Jyränkölän Setlementti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jyränkölän Setlementti on heinolalainen yleishyödyllinen yritys, joka käyttää tuottonsa yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen. Setlementin toimintoja ovat palveluasuminen, koulutus, maahanmuuttaja- ja vapaaehtoistyö, ravintolapalvelut sekä työllistäminen ja kehittämisprojektit. Tuotoillaan se kehittää mm. vapaaehtoistyötä, jota Setlementin yli 120 vapaaehtoistyöntekijää tekevät yli 16 000 tuntia vuodessa. Setlementti työllistää Heinolassa ja Lahdessa n. 170 henkilöä.

Jyränkölä on perustettu vuonna 1944 opisto- sekä lapsi- ja nuorisotyön tarpeisiin. Se kuuluu Arvoliittoon, Suomen Setlementtiliittoon ja Kansainväliseen setlementtiliittoon (The International Federation of Settlements and Neighbourhood Centers, IFS), jonka jäsenjärjestöjä on yli 50 maassa. Setlementin palveluilla on myös Avainlippu merkkinä palveluiden kotimaisuudesta. [1]

Hoiva ja Asuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jyränkölän Hoivapalvelu tarjoaa monipuolisia 24/7-palveluja vanhuksille ja erityisryhmille. Setlementtihoiva on yhteisöllistä ja asiakaslähtöistä, ja se pohjautuu jatkuvaan kehittämistyöhön ja henkilökunnan ammattitaitoon. Hoivapalveluilla on käytössään vuosittain päivitetty laadunhallintajärjestelmä.

Jyränkölä tarjoaa palveluasumista kuudessa asumisyksikössä. Asukkaita ovat vanhukset, veteraanit, vaikeavammaiset, kehitysvammaiset sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujat. Avopalveluita ovat omaishoitajien hoitajien vapaan aikainen hoito sekä mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden sosiaalinen kuntoutus.

Asukkaat voivat asua palveluasunnossaan yhä useammin kuolemaansa asti. Mahdollisessa saattohoitovaiheessa käytettävissä on Jyränkölän koulutettujen vapaaehtoisten saattohoitorinki. Jyränkölän saattohoitomalli palkittiin Vuoden 2014 vanhustekona.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jyränkölä jyrankola.fi. Viitattu 25.2.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]