KSI

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
KSI
KSI vuonna 2019
KSI vuonna 2019
Henkilötiedot
Koko nimi Olajide William Olatunji
Syntynyt19. kesäkuuta 1993 (ikä 31)
Watford, Hertfordshire, Englanti
Näyttelijä
Taiteilijanimet KSI, JJ
Aktiivisena 2008–
Palkinnot

Guinness World Record eniten maaleja tietokonetta vastaan (190 maalia)

Aiheesta muualla
shopksi.com
IMDb

Olajide Olayinka Williams ”JJ” Olatunji (s. 19. kesäkuuta 1993 Watford, Iso-Britannia, YouTube-käyttäjänimi JJ Olatunji tai vain KSI) on englantilainen videopelikommentaattori, koomikko, rap-artisti ja nyrkkeilijä. Hänellä on yli 24 miljoonaa tilaajaa YouTube-kanavallaan KSI ja yli 16 miljoonaa toisella kanavallaan JJ Olatunji.[1] Hänen sukunimensä Olatunji tarkoittaa ”Vauraus herää uudestaan” jorubaksi.

Nimimerkki ”KSIOlajidebt” muodostuu sanoista knowledge, strength ja integrity (KSI), hänen etunimestään (Olajide) sekä British Telecomista (BT). Hänen videonsa olivat ennen suurimmaksi osaksi FIFA-pelin pelaamista ja selostusta, mutta hän pelasi myös muitakin pelejä ja teki vlogeja. Nykyään hän keskittyy suurimmaksi osin musiikin tekoon ja nyrkkeilyyn liittyviin videoihin pääkanavallaan. Toiselle kanavalleen hän tekee enimmäkseen reaktiovideoita.

Ennen nykyistä kanavaansa Olatunjilla oli toinen YouTube-kanava (joka on vieläkin olemassa) nimeltään JideJunior.[2] Olatunji avasi nykyisen YouTube-käyttäjätilin 24. heinäkuuta 2009 FIFA-videolla.[3] Home "JJ":n nettisivun mukaan toiset YouTube-käyttäjät kuten Weepeler ja Hjerpseth inspiroivat häntä aloittamaan oman YouTube-kanavansa. Hänen pääkanavansa keskittyy päämääräisesti FIFA-videoihin. Toisella kanavallaan KSI pelaa muita pelejä kuten Grand Theft Auto V ja muita PC-pelejä. Olatunjin perhe nähdään joskus hänen videoissaan, etenkin hänen pikkuveli Deji ja hänen isänsä.

Hänen toinen kanavansa (KSIOlajidebtHD) sisältää enemmän rentoja arcade-pelivideoita. Olatunji myös pelaa joskus hänen veljensä Deji Olatunjin kanssa, joka tekee myös videoita kanavallaan Deji ja Deji 2nd.

Olatunji on osa brittiläistä Sidemen-kollektiivia, johon kuuluu Olatunjin lisäksi kuusi muuta brittiläistä YouTube-tähteä.

Helmikuussa 2013 KSIOlajidebt esiintyi GWRomg:in "KSI VS FIFA // The Record Slam"-videossa, jossa hän rikkoi "eniten maaleja tietokonetta vastaan (110 maalia)"-ennätyksen, tekemällä 190 maalia. Sen ansiosta hänen nimensä julkaistiin vuoden 2013 Guinness World Records Gamer's Edition-kirjassa.

Olatunji tekee pääasiassa rap-musiikkia. KSI aloitti musiikkiuransa hänen YouTube-ystävänsä Randolphin kanssa, kun he julkaisivat rap-kappaleen englantilaisesta jalkapalloilijasta Emile Heskeystä nimeltään "Heskey Time" 2011 iTunesissa. "Heskey Timen" menestyttyä hän aloitti sarjan YouTube-kanavallaan nimeltä "Football Rap Battles", jossa Olatunji ja Randolph esittävät tiettyjä jalkapalloilijoita ja managereita kuten Mario Balotelli ja Sir Alex Ferguson ja räppäävät. Olatunji esiintyi myös Droidekan musiikkivideossa kappaleelle ”Get Hyper” vuonna 2013. KSI julkaisi ensimmäisen singlensä "Lamborghini" 23. maaliskuuta 2015, jossa oli mukana myös räppäri P Money.[4][5] Marraskuussa 2015 KSI julkaisi kappaleen "Keep up" ft. JME. Kesäkuussa 2017 hän julkaisi kappaleen "CREATURE". Kesäkuussa 2019 KSI julkaisi kappaleen ”Real Name”, jossa oli mukana jälleen Randolph ja myös KSI:n tubettajaystävän Miniminterin tyttöystävä Talia Mar. Vuonna 2020 KSI julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Dissimulation. Mukana albumilla oli muun muassa Offset, Trippie Redd, Lil Baby, Rick Ross, Smokepurpp, Lil Pump ja Tion Wayne. Vuonna 2021 KSI julkisti uuden albumin All over the place, jossa on mukana muun muassa Polo G, Future, 21 Savage, Lil Durk, Anne-Marie.[6]

Studioalbumit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhteistyöalbumit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • New Age  (Randolphin kanssa, 2019)
  • Keep Up  (2016)
  • Jump Around  (2016)
  • Space  (2017)
  • Disstracktions  (2017)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]