Käyttölaina

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käyttölaina on Suomessa nimitys tavalle ottaa sellaista velkaa, joka on korvannut vanhat pienlainat vuonna 2013 voimaan tulleen pienlainoja säätelevän lakiuudistuksen myötä.

Käyttölainojen ominaispiirteitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset käyttölainat ovat rinnastettavissa ominaisuuksiltaan kulutusluottoihin. Käyttölainan hakeminen tapahtuu tyypillisesti verkkohakemuksella tai tekstiviestitse. Käyttölaina eroaa kulutusluotoista ja pienlainoista siten, että nostat luottolimiittisi puitteissa rahaa tilillesi, jolloin maksat korkoa luottoyhtiölle ainoastaan käyttämästäsi summasta, etkä koko luotosta.lähde?

Tyypillisesti käyttölainojen takaisinmaksuajat ovat 6–12 kuukautta. Lainaa lyhennetään luottoyhtiölle kuukausittain käyttösumman mukaan. Käyttölainojen summat vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta useampaan tuhanteen euroon saakka.lähde?

Käyttölainaa voidaan luonnehtia myös eräänlaiseksi virtuaaliseksi luottokortiksi. Henkilölle myönnetään tietyn suuruinen luottoraja, jonka puitteissa henkilö voi nostaa rahaa tilillensä ja maksaa korkoa ainoastaan käyttämästäsi summasta.lähde?

Käyttölainoja voidaan myöntään yli 18-vuotiaille Suomen kansalaisille, joilla ei ole Suomen Asiakastieto Oy:n rekisterissä maksuhäiriömerkintää. Käyttölainoja myönnetään ilman erillisia vakuuksia.lähde?

Pikalainoja säätelevan lakimuutoksen myötä panttilainaaminen ja käyttölainat ovat kasvattaneet suosiotaan.[1]

Käyttölainaa myöntävät yritykset ovat velvollisia liittymään luotonantajarekisteriin.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]