Justin Hartley

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Justin Hartley
Justin Hartley 2010.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Justin Scott Hartley
Syntynyt 29. tammikuuta 1977 (ikä 42)
Yhdysvallat Knoxville, Illinois
Näyttelijä
Aktiivisena 2002–
Merkittävät roolit

Fox Crane
(Passions)
Oliver Queen
(Smallville)

Kevin
(This is us)
Ehdokkuudet
  • Soap Opera Digest Award (2005)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Justin Scott Hartley (s. 29. tammikuuta 1977 Knoxville, Illinois) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tuli tunnetuksi saippuasarjasta Passions, josta hän sai kaksi Soap Opera Digest -ehdokkuutta vuonna 2005. Sittemmin Hartley on tullu tunnetuksi vierailevasta roolistaan Smallvillessä, jossa hän näytteli Oliver Queenia.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justin syntyi Knoxvillessä, mutta kasvoi Orland Parkissa, Illinoisissa, jossa hänen perheeseensä kuului vanhempi veli Nathan ja kaksi nuorempaa siskoa Megan ja Gabriela. Justin valmistui Carl Sandburgin high schoolista, jonka jälkeen hän opiskeli etelä-Illinoisin yliopistolla teatteria ja historiaa.

Hartley meni 1. toukokuuta 2004 naimisiin näyttelijätär Lindsay Hartley kanssa ja heillä on yksi lapsi, Isabella Justice.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hartleyn näyttelijä ura televisiossa alkoi vuonna 2002, kun hän esiintyi saippuasarjassa Passions vuosien 2002–2006 aikana, josta Hartley sai kaksi Soap Opera Digest -ehdokkuutta. Sarjan jälkeen hän on esiintynyt Smallvillessä vuodesta 2006 lähtien vierailevana näyttelijänä, josta Hartley kenties tunnetaan parhaiten näytellessään sarjakuvasankari Vihreää Nuolta. Tämän ohellä hän vieraili vuonna 2007 televisiosarjoissa CSI: New York ja Todistettavasti syyllinen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.