Karl Ruprecht Kroenen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Karl Ruprecht Kroenen on fiktiivinen hahmo ensimmäisessä Hellboy-elokuvassa. Mystisestä kaasunaamarin taakse piiloutuvasta natsitutkijasta ei tiedetä paljoa, sillä hänen historiansa rajoittuu vain muutamaan elokuvan pätkään. Hahmo ei lausu elokuvan aikana ainoatakaan selvää sanaa mikä tekee hänestä vielä kiehtovamman henkilön. Eräässä kohtauksessa hän kuitenkin nauraa konemaisesti.

Hahmon historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Karl Ruprecht Kroenen. Syntynyt 1897 Münich, Saksa."

Elokuvan alussa natsit ovat linnoittautuneet kaikessa hiljaisuudessa saarelle keskelle valtamerta, jossa on määrä aloittaa Ragna Rok projekti portaalin avaamiseksi. Karl Kroenen kuuluu Thule-seuraan ja on siksi osana projektia johtavana tutkijana ja toimii Rasputinin assistenttina.

Projekti menee kuitenkin piloille jenkkien rynnäkön vuoksi, Kroenen yrittää pelastaa portaalin sen alle joutuneelta kranaatilta, mutta räjähde ennättää räjähtää syöksien Kroenenin pilaria päin ja metallinen tanko lävistää tämän rintakehän tappaen hänet "ensimmäisen" kerran.

Aseet ja ulkomuoto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aseenaan Kroenen käyttää kahta käsissä pidettävää terää joita hän osaa käyttää taidokkaasti, nopeasti ja sulavasti kimmottaen myös kohti tulevat luodit. Kroenen piiloutuu yleensä kaasunaamarin taakse piilottaen samalla oikeat kasvonsa. Kroenen esiintyy elokuvan aikana vain muutaman kerran ilman kaasunaamaria jolloin voi huomata hänen epäinhimillisen olemuksensa varsin selvästi. Karl Kroenenilla on leikkaus-addikti mikä selittää hänen luomettomat silmänsä, huulettoman suun ja arvet rintakehässä ja käsissä.