Thule-seura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Thule-seura (saks. Thule-Gesellschaft), alun perin Studiengruppe für germanisches Altertum eli Germaanisen muinaisuuden tutkimusseura oli saksalainen esoteerinen seura. Se tunnetaan etenkin siitä, että se rahoitti Saksan työväenpuoluetta, josta myöhemmin tuli Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue. Saksan valtakunnanjohtaja Adolf Hitlerin ei ole pystytty todistamaan olleen seuran jäsenenä.[1] Miehet Hitlerin takana -kirjan mukaan "Hitlerille oli myyty rotuhygienia-ajatus (=rotupuhtaus-ajatus) jo Thule-seurassa vuosisadan alussa."

Thule-seuran perusti 17. elokuuta 1918 saksalainen okkultisti Rudolf von Sebottendorff salaseura Germanenordenin Münchenin-jaostoksi. Seuraan kuului 250 jäsentä Münchenistä ja 1 500 muualta Baijerista. Seuran päätavoitteena oli arjalaisten alkuperän tutkiminen, johon muun muassa liittyivät teoriat Ultima Thulesta ja Hyperboreasta.lähde?

Thule-seurassa oli myös Dietrich Eckart, joka oli yksi kansallissosialismin johtohenkilöistä, Hitlerin ystävä ja kolmas valtakunta -käsitteen luoja. (Adolf Hitler omisti Eckartille 1924 ilmestyneen kirjansa Taisteluni, jossa Eckart esitettiin kansallissosialistisen liikkeen marttyyrina ja Hitlerin läheisenä ystävänä.)

Yksi kuuluisimpia Thule-seuran jäseniä oli Alfred Rosenberg, joka tuomittiin kuolemaan ja teloitettiin hirttämällä muiden Nürnbergissä kuolemaan tuomittujen kanssa.

Jäseniä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Goodrick-Clarke, Nicholas: The occult roots of nazism: The ariosophists of Austria and Germany 1890–1935, s. 201. Wellingborough, England: The Aquarian Press, 1985. ISBN 0-85030-402-4. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.