Kaisa-Mari Ruokolainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kaisa-Mari Ruokolainen (s. 8. tammikuuta 1984 Seinäjokilähde?) on suomalainen laulaja, joka asuu nykyään Riihimäellä.

Kaisa-Mari Ruokolainen kirjoitti ylioppilaaksi Kallion lukiosta vuonna 2003. Hänellä on aktiivista teatteritaustaa Riihimäen nuorisoteatterista sekä laulu- ja musiikkiopintoja. Ruokolainen on opiskellut Helsingin yliopistossa logopediaa.

Ruokolaisen ura alkoi lapsikuorossa 6-vuotiaana. Hän osallistui Tenavatähti-laulukilpailuun vuonna 1994 ja selvisi semifinaaleihin asti kappaleella "Maailman paras levy". Samana vuonna hän vei voiton Salon lastenlaulukilpailussa.

Laajemmin yleisön tietoisuuteen Kaisa-Mari Ruokolainen tuli vuosina 2002–2003, jolloin hän esiintyi Yölintu-orkesterin kesäkiertueilla sekä Mahdunko maailmaas -konserttikiertueella. Tuolloin Ruokolainen ja Simo Silmu myös levyttivät dueton "En koskaan". Ruokolainen esiintyy yhdessä Jari Kokkisen ja Foxpop-orkesterin kanssa erilaisissa tilaisuuksissa. Kesällä 2010 Ruokolainen esiintyi Yle TV2:n Kesäillan valssi -ohjelmassa, joka kuvattiin Riihimäen Riutanharjulla.[1]

Ruokolaisen laulunopettajana toimii näyttelijä-muusikko Pauliina Kiuru.

Kaisa-Mari Ruokolaiselta julkaistiin lokakuussa 2010 uutta musiikkia. Hänen neljäs singlensä "Saippuakupla" nousi heti ilmestyttyään Radio Suomen soitetuimpien kappaleiden listalla ykkössijalle[2] ja myös Tätä Suomi tanssii -listalle. Ruokolaisen laulamana on julkaistu myös "Etäisyys" (2003) ja "Suuri päivä" (2009) -nimiset kappaleet.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]