Kathryn Adams Doty

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kathryn Adams Doty (s. Kathryn Elizabeth Hohn; 15. heinäkuuta 1920 New Ulm, Minnesota, Yhdysvallat14. lokakuuta 2016 Mankato, Minnesota, Yhdysvallat)[1] oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän kilpaili vuonna 1939 Jesse L. Laskyn ”Gateway to Hollywood” -radiokilpailun kansallisessa finaalissa ja aloitti elokuvauransa nimellä Kathryn Adams. Eräs hänen merkittävistä rooleistaan oli nuoren äidin rooli Alfred Hitchcockin elokuvassa Viidennen kolonnan mies (1942).

Adams meni naimisiin näyttelijä Hugh Beaumontin kanssa vuonna 1942,[1] ja hän sai avioliitosta lapset Hunter, Kristy ja Mark. Myöhemmin hän sai maisterinarvon kasvatuspsykologiassa ja työskenteli psykologina. Erottuaan Beaumontista vuonna 1974 hän meni naimisiin Fred Dotyn kanssa.[1]

Adams Doty kirjoitti kaksi romaania: A Long Year of Silence ja Wild Orphan. Ensimmäisenä mainittu kirja sijoittuu ensimmäisen maailmansodan aikaiseen Minnesotaan, ja se voitti Midwest Book Awardin vuonna 2005 ja oli lisäksi Minnesota Book Award -finalisti. Kolmas kirja, Becoming the Mother of Me, kuvaa Adams Dotyn omia elämänvaiheita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Kathryn Doty Obituary Mankato Free Press. Viitattu 2.10.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Kathryn Adams Doty
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.