvie pyysi Katieta liittymään yhtyeeseen, kun he tapasivat The Warehouse Studiolla (Bryan Adamsin omistama levytysstudio), jossa Katie työskenteli vastaanotossa. Hänet palkattiin yhtyeen laulajaksi – kuin myös sanoitusten ja sävelmien tekijäksi ensimmäisille kahdelle albumille – vain laulettuaan yhden laulun.

Hänet tunnetaan myös Degrassi: The Next Generation -televisiosarjan neljännen ja viidennen tuotantokauden tunnuslaulun laulajana.

Katie lähti yhtyeestä alkuvuonna 2007.

Katie Rox[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2007 Katie lähti Jakalopesta jatkaakseen omia musiikillisia kiinnostuksiaan. Hän kuvailee kokemuksiaan Jakalopen kanssa aikana, jolloin hän "kasvoi lauluntekijänä, esiintyjänä, artistina ja hän oppi paljon hyödyllisiä asioita". Siitä huolimatta hänestä tuntui, että hänen oli aika seurata sydäntään ja palata juurillensa.

Hän on aloittanut uuden projektin nimellä Katie Rox. Hänen albuminsa High Standars julkaistiin 15. tammikuuta 2008. Se oli hänen uuden uransa alku. Hän julkaisi toisen albuminsa Searchlight vuonna 2009. Hänen kolmas albuminsa Pony Up julkaistiin vuonna 2011.

Sébastien & Katie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katie ryhtyi yhteistyöhön Simple Plan -yhtyeen Sébastien Lefebvren kanssa, jonka kanssa hän teki kolmen laulun EP:n nimeltä "Christmas Etc". He kirjoittivat ja nauhoittivat laulut Sébastienin ollessa Montrealissa ja Katien ollessa Vancouverissa. Tapahtumat kuvattiin, ja niistä tehtiin web-sarja nimeltään "Write Here, Write There". Kyseiset jaksot voi nähdä heidän YouTube-sivustollaan.