Thule-seura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Thule-seura (saks. Thule-Gesellschaft), alun perin Studiengruppe für germanisches Altertum eli ”Germaanisen muinaisuuden tutkimusseura”, oli saksalainen esoteerinen seura. Se tunnetaan etenkin siitä, että se rahoitti Saksan työväenpuoluetta, josta myöhemmin tuli Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue (NSDAP). Kansallissosialistien johtajaksi kohonneen Adolf Hitlerin ei ole pystytty todistamaan olleen seuran jäsenenä.[1] Miehet Hitlerin takana -kirjan mukaan ”Hitlerille oli myyty rotuhygienia-ajatus jo Thule-seurassa vuosisadan alussa”.

Thule-seuran perusti 17. elokuuta 1918 saksalainen okkultisti Rudolf von Sebottendorff salaseura Germanenordenin Münchenin-jaostoksi. Seuraan kuului 250 jäsentä Münchenistä ja 1 500 muualta Baijerista. Seuran päätavoitteena oli tutkia arjalaisten alkuperää, johon liittyivät muun muassa teoriat Ultima Thulesta ja Hyperboreasta.lähde?

Thule-seuraan kuuluivat myös Dietrich Eckart, josta tuli yksi kansallissosialismin johtohenkilöistä ja Hitlerin ystävä, sekä korkean aseman NSDAP:ssa saavuttanut Alfred Rosenberg.

Jäseniä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Goodrick-Clarke, Nicholas: The occult roots of nazism: The ariosophists of Austria and Germany 1890–1935, s. 201. Wellingborough, England: The Aquarian Press, 1985. ISBN 0-85030-402-4. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.