Jussi Pohjonen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo liikenneopettajasta. Kuvanveistäjästä ja taidemaalarista katso artikkeli Jussi Pohjonen (kuvanveistäjä).

Jussi Pohjonen (s. 1969) on helsinkiläinen liikenneopettaja ja -toimittaja, entinen poliisi.

Pohjonen toimi päätyössään Liikkuvan poliisin viestintäpäällikkönä. Poliisiarvoltaan hän oli ylikonstaapeli. Liikkuvan poliisin lakkauttamisen jälkeen hän toimi lyhyen aikaa Poliisihallituksen viestinnässä josta hän siirtyi liikenteen turvallisuusvirasto Trafiin. Tämän lisäksi hän on toiminut poliisin valtakunnallisena ajokouluttajana, liikenneopettajana eri autokouluissa sekä kouluttajana erilaisilla liikenneaiheisilla kursseilla.

Pohjonen oli yhdessä Esko Riihelän, Teppo Välimäen, Riika Rasilaisen ja Arto Grönroosin kanssa toimittajana MTV3 MAXilla esitetyssä Valot päällä -liikenneohjelmassa. Hän oli myös tekemässä SuomiTV:llä Saija ratissa -nimistä ohjelmaa.

MTV3 MAXilla ja Subilla esitetyssä Suomen surkein kuski -ohjelmassa Pohjonen toimi yhtenä tuomareista Emma Kimiläinen-Liuskin ja Sari Nuolikosken kanssa. MTV3:lla esitetyllä Suomen Surkein kuski-ohjelman tuotantokausilla 2-5 hän toimi tuomaristossa Sari Nuolikosken ja Tuomo Nikkolan kanssa.

Radio Suomipopilla Pohjonen oli toimittamassa ja juontamassa Lauantai Liikenteessä -ohjelmaa ja viikonloppuohjelmia vuosina 2011–2012. Kesällä 2013 hän juonsi Radio Novalla Radio Nova kesäliikenteessä ohjelmaa yhdessä Sari Seppälän ja Lauri Salovaaran kanssa.

Liikenneministeri myönsi Pohjoselle Moottoriliikenteen ansiomitalin 2014.

Pohjonen on Bussiammattilainen-lehden kolumnisti.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://www.lvm.fi/tiedote/4400094/ansiomitalit-tyosta-moottoriliikenteen-hyvaksi